PodSvojoStreho.net
Kotel na pelete Easypell 16kW - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Kotel na pelete Easypell 16kW (/showthread.php?tid=79626)

Strani: 1 2 3 4 5

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 27.1.2021

Prestavil Ferroli P7 stopnja 3, tam 25kW
T12: 105
T13:44
prestavil na stopnjo 2.
T10: 78
T11:33
najbrž tam 19kW

Število zagonov še vedno 26, trajanje gorenja 9min(od začetka vsipavanja na stopnji 1, do zadnjega vsipa), skratka vse enako. Tedensko porabo bom videl v petek. Skratka nastavitev moči gorilnika nima vpliva na število zagonov.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 28.1.2021

@kadotr
Majke mi, ako ovo ne sliči na Biodom?

Stilmetal=Lafat=Biodom
Jup, v ekosklad meritvah ima biodom boljše vrednosti, mogoče imajo svojo elektroniko ali pa samo boljše lažejo.:-)

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - Hanzi - 28.1.2021

Poiskali so boljše rešitve (by Cerar). 
Sicer pa ne bi bilo prvič da bi se iisti kotli prodajali pod različnimi znamkami. 
Pred leti je samo "vigas" kotle v Sloveniji prodajalo 2 ali celo 3 trgovci. Mogoče so imeli "unikatno" elektroniko in maske, samo telo kotla pa je bilo enako. 
Sedaj se  nekdanji vwterm prodaja pod Stadler in Seltron če se ne motim. Mogoče še kaj drugega. 
Kot trafic in Vivaro pri avtomobilih..

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 29.1.2021

Prestavil Ferroli P7 stopnja 3, tam 25kW
T12: 105
T13:44
prestavil na stopnjo 2.
T10: 78
T11:33
najbrž tam 19kW

Število zagonov še vedno 26, trajanje gorenja 9min(od začetka vsipavanja na stopnji 1, do zadnjega vsipa), skratka vse enako. Tedensko porabo bom videl v petek. Skratka nastavitev moči gorilnika nima vpliva na število zagonov.

Danes je bilo čiščenje, porabil sem 2 vreči manj kot prejšnje tedne od decembra, torej sedaj 8 vreč/ teden. Malo je čudno da bi bila poraba 2 vreči nižja. TDP je padla za 10-20°C, očiščena ima 140°C, umazana 155°C. Bom zaenkrat pustil tako, morda bo kak mrzel teden, da vidim kolk je maksimalna poraba.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - peleti12 - 29.1.2021

Ni mi jasno kakšne nastavitve kotla imaš, da je število vžigov 26!!!
Moj kotel BIODOM pride do maksimalno 7 vžigov v 24 urah.

@peleti12
Kakšno tedensko porabo pa imaš, kateri kotel, zalogovni da/ne, a ima biodom modulacijo moči?

A ima kdo info zakaj ni več kotla Pellson X1 10kW?

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - bk9105 - 29.1.2021

Imaš še 12kW Pel-teca od Centrometala.

Peltec 12 ima previsok dimniški izhod. Gledam 75 cm ali manj.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 3.2.2021

Glede na to da imajo hiše vedno manjše potrebe po pravzaprav ni veliko kotlov od 10-12kW, najbolj tečen problem je pri teh malih kotlih velikost predala za pepel. Čiščenje gorilnika in izmenjevalcev še nekako narediš na 10 vreč, ampak če ni prostora za pepel je pa neuporabno.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 9.2.2021

Na Ferroliju p7 še sprobavam modulacijako delovanje T18, TDP padel na 135, umazana 150. Deluje večino na moči 1, občasno malo preklopi na 2. Ima kdo izkušnje z modulacijo?

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - remenihmatjaz - 14.2.2021

Sam imam garažna vrata od KIP KOP-a, tudi toplozračni kamin od njih zato vem, da zastopajo TOBY samočistilne kotle B in kamine H. Sam imam namen vgraditi TOBY H samočistilni v roku nekaj let.

kamini H : https://www.kipkop.si/ponudba/ogrevanje/toby-h-samocistilni-toplovodni-kamini-na-pelete-za-centralno-ogrevanje

kotli B : https://www.kipkop.si/ponudba/ogrevanje/toby-b-samocistilni-kotel-na-pelete-za-centralno-ogrevanje

Toplozračni kamin mi deluje odlično, redno ga vzdržujem in čistim. Sedaj je tretja kurilna sezona in nimam težave, peč mi vsako leto periodično pregledajo, ker je pogoj za garancijo.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - murkoslavko - 16.2.2021

Sem vprašal v avstrijo direkt na easypell če imajo manjši kotel kot 16kW(modulacija 5-16kW) , odgovor "nein". Od decembra do danes trošim 8-10 vreč peletov, kar je 3.6kW/h-4,5kW/h. Kotel kot je easypell z npr.10kW (modulacija 3-10kW), bi lahko uporabljal brez zalogovnika.
Ima kdo izkušnje z tako nizko moduliranimi kotli, je to sploh smiselno?

Termomont Toby B-14 bi naj moduliral od 3.6kW-13.1kW, kar je vsekakor zanimivo, ima dovolj prostora pepel od 10 vreč peletov, vprašanje je če bi ga lahko gnal brez zalogovnika?

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - bk9105 - 16.2.2021

Imaš Eto PU7 (2,3 do 7,7kW). Ko sem se pred leti zanimal za ta kotel, sem po nekaj razgovorih z uvoznikom prišel do zaključka, da kljub vsem oh-in-sploh lastnostim kotla rabim zalogovnik, vsaj pri talnem. Na radiatorjih bi vklopov/izklopov sicer bilo manj, ampak ko gre modulacija navzdol, so tudi Tdp zelo nizke in temu primeren in prilagojen more biti dimnik, drugače so poplave.
Cena kotla je cca 4 do 5 Tobyjev14.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - kadotr - 17.2.2021

Kot sem videl pri mojem kotlu z gorilnikom Ferroli in obilo obtočne vode v starem sistemu, bi bil zalogovnik vseeno potreben. Verjamem, da pri ETI vedo, kaj svetujejo in pogojujejo. Sam bi v vsakem primeru dodal zalogovnik, tudi pri srbskem Tobyju (elektronika je slovenska), verjetno tudi nekaj lastništva firme.

RE: Kotel na pelete Easypell 16kW - bk9105 - 17.2.2021

Zalogovnik ni bil pogojevan, nasprotno, kotel je tako napreden, "space shuttle" po besedah slo uvoznika, da zalogovnika ne rabi. Ima že vgrajen mešalni krog, raztezno,...samo priklopiš, iz sebe je sposoben dajati zgolj 30stC, ampak 27 litrov vode v kotlu, iz katerega gre zgolj 30stC, mislim da so pogosti vklopi/izkopi neizbežni. Pa če nekdo še pozimi ne rabi 30stC na dvižnem vodu, kaj bo počel v prehodnem obdobju?
Ko pa v zgodbo pride zalogovnik in vsi nujno potrebni dodatki, pa cene postanejo..., večina prodajnih argumentov kar izgine.
Osebno sem mnenja, da vsak peletni kotel v kombinaciji s talnim gretjem rabi zalogovnik. Pa naj bo narejen severno ali južno od Alp.