PodSvojoStreho.net
Nakup toplotne črpalke - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Nakup toplotne črpalke (/showthread.php?tid=63667)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: Nakup toplotne črpalke - Homer - 21.11.2015

Pišeš "kar nekaj", ne da bi vedel natančno kako deluje to preklaplljanje kompresorjev, kakšne so izgube in v kakšnem režimu delovanja so kadar dela ena ali obe.
Torej "oslinjen prst" in izjava logično da en kompresor ima manj izgub kot dva. To je sicer res, a govorimo o napravi, ki je nekakšen hibrid med enokompresorsko in dvokompresorsko.
Da pa vsak hvali svoje in poudarja lastnosti, ki so boljše je menda jasno, kot je tudi jasno, da ne piše o slabostih.

Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015

Torej nam pojasni v čem grešim dejansko?!
Delovanje enega kompreosrja večji del og. sezone ? Mogoče je boljši izkoristek , čeprav po nepotrebnem, delovanje dveh komp. za nek nizek DV?
Hibrid torej porabi ob delovanju 2h komp. manj Confusedhock: , čeprav brez potrebe, kot temu prilagojena naprava? Ali je zgolj težko priznanje , da obstajajo tudi konkurenčne naprave?
Upam , da se tudi zapisu zadnjega stavka ''o hvali'' ne čutijo izuzeti nekateri večletni promotorji D-ht !?
Sicer kako naj vemo , če kljub promocijam, nekateri leta skrivajo podatke DV v radiatorje pri različni zun. temp. :wink:
Citat:kakšne so izgube in v kakšnem režimu delovanja so kadar dela ena ali obe.

Kot sem ti že napisal, ocenjuješ "čez oslinjen prst" in praviš imam prav.
Jaz pa pravim ne vem, ker mi še nikjer in nikdar nobeden ni prikazal in dokazal to superiornost izklapljanja enega kompresorja. Morda so tebi?!
Sicer pa če že delaš primerjavo z avtomobili, so tudi tam preizkušali z izklapljanjem posameznih valjev, govorili o nekih prihrankih, a na koncu nič od tega in se tudi pri 12 valjnem motorju zadovoljijo z delovanjem vseh 12 valjev na minimumu. Najbrž so butlji, a ne, saj je ja logično, da bi tudi samo s tremi motor deloval na minimumu in imel manjše izgube. Ali pa morda ne?

Re: Nakup toplotne črpalke - edid - 21.11.2015

Dej dej bohinc, ne klofotaj. Sem ti že 10x rekel da mi na forumu nismo pravi naslov za tvoja prepričanja. Obrni se na Daikina in Hitachi in jih poskušaj prepričat, da so totalno zavozili. Mislm, kr neki, res.

Re: Nakup toplotne črpalke - timi11 - 21.11.2015

edid pa še kako "pravi naslov" smo uporabniki foruma.Bohinc že dolgo dopoveduje,da večina bodočih strank ne rabi "TERENCA=DAIKIN HT) ZA OGREVANJE!

@timi11. Evo še eden. Če teh naprav nihče ne potrebuje, potemtakem so dotični proizvajalci totalno falili. Te naprave so šli razvijat kar tako malo za hec. Ma dej, brez zveze, pejta z bohincem skupaj na Daikin in Hitachi, pa da vaju vidimo.

Temu se v medicini reče alergija ......

Zakaj še eden? Sem lastnik Daikina LT in vem kaj grejem z kakšno temperaturo.Po tem logično in nepristransko sklepam,da je zelo malo primernih objektov, ki potrebujejo DHT. Za industrijske objekte,trgovine večje delavnice veliki DA.

Homer prosim pokliči Migaja!

Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015

Homer , edid, mata prav , res nisem pogledal niti slikc na linku, kot očitno ne vidva...
Saj le ta izdaja, da ima celo daikin na off en komp. , le ne pri kateri temp. DV se to spremeni v delovanje na on obeh DV. Kot se večina (izjemea Migaj) ogiba podati svojega na radiatorjih...
Ej edid, ko bi si tvoj zapis spomnili vsi, pri zaničevanju ponudbe drugega trga TČ, makar tudi domačega , razlag, ter zaničevanj tam..., niti lahko dostopnih cen niso zmožni preverit, le da je njihova najcenejša :roll: Idea
Timi11, kot lastnik Daikina (me tudi kak lastnik le tega vpraša , na ZS, če je timi11 od Krono Cry ) očitno razume , da ne pljuvam čez Daikin, temveč le poveličevanja nekaterih piscev foruma, ki skrivajo pred kom ali čim svoj DV na radiatorjih? Mogoče zgolj zato, ker bi zmoglo to malo morje TČ, ne zgolj ''edina'' morda celo D LT :wink:, Hp itd z EVI ?!
Aja to se reče alergija mogoče le na zapis bohinca, ali pa težko priznati , da bi zmoglo precej drugih....

Poldee Napisal:Po moje se nekaj pozna pri visjih temperaturah. Nizje je pa DHT boljsa. Zdi se da je od vsakega najbolje. Jezi me, ker ni uporabnikov, ki bi kaj napisali :-)
Nekje sem zasledil, da je mejna T kjer se odločaš za LT ali HT okrog 41 st. temperature dvižnega voda.

Kot uporabnik sem dobil v dveh sezonah neke podatke iz katerih vidim kaj pomeni 24 urno ogrevanje.Kaj se lahko ogreva z temperaturo do 50˙C.Kam bi dal temperature DV 60,65,70˙C :?: .
Resno predlagam da si bodoči kupci DHT zunaj namotirajo džakuzi in si ga ogrevajo z rezervo(viškom).Vse tole me spominja na tipe, ki so pred leti svetovali solarne sisteme.
Ko si jih vprašal koliko kolektorjev dati na streho so jih svetovali vedno preveč.Za viške poleti so svetovali dodaten bazen :!:

Kakšne viške?
Jaz nimam nobenih viškov, pa tudi če želim ogrevati s 25 stopinj DV....
In zakaj bi moral klicati Migaja?

Re: Nakup toplotne črpalke - alanford - 21.11.2015

Doslej sem za DHT zasledil le dve slabi lastnosti:
- malo dražja investicija (zakaj bi, če ne rabiš in shajaš prez pb z LT? Seveda pa so objekti/siatemi, kjer je HT dobesedno nuja.
- in dugič, večja stand-by poraba

Vse ostalo, če objekt in lokaciha potrebuje HT, so lahlo samo plusi.

Homer Napisal:Kakšne viške?
Jaz nimam nobenih viškov, pa tudi če želim ogrevati s 25 stopinj DV....
In zakaj bi moral klicati Migaja?

Nepotrebno rezervo izkoristi za ogrevanje jakuzzija! 8)
Zakaj Migaja? jJa ponavadi nabijata v duetu. :mrgreen:

Če kdo nabija, si to ti in sicer o napravi o kateri nimaš pojma, jo ne potrebuješ in te ne zanima.
Ne bi raje to preskočil in komentiral kaj drugega?