PodSvojoStreho.net
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 5.5.2016

Ta debata je brez konca.
Čeprav je za upoštevat rek: nisem tako bogat, da bi poceni kupoval,
hkrati skoraj za vsako stvar, pa naj bo to TČ, avto, pralni stroj, bicikel, smuči, fotoaparat, hrana ali kaj drugega, načeloma velja:
- dražji kot avto je, več te pride prevoženi km
- dražja kot TČ je, več te pride kWh pridelane toplote
- dražje kot so bile smuči, več te pride ura smučanja
- dražja kot je bila kamera, več te stane fotografiranje
- dražja kot je hrana, več te stane napolnit želodec
- in tako naprej....

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 5.5.2016

Ma dobro bohinjc, a ti 14. prideš na "tehnični pregled?"

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - tadej90 - 5.5.2016

Ker je bil omenjen Hotjet me zanima ali kdo ve, ce obstaja model, split S 15kw z Evi ali je samo 15kw Ask z Evi.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 6.5.2016

Opevan gor/dol, zadeva za denar, ki sem ga dal (tudi na racun predelave notranje) vec kot zadovoljivo deluje ze drugo sezono. Oce mi je pa ravno vceraj po telefonu rekel, da naj toplo pozdravim Jozeta in se mu zahvalim za vse, ker tako kot je sedaj doma, je milina (itak, ce je 2 sezoni moral kurit kamin in pazit, da mu ne ugasne). Prav nestrpen caka na poloznico za elektriko (pa jaz tud) da vidimo kak bo zadnji mesec. In popolnoma vseeno mi je ali ima sosed najhujso raketo od TC ali vozi Audi, VW, BMW in podobno, resno. Dokler mi te zadeve delajo kot delajo, je to to. Potrosna roba... Edino kar bi zelel imeti premium in za kar se splaca potrudit je zdravje, vse ostalo je proti temu malodane nepomembno Smile Pomembno je edino, da zadeve delajo (za to se jih nabavi). Od zneska je pa po moje odvisna trajnost oz. koliko casa bo delalo, sam sem dosti dal na besede monterja in zdaj mam kar mam, zaenkrat zelo zadovoljen. Ko bo mimo 6,7 sezon takega delovanja bom pa se bolj Smile

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - xavi - 6.5.2016

telmos Napisal:Mi imamo v skladišču Riello kotel Binomio z bojlerjem in tremi conami, črpalkami in vso potrebno kramo. Zmontirano za manj, kot je tisti predračun. Nam samo prostor zaseda.
Tega Binomia pred leti, ko sem sam iskal peč se spomnim. Bil je prava hit na vseh sejmih. Vse v enem, na malem prostoru.
Je pa dejstvo, da vsaka začasna rešitev zahteva neke dodatne stroške, ki nastanejo zaradi kasnejše predelave.
Obstaja še ena rešitev, za tiste ki nimajo trenutno dovolj denarja na voljo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.termoshop.si/najem">http://www.termoshop.si/najem</a><!-- m -->
Seveda je potrebno predhodno preverit vse pogoje najema.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 6.5.2016

Poldee. Še po desetih se boš smejal neumnostim, ki se kvasijo po forumu. Kaj na "tehnični prevzem" prideš (piknik)?
Glede tistega najema bi bil pa jaz previden.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Fantocci - 6.5.2016

Poldee Napisal:Opevan gor/dol, zadeva za denar, ki sem ga dal (tudi na racun predelave notranje) vec kot zadovoljivo deluje ze drugo sezono. Oce mi je pa ravno vceraj po telefonu rekel, da naj toplo pozdravim Jozeta in se mu zahvalim za vse, ker tako kot je sedaj doma, je milina (itak, ce je 2 sezoni moral kurit kamin in pazit, da mu ne ugasne). Prav nestrpen caka na poloznico za elektriko (pa jaz tud) da vidimo kak bo zadnji mesec. In popolnoma vseeno mi je ali ima sosed najhujso raketo od TC ali vozi Audi, VW, BMW in podobno, resno. Dokler mi te zadeve delajo kot delajo, je to to. Potrosna roba... Edino kar bi zelel imeti premium in za kar se splaca potrudit je zdravje, vse ostalo je proti temu malodane nepomembno Smile Pomembno je edino, da zadeve delajo (za to se jih nabavi). Od zneska je pa po moje odvisna trajnost oz. koliko casa bo delalo, sam sem dosti dal na besede monterja in zdaj mam kar mam, zaenkrat zelo zadovoljen. Ko bo mimo 6,7 sezon takega delovanja bom pa se bolj Smile

+1
Je pa tako, da ima vsako tele svoje vesele Smile
Moj motor je recimo na trgu 4x več vreden od avta, pa oba skupaj ne dosegata povprečja (avto jurja, motor štiri jurje). Avto me pripelje na cilj, motor mi pa še nasmešek na ustnice pričara.
Za TČ mi je pa res pomembno le to, da greje in da se ne kvari. Pa da mesečni račun ni visok.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bossko - 6.5.2016

Telmos, kaj če zmontiram tvoj Binomio ne rabim ekstra bojlerja za SV?

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 6.5.2016

Telmos: ce bo vse po sreci, da. Upam, da se majstra prpelem, v nasprotnem pa s familjo zaokrozim za par ur (podobno kot Somu pred leti).

Fantocci: tocno tako.

Zdej pa neham smetit.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 6.5.2016

Citat:Ker je bil omenjen Hotjet me zanima ali kdo ve, ce obstaja model, split S 15kw z Evi ali je samo 15kw Ask z Evi.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hotjetunichr("46")cz/files/Hotjet_katalog_2015_czunichr("46")pdf[/url]

POMOČ PRI IZBIRI TČ LT - NUJNO - Viperslo - 6.5.2016

Lep pozdrav forumaši. Nujno bi rabil pomoč strokovnega dela pri izbiri TČ.

nekaj podakov o hiši:
- zunanje mere hiše cca 12 x 9 metra (brez fasade) ki bi bla 20 navaden stiropor ali 18 grafit, zidaki 30 cm porotherm
- mansardna plošča 17 cm, gor bo vsaj 30 ursa SF34, na poševninah je že Ursa SF 34, 26 cm
- okna so troslojna, baje so 0.5 toplotne prevodnosti
- hiša je z veliko stekli obrnjena proti jugu, lokacija Dolenjska
- uporabne površine, 170 m2 če iz načrtov prav razberem
- pod temeljno ploščo (plavajočo) je izvedena toplotna izolacija Fibram 2 x 8 cm, vmes hidro izolacija)

v hiši bo talno gretje in prezračevanje. O sami strehi ne bi (sekundarka kritina, zračni most, itd)

Zdaj pa prvo vprašanje ki me najbolj pesti!?
- katero in koliko močno predvsem, TČ izbrati
Najprej sem se nagibal z Mitsubishi Zubadan 11 kw, pa so mi nekako svetovali da je premočna za takšno ogrevanje.
Potem sem se "ogrel" za Panasonic T-CAP 9 kw (je ni na listi Ekosklada) in je odpadla
Sedaj sem pri Daikinu ali 8 kw ali 11 kw.

Ko sem prebiral, tudi ta forum, mnenj ogromno.

Še en podatek bi navrgu. V PGD bi naj bila hiša zidana s porothermom 38, izolacija 25 cm. Dejansko je zidana s 30, izolacije bo max 20.

iz dokumentacije izhaja takole: (slike prevelika datoteka) :-(
- koeficient specifičnih transmicijskih toplotnih izgub stavbe - izračun HT = 0.32 W/m2K,HT max = 0.39 W/m2K
- letna raba primarne energije Qp = 1.587,94 kWh, Qpmax = 47.626,24 kWh
- letna potrebna toplota za ogrevanje QNH = 3.884,42 kWh, QNHmax = 10.294,30 kWh

bo to dovolj za kak strokoven komentar? upoštevati, da je zid tanjši in manj izolacije :-)

že v naprej hvala. morda še nasvet kot izolacije sploh dati. med 15 in 20 ?

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - BojanF - 6.5.2016

Takšno hišo bi tudi 6kW naprava brez težav ogrela. Transmisijskih toplotnih izgub imate v največjem mrazu cca. 2kW, morda 2,5-3,0 če daste slabšo izolacijo. Ampak res ne razumem, zakaj bi ravno pri izolaciji varčevali.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 7.5.2016

6 ali 8kW (lahko hitreje pogreje sanitarno vodo) Daikin LT

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - tadej90 - 7.5.2016

bohinc Napisal:
Citat:Ker je bil omenjen Hotjet me zanima ali kdo ve, ce obstaja model, split S 15kw z Evi ali je samo 15kw Ask z Evi.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hotjetunichr("46")cz/files/Hotjet_katalog_2015_czunichr("46")pdf[/url]

Po tem takem je 15kw split z Evi. Hvala za link

Re: POMOČ PRI IZBIRI TČ LT - NUJNO - Fantocci - 7.5.2016

Viperslo Napisal:Lep pozdrav forumaši. Nujno bi rabil pomoč strokovnega dela pri izbiri TČ.

nekaj podakov o hiši:
- zunanje mere hiše cca 12 x 9 metra (brez fasade) ki bi bla 20 navaden stiropor ali 18 grafit, zidaki 30 cm porotherm
- mansardna plošča 17 cm, gor bo vsaj 30 ursa SF34, na poševninah je že Ursa SF 34, 26 cm
- okna so troslojna, baje so 0.5 toplotne prevodnosti
- hiša je z veliko stekli obrnjena proti jugu, lokacija Dolenjska
- uporabne površine, 170 m2 če iz načrtov prav razberem
- pod temeljno ploščo (plavajočo) je izvedena toplotna izolacija Fibram 2 x 8 cm, vmes hidro izolacija)

v hiši bo talno gretje in prezračevanje. O sami strehi ne bi (sekundarka kritina, zračni most, itd)

Zdaj pa prvo vprašanje ki me najbolj pesti!?
- katero in koliko močno predvsem, TČ izbrati
Najprej sem se nagibal z Mitsubishi Zubadan 11 kw, pa so mi nekako svetovali da je premočna za takšno ogrevanje.
Potem sem se "ogrel" za Panasonic T-CAP 9 kw (je ni na listi Ekosklada) in je odpadla
Sedaj sem pri Daikinu ali 8 kw ali 11 kw.

Ko sem prebiral, tudi ta forum, mnenj ogromno.

Še en podatek bi navrgu. V PGD bi naj bila hiša zidana s porothermom 38, izolacija 25 cm. Dejansko je zidana s 30, izolacije bo max 20.

iz dokumentacije izhaja takole: (slike prevelika datoteka) :-(
- koeficient specifičnih transmicijskih toplotnih izgub stavbe - izračun HT = 0.32 W/m2K,HT max = 0.39 W/m2K
- letna raba primarne energije Qp = 1.587,94 kWh, Qpmax = 47.626,24 kWh
- letna potrebna toplota za ogrevanje QNH = 3.884,42 kWh, QNHmax = 10.294,30 kWh

bo to dovolj za kak strokoven komentar? upoštevati, da je zid tanjši in manj izolacije :-)

že v naprej hvala. morda še nasvet kot izolacije sploh dati. med 15 in 20 ?

8kW bi moralo biti OK za brez grelcev če niste preveč potrošni za toplo vodo, pa fasado daj 20cm grafita. Vzami namenski bojler za TČ z veliko spiralo (Galmet ima cenovno ugodne modele).