![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 11.2.2016 Kako različne izkušnje! Golf 4 1,6 bencinar mi je pokuru olja v 7 letih kot vsi ostali francozi v 20 letih z menjavami vred. Redno servisiran.Poraba je bila v mejah dovoljenega? Moj moto"Manj daš, manj se sekiraš " Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - binimini44 - 11.2.2016 Se dober da je govora o toplotnih črpalkah mogoče se kaj novega izvem Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 11.2.2016 Poglejte malo poročila in poročanja iz vojnih območij.... Je kdo videl, da tam vozijo kaj drugega kot japonske avtomobile (predvsem Toyote)? Sicer pa ima prav binimini44 in se vrnimo nazaj na temo ....... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 12.2.2016 Imel sem sedem japonskih avtov, ja vsaka čast Japoncem pred 20 leti, danes je pa celo Peugeot boljši
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Gasper123 - 12.2.2016 Ne moreš posploševat Japonci in Nemci, vsaka znamka ima pač svoja gnila jajca in vsaka proizvaja avte po različnih lokacijah po celem svetu. Tako je Toyota lahko Francoska (Yaris), Angleška (Auris), Turška (Verso), Tajska (Hilux), Japonska (Prius) ... Poleg vsega je lahko nek model globalno povsod isti, drugi pa razvit od nule v EU samo za EU. Vedno ko gledam nek avto gledam čisto določeno samo za ta model avta ampak tudi statistika okvar ti včasih ne pomaga, da nebi dobil ponedeljkov avto. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 12.2.2016 Gasper123 Napisal:..ima da nebi dobil ponedeljkov avto.še ste pri avtih je pa res, ko sem 1986 svoj prvi novi avto kupoval (Z 101) sem izključno zahteval tistega, ki je bil na sredo narejen... :lol:PS. in najboljši avto, je vedno novi avto, ne glede na znamko.... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - MarijanB - 12.2.2016 Nisem hotel sprožiti debato o avtomobilih samo razmislek o blatenji klima TC glede vzdržljivosti, kajti zgodba me zelo spominja na japonske avtomobile v 90 letih. Mogoče bi bilo dobro počakati še nekaj let da bo čas pokazal svoje, kajti dajanje nekih pavšalnih ocen ni korektno. Pred 12 leti so mi nekateri mojstri odsvetovali nakup inverterske klime Toshiba (modna muha), vendar klima deluje odlično še dane brez vsakega posega. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 12.2.2016 MarijanB Napisal:Pred 12 leti so mi nekateri mojstri odsvetovali nakup inverterske klime Toshiba (modna muha), vendar klima deluje odlično še dane brez vsakega posega.danes eni (mogoče taisti "mojstri")tupijo to za TČ, samo pri klimah je drugače, oz. enostavno on-off se ne prodaja več, ni ni bi rekli "muca papala"....torej danes/jutri bo enako pri TČ pa bile te prave ali neprave....muca bo popapala on-off kompresorje ....sicer pa vedano je tako oz. bi rekli "psi lajajo, karavana gre dalje" Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 12.2.2016 kompresor ni on - off ali inverter! Kompresor je AC ali DC in vsakemu se dajo regulirat obrati :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 12.2.2016 Vendar je razlika v načinu regulacije in navoru glede na obrate. Če bi tvoji in merlinovi navedki držali, potem bi morale vse DC inverterske klime iz leta 1996 že zdavnaj pocrkat, pa niso. Do danes je bil problem le na tistih kitajskih varijantah kompresorjev na Panasonicu po l 2003. Drugo vse deluje in to 20. leto. Kar je crknilo je bilo običajno zaradi kake strele.....- zanemarljivo malo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 12.2.2016 Takrat smo okoli 50 Toshib zmontirali na Celjsko bolnico, pa jih že kar nekaj let ni več. Očitno so samo tvoje klime in tvoje TČ večne, meni in ostalim monterjem in serviserjem pa vse pocrka :lol: :lol: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 12.2.2016 Toshiba takrat ni imela inverterja ampak on off. Da nisi imel spet kako specijalno gree Toshibo. Meni zunanja enota Toshibe še ni crknila. Smo pa imeli na notranjih par okvar ventilatorjev. Opaziti pa je, da ti je Toshiba en hud trn v peti. Sicer pa prihaja pri renoiranih znamkah do resnejših okvar večinoma zaradi slabe montaže. Torej, če vam crkava, potem boste morali poiskati vzroke pri sebi. Moja statistika je javna in lahko preverljiva pri uvoznikih. Imam veliko instaliranih klim (preko 5000) in TČ okvar pa zanemarljivo malo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 12.2.2016 Pa veš, da se ne spomnim, bile so prve klime na 410A. Toshiba mi nič ne gre v nos, jih tudi montiram. Veš kaj mi pa res gre v nos? Tvoja samohvala, kako so dobre samo tiste firme, ki jih ti prodajaš, kako tebi nikoli nič ne crkne, kako si ti superiornejši od ostalih... Če je temu tako ne vem zakaj ne daješ 7 ali 10 letne garancije?? Kupite pri Telmosu dobite garancijo kot nikjer v tem delu Evrope. Veš kakšna reklama je to, vsi bi kupovali samo od tebe
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 12.2.2016 A kaj drugega ne znaš več povedat? Če bi te človek vzel resno, bi si mislil, kdaj imaš sploh čas kaj instalirat. Pa, če hočeš biti dober, ne moreš delat s sto različnimi sistemi. Ko prebiram kaj vse delaš, me prav ima, da bi videl, kako si sposoben vse to obvladat. Jaz obvladam par sistemov, drugo pa pustim stat, ker bi se mi zarolalo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 12.2.2016 No da sam vrnem tem tja kjer se je začela. Torej če vzamemo inverter, ki je kljub precej nasprotnikom zelo hvaljen, naj pa bi imel v mojem primeru zaradi velikih potreb, posledično delovanje blizu max moči, preveč dela sam s sabo in ne bi tako učinkovito grel hiše in ogreval sanitarne vode. Kaj pa kombinacija inverterja in zalogovnika? Ne bi to rešilo tega problema? |