PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva - jobizer - 10.4.2012

Tolažita se vsaj s tem,da vaju bodo že zdaj grela pri žaganju in kalanju in ne le pozimi. Drva te grejejo že v gozdu ko jih pripravljaš ,kar pa brez štroma ne zmore nobena TČ Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

Re: Bukova drva - telmos - 10.4.2012

vladimirac Napisal:Torej je tovornjak dejansko imel naloženih 40 m^3, pomnoženo z 0.6 in je prišlo ven končnih "čistih" 24-25 m^3? Če temu ni bilo tako, je šofer lagal sam sebi (in posledično tebi).

Da pa v 40 prostorskih metrov ne bi spravil več kot 21 kubikov, pa skoraj dvomim. To bi pomenilo, da je pol lufta vmes, pa četudi so drobnejša debla.

Pripeljal je dvakrat ,in to dolžine 4m,čeprav je blo isto kot pri JOHHANU ko je bil marsikateri kos samo 2m. Hlodovina drobna in zvita ,kason moslim da je bil 2,2x2,4x4m.
Težko je rečt človeku da ni dovolj robe ,ker še sam nisi siguren koliko je gor.On pa zagotovo ve koliko je pripeljal.[/quote]
A sedaj razumete, zakaj se drva izplačajo le tistim, ki jih imajo sami? Pol me pa csamo vpraša, kaj so tiste ..... :wink: Je pa tudi res tisto, kar je zapisal jobizer - svoja drva te kar parkrat segrejejo in to brez "štroma"

Re: Bukova drva - csamo001 - 10.4.2012

telmos Napisal:A sedaj razumete, zakaj se drva izplačajo le tistim, ki jih imajo sami? Pol me pa csamo vpraša, kaj so tiste ..... :wink: Je pa tudi res tisto, kar je zapisal jobizer - svoja drva te kar parkrat segrejejo in to brez "štroma"

1. Prodajaš kotle na polena?

2. Prodajaš toplotne črpalke?

Re: Bukova drva - stepski - 10.4.2012

Kar imam sam izkušenj z drvmi... teško je uloviti dobro mero in se s telmosom popolnoma strinjam...
drugače pa bi vas mogoče spomnil na tole temo...kjer je spravilo drva nekaj najbolj, hmm, prijetnega opravila... <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=41243&start=15">viewtopic.php?f=7&t=41243&start=15</a><!-- l -->

Re: Bukova drva - Migaj - 10.4.2012

JOHHAN Napisal:...zanimiv pa bi bil tudi podatek o povprečni dolžini hlodovine, ki pa je 3,5 m
Pri vama obema je bil nateg samo to, da niso vsa debla bila dolžine 4m.
Osatalih značilnosti ukrivljenost, povprečna debelina ne bi več omenjal.
Najprej bi prevoznika vprašal, kako je prišel do 25m3 in ne 24m3.
Nato bi ga seznanil, da so hlodi v povprečju dolgi samo 3,5m, kar znese skupaj: 24m3*3,5/4 = 21m3
ter zahteval 180 oz. 240 EUR nazaj.

Re: Bukova drva - Hanzi - 11.4.2012

TRiK Napisal:
vladimirac Napisal:...in je trdil ,da izmeriš prostor na katerem je naloženo in potem ponmožiš s 0,6 in dobiš m3
Torej je tovornjak dejansko imel naloženih 40 m^3, pomnoženo z 0.6 in je prišlo ven končnih "čistih" 24-25 m^3? Če temu ni bilo tako, je šofer lagal sam sebi (in posledično tebi).

Da pa v 40 prostorskih metrov ne bi spravil več kot 21 kubikov, pa skoraj dvomim. To bi pomenilo, da je pol lufta vmes, pa četudi so drobnejša debla.
se bojim da je luft bolj odvisen koliko so debla kriva-zvita in kako čisto so požagane veje pri deblu.
Sicer pa na tak način (razlika v volumnu) lepo služijo preprodajalci ali pa prevozniki.
Tisti ki ste merili: s čim ste merili? imate vsi kljuke doma?

Re: Bukova drva - atomant - 11.4.2012

Še moj sistem zlaganja drv. Malo smo se ušteli pri premeru ampak za prvič bo kar v redu.

Re: Bukova drva - JOHHAN - 11.4.2012

Pozdravljeni!
Citat:se bojim da je luft bolj odvisen koliko so debla kriva-zvita in kako čisto so požagane veje pri deblu.
No ravno to sem še hotel omeniti, so bili tudi pri meni "vrhači", ki so imeli mnogo vej odrezanih kakih 10 cm od debla . Se mi ne da računat ,ampak po moje teh 10cm kar nekaj zraka v prikolici nanese. Pa še kriva debla ,saj je v redu če je tisti prostor zapolnjen z krajšimi kosi če pa imaš namesto tega po celi "etaži" luft :?:
Tudi sam prilepim kako slikco:
L.p. JOHHAN

Re: Bukova drva - nemenabijat - 11.4.2012

Napiši, kdo ti je to dostavil, pa da se take junce začne na tablo limat. Sem prepričan, da se bo potem vozilo toliko kot si naročil, če ne še dobra mera. Tako se bo reklamacija hitro rešila v eno ali pa drugo korist.

Re: Bukova drva - taubi - 11.4.2012

Evo moja letošnja hlodovina.
Koliko m3 je po vašem mnjenju na kamionu :?:

(hlodovina je bila izbrana: ravna, skoraj brez grč)

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/Z/YX/4DKqnlpm/dscn8839unichr("46")jpg[/img]

Re: Bukova drva - gape - 11.4.2012

Zdaj bojo vsi hoteli tvoj vir oskrbe. :wink:

Lepi kosi, lepe dolžine.... Že od daleč zgleda kot fer varianta.

Re: Bukova drva - csamo001 - 11.4.2012

nemenabijat Napisal:csamo001, plesen v prvem nadstropju? Confusedhock: :? Pri nas je bilo 35% vlage čez zimo v nadstropju, v pritličju pa 45-55% (odvisno od kuhanja)

Ja, to so kot kaže specifike vsakega posameznega objekta.

Dokler smo živeli v več kot 200 let starem stanovanju v večstanovanjski hiši v centru smo imeli konstantno težave s presuhim zrakom v zimskem času (kurilna sezona).

Kaj so ključne razlike med tistim stanovanjem in našo hišo? Lani smo v hiši menjali okna - torej večja zrakotesnost in posledično manjši obseg "nezaželenega zračenja". Nad prvim nadstropjem v hiši je neizolirano podstrešje, pa tudi strop v 1. nadstropju (prehod na podstrešje) je bolj klavrno izoliran, zato je tudi večja možnost kondenzacije in razvoja plesni na tem prehodu. Mama v pritličju imamo denimo tudi konstantno presuh zrak v kurilni sezoni, mi pa presežek vlage. Ugibam, da je za to krivo tudi dejstvo, da ni narejene parne zapore med pritličjem in 1. nadstropjem. Poleg tega mama živi sama, mi pa smo štirje, pri čemer je boljša polovica na porodniški, kar pomeni, da je bistveno več aktivnosti, pri katerih se ustvarja vodna para. Pa ne pozabimo na domače živali, papagaja in zajca (v kuhinji) Wink So malenkosti, ki se naberejo: odstotek tu, odstotek tam, pa imaš hitro kak črni kot.

Re: Bukova drva - Hanzi - 11.4.2012

taubi: nimam pojma, ker je težko ocenit dolžino višino.
Sicer pa lepi hlodi na prvi pogled.
tisti ki ste merili in ste zmerili drugače kot vam je prevoznik računal: Koliko od vas je uporabljalo pri meritvi kaj takega?
[img]httpunichr("58")//slunichr("46")projekt12unichr("46")spletnastranunichr("46")com/sitedata/389/upload/Image/izdelki/Druga_merilna/gozdarskaunichr("46")jpg[/img]

Re: Bukova drva - vladimirac - 11.4.2012

Ja sem uporabljal,je pa bilo težko zaradi dolžine,marsikateri je bil razklan po dolžini in druge polovice ni bilo. Saj ne rečem, zagotovo ne moraš zmerit čist u piko a za več kot pol kubika se nisem zmotil,zagotovo!

Les pa tako grčav in kriv ,da sem naredil iz 21m3=38prm.

Re: Bukova drva - JOHHAN - 11.4.2012

Pozdravljeni
No jaz sem ubral drugačno merjenje in sicer oba konca hlodovine križno premerit (max.,min. premer) izračunat srednjo vrednost obeh čel premera hloda (max-min/2+min.) in potem še srednjo vrednost obeh premerov (Čelo max.-čelo min./2+Čelo min.) in dobimo premer hloda po dolžini, s tem da bi moral dobljene rezultate zaokroževati navzdol pa sem raje dodajal kakega pol cm, če je bil hlod grčav. Ta postopek merjenja sem našel nekje na spletu pod merjenje hlodovine-goli.
Od soseda-ker me je malo čudno gledal kaj počnem z tračnim metrom, in mi prinesel profesionalno orodje- sem si sposodil kljunasto merilo in naredil preizkus mojega merjenja ki pa je na tretji decimalki pokazal meritev v moj minus. Torej trdim, da sem se zmotil prej v mojo škodo kot pa v dobaviteljevo za "prmej"
Pa še naprej L.p. JOHHAN