PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva - laik - 24.4.2012

jobizer Napisal:csamo Nisi mi verjel,da bo cena drv rastla ,no se spomni jeseni kaj sem ti napovedal.Saj je tud kurilc nenormalno drag pa nimaš izbire,če hočeš bit na komot Sad

cena v SLO je enaka že najmanj od lanske zime. tako nam je lani pripeljal po 60€ prm (no, s cenkanjem na količino - 20m- sva prišla na 58€/prm)
letos je hotel enako ceno (ne eden, več njih ki sem jih poklicala)
tako smo vzeli hrvaška drva, posekana v hrvaških gozdovih. s prevozom za 42€ /prm.... mogoče tudi sevajo Confusedhock:

Re: Bukova drva - cratos - 24.4.2012

Vama bom pa jas povedal,ce se drugi nocejo umesavat !NEHAJTA SE ZE PREPIRAT KOT 2 MAHNA OTROKA!!!
Eden placa drva po 60eur.nekdo 55eur.
Je pa cisto odvisno is kot si doma .Ce si LJ.jih bos(100%placa)l drazje kot nekdo,ki je is nevem recimo Moravc .Ravno tako velja to za celo Slovenijo.Ce si doma iz mesta verjemite boste drva placevali drazje kot nekdo,ki je iz vasi... Zav je tako .
P.S. Kako to vem ? Poznam golcarje,ki so mi osebno to povedali.... Ceno si zvisujete sami!!!!!
l.p.cratos

Re: Bukova drva - taubi - 24.4.2012

Cena za drva in hlodovino je v povprečju enaka že nekaj let, ravno zaradi razpršenosti in variabilnosti ponudbe - ni monopola, kot pri elektriki in nafti.
Za drva gre hlodovina slabše karakteristične norme za katero dobi lastnik gozda
v povprečju 25 Eur za m3. Ostalo so stroški poseka, izvleke in transporta.

Bi naredil eno reklamo za prodajo,takega lesa ki ga jas uporabljam v mojem uplinjevalnem kotlu Atmosu .
Imam pripeto sliko .-Sam svoj mojster (Sam sfriziral kotel Atmos)
Prodajajo butare ki so velike 1.20.kubika po 21eur .
lahko mi posljete uprasanje na Z.S.

l.p.cratos

Re: Bukova drva - samotar1978 - 24.4.2012

cratos Napisal:Marsikdo bi si sel sam napravljat drva in pospravljat vrhace in veje samo ce bi kmetje,ki imajo gozdove dovolili to
Tako pa raje vidijo da segnije v gozdu in majo sam crvi korist.
l.p.cratos
A ti tudi vsakega spustiš v svojo bajto k ga zebe pozimi. Pojdi se malo pogreti pa potem naprej.

V svoj gozd ne spustim nikogar. Če rabiš hosto si jo kupi. Ker kot lastnik sem odgovoren za gozdni red, pa ni važno kdo mi je posekal. Četudi mi je ukradel.

Pridi na kočevsko, pa boš videl kako se tam dela... v državnih gozdovih. Kar ni ob deblu VSE ostane. Briga Grčo in Snežnik koliko m3 segnije, ampak oni ne pustijo čistiti za njimi. Ker so gozdarji spustili ljudi v gozd delat sečne ostanke, pa je še marsikaj šlo zraven. Kar ne bi smelo iti.

Če nekaj segnije v gozdu, potem se to vrne gozdu. Organska snov mora krožiti.

Re: Bukova drva - FranciZ - 24.4.2012

Lahko se debatira, koliko bo cena jeseni - takrat je cena vedno višja, kot pa spomladi, ker pač 'zamudniki' iščejo suho kurivo. Prejšnji teden mi je moj 'redni' pripeljal metrske kalance po 55 €/ prm; z dostavo in zlaganjem. Skladovnica je dolga 6 m in visoka povprečno 1.9 m.
Je rekel, da bi bilo možno, da bi že sedaj prodajal po 70 €, samo, kdo bo kupil ? Materi so pripeljali iz sosednje HU zložene v paleti, kalane in žagane na 33 cm za 60 € / m3 zloženih.
Seveda to ni 'prm' kjer se mora upoštevati 'luft', kot pravi moj dobavitelj drv, pa tudi vsebina drv v tisti paleti se sčasoma 'posede' še za kakih 10 cm.
Seveda se bodo pa našli 'pacienti', ki bodo drva prodali drago magari sami sebi, samo da nabijejo ceno-kot se je dogajalo z zemljišči, stanovanji, ... Je pa tukaj ena 'caka': niso edini, ki imajo drva.

Pri nas je malo drugace,pa ceprav sem is gorenskega konca.
Ne mores primerjat hise in gozda.Se pravi da se po tvojem gozdu ne smem niti sprehajat .Kolikor poznam zakon v Sloveniji je to se zmerom dovoljeno (sprehodi po gozdnih poteh in nabiranje gozdnih sadezev).
Ali ti mislis ce bi mi dovolil ocistiti vejevje in vrhace,da bi ti zravn posekal se 5 bukali tko za zraven .
Nimam ne traktorja ne vitla,kako bi to na roko spravil is tvojega gozda mi ni cisto jasno (nisem Herkules sem pa Cratos) Ves ko smo imeli pred parimi leti orkanski veter in je podrlo stotine kubikov lesa .In je lezalo vse povpreko so is G.G. sami rekli pospravite mi nimamo casa (gozd je od M.K.)in smo se na roke matrali mesece in mesece .Lastniki gozdov pa niso pustili odnesti niti veje .Kaj mislis kaj se je zgodilo?Nikoli niso pospravili, zaredil se je lobadar in druga nadloga ,kaj mislis sedaj mu G.G.na njegove stroske cisti gozd .Povej kje je potem tu racunica?Ce bi nam dovolil ocistiti gozd sedaj nebi imel takega sranja -koza cela volk sit
Samo taka je logika lastnikov gozdov,bols da segnije v gozdu kot,da prepusti nekomu da mu pocisti gozd,
pa ceprav bi ti dal neko nadomestilo za veje in vrhace .

l.p.cratos

Re: Bukova drva - JOHHAN - 24.4.2012

Ja cratos veliko ljudi ki, imajo gozdove rajši vidi, da mu les segnije v gozdu-ne rečem da so taki vsi, so pa- kot da bi ljudem za pošten denar ponudili ostanke sečnje.
Pač tako je slovensko tržno gospodarstvo, če ne gre po ceni ki si jo lastnik gozda zamisli, naj pa zgnije. Pa ni tako samo v gozdu, še veliko je stvari v naši ljubi Sloveniji ki se "kao ne splačajo".
Če bi bili inšpektorji-gozdarji- bolj striktni in bi delo opravljali kakor je treba, pa bi se hitro našlo tudi kaj za nas "nizkoproračunce"
Pa lep dan še naprej.
JOHHAN
P.s. Vsem hvala za pohvale-glede drv Big Grin

Tako je v nasi drzavi,pa naj zgnije ....Pogledas sam cez alpe,imajo lastniki gozdov pospravljeno v piko,se store zrujejo in zmeljejo ,potem pa drugo drevje posadijo za naslednje rodove .
Samo pri nas se res nic ne isplaca delat ...
Vsi bi sam neki prodajali,pa ceprav sam meglo !!!!

l.p.cratos

Re: Bukova drva - namcu - 24.4.2012

Vidim, da je tu kar nekaj strokovnjakov za hosto. Ja pol pa ni čudno, da čemaž zamenjajo s podleskom, da je "ratel" nekaj za pojest, "noraz" pa nekaj za postelne igrice. jej, jej

Re: Bukova drva - csamo001 - 24.4.2012

No, počasi si torej kristalizira, da je cena 70 EUR za prm izvanzemaljska, ki bi jo nekateriradi izrabili izključno za to, da bi dokazovali, da je ogrevanje s toplotno črpalko bolj poceni kot kotlom na drva.

Vabljeni seveda tudi vsi ostali, da navedete po kakšni ceni ste v ztadnjih letih kupovali drva.

Re: Bukova drva - goba - 24.4.2012

cratos Napisal:Tako je v nasi drzavi,pa naj zgnije ....Pogledas sam cez alpe,imajo lastniki gozdov pospravljeno v piko,se store zrujejo in zmeljejo ,potem pa drugo drevje posadijo za naslednje rodove .
Samo pri nas se res nic ne isplaca delat ...
Vsi bi sam neki prodajali,pa ceprav sam meglo !!!!

l.p.cratos

Se podpišem. Zraven družinskega gozda ima mejaš 5 ha gozda. Na tleh leži najmanj za 50 prm suhe kostanjeve hlodovine, še kako primerne za kurjavo. In najmanj toliko stoji suhega ali na pol podrtega kostanja, uničenega od kostanjevega raka. Za ekonomsko spravilo neke tretje osebe ta parcela ni zanimiva. Kostanjeva drva so enostavno prepoceni.

Nekdo brez svojega gozda, pa tudi jaz, ko urejam svoj gozd, bi to z veseljem počistil. Ampak ... Torej naj zgnije!

L. P.: Goba

Re: Bukova drva - nemenabijat - 24.4.2012

Prejšnji teden, 6 kom palet 1,8 pripeljano na dvorišče = 690€ .... ali drugače 6x1,7m drv na paleti, ker 10cm palete ne štejem za bukova drva, znese cca 67,5€/m :evil:

Re: Bukova drva - goba - 24.4.2012

csamo001 Napisal:No, počasi si torej kristalizira, da je cena 70 EUR za prm izvanzemaljska, ki bi jo nekateriradi izrabili izključno za to, da bi dokazovali, da je ogrevanje s toplotno črpalko bolj poceni kot kotlom na drva.

Vabljeni seveda tudi vsi ostali, da navedete po kakšni ceni ste v ztadnjih letih kupovali drva.

Zadji dve leti sem kupoval drva po okoli 40 €. Hrast in mešana.

Evo link malih oglasov "Radio Sora". V iskano polj napišite drva.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")radio-soraunichr("46")si/mali_oglasi[/url]

Kot vidite je drva možno kupiti tudi za dobrih 40 €. Če se nekaj porabnikov združi in naroči poln gozdarski tovornjak prihrani pri prevozu in glede na količino še pri nakupu.

L. P.: Goba

Re: Bukova drva - Migaj - 24.4.2012

Ok, samo koliko pridejo ta mešana drva v peči? 40 EUR?