PodSvojoStreho.net
Pametni termostat Netatmo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Pametni termostat Netatmo (/showthread.php?tid=75258)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: Pametni termostat Netatmo - peleti12 - 15.4.2019

Apak res tukaj na forumu vas je kar nekaj kvazi strokovnjakov!
Sediš cel popodan za računalnikom surfaš po spletu in iščeš podatke o Netatmo termostatu na spketu in si misliš, da si boga za jajca.
Jaz, ki uporabljam termostat sem pa ja kar nekaj!
V dveh letih uporabe in prilagoditvi na moj ogrevalni sistem ti ne pomeni nič, tebi so važni podatki spleta in to je to.
To kako sem jaz rešil sistem regulacije to ne pomeni nič!
Nikoli nisem trdil, da je ta tetmostat optimum, meni zadovoljuje moje potrebe in zaenkrat ga ne mislim menjat.
Ko se najde nekdo, ki ima nalo drugačen in bolj napreden sistem regulacije se takoj najdete internet strokovnjaki in pametujete v nedogled.
Moj sistem ne potrebuje vremenske regulacije!
Ne mislim več polemizirat s tabo in tvojimi internet podatki, katere si lahko nekdo takoj tolmači po svoje ampak daj na mizo uporabniško izkušnjo in ne tisto kar si si prebral med vrsticami, da je komu všeč za branje.
BRATI KARAKTERISTIKE IZDELKOV S SPLETA JE ENO UPORABLJATI ISTO STVAR IN JO TUDI OPISATI JE DRUGO.
Nisi me nikoli vprašal kakšen sistem ogrevanja imam, režim ogrevanja, ogrevalne navade itd.
Z tem termostatom sem si uredil regulacijo ogrevanja in kot sem že napisal 166€ ni nevem kakšen denar, imel sem cenejši tetmostat in moj sistem ogrevanja ni deloval po mojih pričakovanjih.
Nisi me vprašal zakaj brezžični prenisni termostat, odgovor zaradi kaminske peči, ki jo občasno zakurim in zaradi cevi, ki je stisnjena in nisem mogel povezati dnevni prostor z kurilnico.
Pišeš o zmrzovanju routerja kaj je že to a si to nekje prebral a si to nekje slišal? Baba snila baba rekla.
Ko berem tvoje poste, da so to vse neki podatki od nekje ali s spketa in oni je rekel in to širiš naprej.
Daj kaj konkretnega na mizo.

Re: Pametni termostat Netatmo - sassapo - 15.4.2019

Če! In v tem primeru zalogovnik ima, je vsakršen on off termostat bedarija. Dobro nastavljena vremenska regulacija in če že sobni korektor je investicija katera zagotavlja maksimalno udobje bivanja ob najnižji možni porabi.

Re: Pametni termostat Netatmo - bozgom - 15.4.2019

poglej @peleti12- ne vem zakaj se razburjaš :?: . Zapisal si:
Citat:bozgom
Bom ovrgel to tvojo trditev na lastnem primeru!
Trenutno ogrevam z kotlom na
pelete v dnevnem prostoru pa imam za vikend udobje kaminsko peč na drva. V dnevnem prostoru imam omenjen sobni prenosni termostat, ki mi regulira temperaturo nastavljeno na želeno tempetaturo in histetezo. Maksimalno število vžigov v zimskem obdobju je 6 na dan. V ostalih prostorih imam navadne radiatorske ventile in si jih vsak odpre kakršno temperaturo želi imeti. Kadar v dnevnem prostoru zakurim kaminsko peč se mi regulacija podre in z enostavno prestavitvijo termostata v sobo, ki se nahaja na SZ strani hiše mi regulacija deluje enako za vse prostore kakor prej brez spreminjanja radiatorskih ventilov, edino takrat v stenski omarici zaprem ventil za dnevni prostor.
Plus je tudi ti, da gre nekaj toplote iz dnevnega prostora naprej po hiši in mi ne vpliva na regulacijo.
Tako, da se da izvesti regulacijo temperature v hiši s sobnim termostatom, brez vremenske regulacije z minimalnim nihanjem temperature.

In pa tudi:

Citat:bozgom
V dveh letih uporabe termostata nisem niti enkrat nastavljal termostata, razen na začetku, ko sem prilagajal regulacijo potrebam prostora.
popson

Torej imaš termostat z WEB vmesnikom, govoriš o njegovih prednostih, hkrato pa trdiš, da ga že dve leti nisi prestavljal. Imaš pa tudi ventil, katerega pogosto prestavljaš ročno. Ko ti predlagam, da bi tudi ventil prestavljal daljinsko se pa razburjaš. Pol pa razumi človeka, če moreš.

Ne mešaj web vmesnika to je povsem nekaj drugega kot wifi termostat in nikoli nisem napisal, da POGOSTO prestavljam ventil to so tvoje trditve, se vidi, da površno bereš!
Objasni občestvu kaj je web vmesnik in kaj je wifi termostat?

sassapo Napisal:Če! In v tem primeru zalogovnik ima, je vsakršen on off termostat bedarija. Dobro nastavljena vremenska regulacija in če že sobni korektor je investicija katera zagotavlja maksimalno udobje bivanja ob najnižji možni porabi.
Nikoli nisem omenil, da imam zalogovnik ga ne potrebujem in tudi vremenska regulacija ni potrebna.
Termostat vklaplja črpalke, pisledično se vklopi peč.
Nihanje temperature je toliko kot je nastavljena temperatura z histerezo 0,4 , število vklopov kotla v hladnih dneh do 6, marec april do 2X na dan.

peleti12 Napisal:Ne mešaj web vmesnika to je povsem nekaj drugega kot wifi termostat in nikoli nisem napisal, da POGOSTO prestavljam ventil to so tvoje trditve, se vidi, da površno bereš!
Objasni občestvu kaj je web vmesnik in kaj je wifi termostat?

A nisi zapisal:

Citat:Da ti razložim, ko grem od doma vklopim funkcijo odsoten ( varčevanje) in termostat vzdržuje nastavljeno temperaturo v hiši, ko grem z dopusta domov vklopim ogrevanje in se vrnem domov v ogreto hišo in mi ni potrebno zakuriti kaminske peči, da se mi hiša segreje na željeno temperaturo
Ko si na dopusti si v dosegu domače WiFi mreže?

Sedaj si dokazal, da ne veš kako deluje wifi termostat in wifi omrežje kako dostopamo do njega in kakšne so zaščite!
Pojdi na splet in se poduči kako deluje smart home ali po slovensko pametni dom.
Sedaj mi pa prosim razloži kako iz tujine dostopam do domačega wifi-ja.
In ti se imaš za strokovnjaka in me sorašuješ kako dostopam do domače wifi mreže kadar sem na dopustu.
Sedaj si dokazal kolikšen je tvoj IQ.

Oh @peleti12 a sedaj boš pa začel z žaljivkami. :?:
Da izven domačega WiFi omrežja dostopaš do naprav, katere delujejo v domačem brezžičnem omrežju imaš (v glavnem) dve možnosti:
-Web vmesnik
-VPN povezava

Domnevam, da Netatmo deluje preko WEB vmesnika- preko aplikacije nameščene na telefonu dostopaš do termostata. Če bi ga opravljal preko VPN povezave se zagotovo ne bi tako zapletal, sploh pa ne bi postajal žaljiv.

Re: Pametni termostat Netatmo - sassapo - 15.4.2019

peleti12 Napisal:
sassapo Napisal:Če! In v tem primeru zalogovnik ima, je vsakršen on off termostat bedarija. Dobro nastavljena vremenska regulacija in če že sobni korektor je investicija katera zagotavlja maksimalno udobje bivanja ob najnižji možni porabi.
Nikoli nisem omenil, da imam zalogovnik ga ne potrebujem in tudi vremenska regulacija ni potrebna.
Termostat vklaplja črpalke, pisledično se vklopi peč.
Nihanje temperature je toliko kot je nastavljena temperatura z histerezo 0,4 , število vklopov kotla v hladnih dneh do 6, marec april do 2X na dan.

Jao, ko bi se enkrat naučili brati! Avtor teme ima zalogovnik in odgovor je namenjen njemu :wink:

Re: Pametni termostat Netatmo - MikMik - 15.4.2019

Peletka, daj razloži nam nevednežem razliko.

PS. Če je histereza 0,4°C, potem je nihanje nekje 1°C. S tem ni nič narobe, le v vednost.

Re: Pametni termostat Netatmo - Popson31 - 15.4.2019

Peletar toliko enega denarja si vlozil v ta tvoj sistem ogrevanja, pravis da deluje super in si neverjetno zadovoljen z njim. Drzi? V drugi temi pa se rogas feryu, da si ze pripravljen na prehod na TC, le zato, da bos IN. V cem je point, lahko pojasnis?

Re: Pametni termostat Netatmo - jnt - 16.4.2019

Pozdravljeni. Hvala.. dosti odgovorov.. čeprav moram priznati sem zdaj še malo bolj zmeden Smile

Sebek Napisal:Kaj mešalne ventile z motornim pogonom imaš montirane?
Mislim, da ja.. dva mešalna ventila sta vezana, da polnita zalogovnik.. se pravi spodnji del in zgornji del. Je to to?
In ja na čisto vseh radiatorjih v obeh stanovanjih kot tudi v pisarni so termostatski ventili.

MACKON Napisal:Obenem pa imaš še nadzor nad stanjem oz. temepraturo vode v peči/zalogovniku.
za kaj več pa piši pod privat.
Ok bom pisal še na privat. To glede stanja oz. temperature peči v zalogovniku se mi zdi interesantno.. .
Kurimo na drva.. včasih se sprazni precej hitro včasih drži malo dlje.. odvisno od vremena, bi bilo fino, da bi lahko videl recimo na telefonu stanje v zalogovniku.

A ta Neatmo je, če prav razumem tudi v osnovi on/off termostat. Pač lepo zgleda, povezan je na telefon, ampak dejansko on/off. A to za vremensko regulacijo velja tudi, če kurimo na drva?

Torej na trenutnem termostatu imamo zgolj urnik kako naj greje od pon-ned.. dve opciji sta nočni in dnevni način.
Kar je načeloma OK. Potem pa se dostikrat zgodi.. da kam greva za vikend pa naju recimo ni 2 dni.. pa si potem dava zgornje stanovanje ročno na night mode.
Načeloma ne vem kdaj bova nazaj, in bi recimo potem, ko kreneva recimo iz LJ proti MS ob 11... nastavil, da ob 12h prideva na toplo.

Ali pa recimo pisarna.. komaj, ko se zbudim se bom odločil ali grem čez pol ure delat ali pa tudi ne.. če ja, bi si šaltal day mode gretje prek telefona, ko sem še v postelji. Mogoče kak dan sploh ne bom šel dol v pisarno.. potem je lahko komot cel dan na night modu in se s tem sploh ne bi ukvarjal.

Predvsem tu vidim korist kontrole preko telefona - ker jaz nekak ne delujem po nekem ustaljenem urniku Smile.
Netatmo, se pravi so mi priporočili, ker baje zelo dobro dela, je pa res da nekaj stane, sploh če rabim 3 je to 500€.

@peleti12:
A z Neatmom pa ne morem videt kakšno je stanje v zalogovniku?

Re: Pametni termostat Netatmo - sassapo - 16.4.2019

Ajaj, za 500€ dobiš vremensko regulacijo z web kontrolo! Ti termostati so kvečejmu namenjeni električnim radiatorjem, IR panelom... ne pa centralnemu ogrevanju Idea

Re: Pametni termostat Netatmo - peleti12 - 16.4.2019

jnt Napisal:Pozdravljeni. Hvala.. dosti odgovorov.. čeprav moram priznati sem zdaj še malo bolj zmeden Smile

Sebek Napisal:Kaj mešalne ventile z motornim pogonom imaš montirane?
Mislim, da ja.. dva mešalna ventila sta vezana, da polnita zalogovnik.. se pravi spodnji del in zgornji del. Je to to?
In ja na čisto vseh radiatorjih v obeh stanovanjih kot tudi v pisarni so termostatski ventili.

MACKON Napisal:Obenem pa imaš še nadzor nad stanjem oz. temepraturo vode v peči/zalogovniku.
za kaj več pa piši pod privat.
Ok bom pisal še na privat. To glede stanja oz. temperature peči v zalogovniku se mi zdi interesantno.. .
Kurimo na drva.. včasih se sprazni precej hitro včasih drži malo dlje.. odvisno od vremena, bi bilo fino, da bi lahko videl recimo na telefonu stanje v zalogovniku.

A ta Neatmo je, če prav razumem tudi v osnovi on/off termostat. Pač lepo zgleda, povezan je na telefon, ampak dejansko on/off. A to za vremensko regulacijo velja tudi, če kurimo na drva?

Torej na trenutnem termostatu imamo zgolj urnik kako naj greje od pon-ned.. dve opciji sta nočni in dnevni način.
Kar je načeloma OK. Potem pa se dostikrat zgodi.. da kam greva za vikend pa naju recimo ni 2 dni.. pa si potem dava zgornje stanovanje ročno na night mode.
Načeloma ne vem kdaj bova nazaj, in bi recimo potem, ko kreneva recimo iz LJ proti MS ob 11... nastavil, da ob 12h prideva na toplo.

Ali pa recimo pisarna.. komaj, ko se zbudim se bom odločil ali grem čez pol ure delat ali pa tudi ne.. če ja, bi si šaltal day mode gretje prek telefona, ko sem še v postelji. Mogoče kak dan sploh ne bom šel dol v pisarno.. potem je lahko komot cel dan na night modu in se s tem sploh ne bi ukvarjal.

Predvsem tu vidim korist kontrole preko telefona - ker jaz nekak ne delujem po nekem ustaljenem urniku Smile.
Netatmo, se pravi so mi priporočili, ker baje zelo dobro dela, je pa res da nekaj stane, sploh če rabim 3 je to 500€.

@peleti12:
A z Neatmom pa ne morem videt kakšno je stanje v zalogovniku?
Termostat omogoča nastevitev po urniku, nastavitev temperaturnega režima čez dan ali noč, nastavitev vikend dan ali noč, kadar gremo od doma temperira na 16 ali 10 stopinj C ali po želji, lahko ga vklopimo od kjer koli, ko se vračamo domov.
Dostop in nastavitev termostata z aplikacijo na pametnem telefonu, računalnik, android box.
Ko je enkrat konfiguriran in nam nastavljeni parametri odgovarjajo ga ni potrebno več spreminjati, funkcije od doma in proti zmrzovanje ter hitra sprememba temperatura so takoj na voljo, ko vklopimo aplikacijo.
Trmostat vodi tudi statistiko delovanje kotla nastavljene temperature in temperature v prostoru za nazaj.
Za kontrolo temperature v zalogovniku lahko uporabiš sonoff th 10 z temperaturnim senzorjem, ki stane približno 12€.

Re: Pametni termostat Netatmo - jnt - 16.4.2019

sassapo Napisal:Ajaj, za 500€ dobiš vremensko regulacijo z web kontrolo! Ti termostati so kvečejmu namenjeni električnim radiatorjem, IR panelom... ne pa centralnemu ogrevanju Idea

A lahko priporočiš prosim konkretno kakšno vremensko regulacijo?
Mogoče vsaj primer, da vidim kaj iščem.