![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 10.2.2016 pametnjakovic Napisal:če imaš dobro izolirano hišo, se bo pri malce višjih zunanjih temp. on/off tč vklopila enkrat v celem dnevu, segrela estrih za 3°C in to je to. To bo dovolj za vse toplotne izgube prostora.Lahko bi vedel, da kar 3 stopinj toplejši estrih ogreva lahko več kot 100% več. Npr NT 23, estrih 26 proti NT 23, estrih 29
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lentus - 10.2.2016 Migaj Napisal:Najbolj pomembno od vsega pa je, da ko on/off štarta, to dodobra zaznaš in ne smeš hkrati vključit pečice, ta velike kuhalne plošče ter mikrovalovke, razen, če imaš to kombinacijo prej v tabeli apruvano, Bejž no, si že isti kot Telmos :roll: Kako to, da jaz nikoli ne opazim tega? Tudi ne vem kdaj TČ sploh dela. Kurčenje z inverterji gor ali dol, jaz iz večletnega opazovanja zapisov o porabah uporabnikov ne opažam, da bi inverter kaj izstopal po porabi. Kar se pa tiče zanesljivosti in vzdržljivosti, pa je itak jasno, da je on/off v prednosti. Sicer pa ne vem, čemu se že nekaj let prepirate za eno in isto stvar, če so pa stvari kristalno jasne katere prednosti in slabosti ima keteri tip zračne TČ. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 10.2.2016 Citat:Kar se pa tiče zanesljivosti in vzdržljivosti, pa je itak jasno, da je on/off v prednosti.Ti odgovorim v istem tonu: Kako to, da jaz nikoli ne opazim tega? :twisted: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lentus - 10.2.2016 Raje si preberi ton uporabnika, ki sem ga citiral. Lahko si podata roke. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 10.2.2016 Torej čez "oslinjen prst" trdiš nekaj in vsi bi morali "padati dol". Se zelo ponižno oproščam, ker sem se drznil temu oporekati ....... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 10.2.2016 Migaj Napisal:pri inverterju pa sploh ne veš, če mašina dela ali ne -in to je eno veliko sranje, vam rečemLentus žal mi je, da ne prepoznaš tona zapisa :oops: A si kdaj razmišljal, koliko še manj bi na leto porabil, če bi imel recimo 8kW do največ 9kW TČ VV in ne 11kW, ki daje v tvojih pogojih 14? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 10.2.2016 Čudno le, da še vedno vsi delujejo kljub temu, da so že 9 let v uporabi. Po sassapotovo in merlinovo bi morali že vse zamenjat. Saj ne, da bi šlo vse brez težav. Sam imam tri stare micke in eno daikinko za rezervne dele, kar je zanemarljivo in pričakovano glede na opravljena testiranja preden so jih dali na tržišče. Vendar je to glede na količine zanemarljiv odstotek. V svoji garaži imam tudi štiri različne on offe za dele. Sam vem le, da če bi živel od servisa inverterjev, bi hudičevo tenko piskal. Izgleda, da je s ta pravimi znamkami več dela, če nekateri živijo samo od servisa. Sam ne preživim, pa se resno ubadam s temi zadevami. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - MarijanB - 11.2.2016 Kar se pa tiče zanesljivosti in vzdržljivosti pa me zgodba spominja na mojo Mazdo 323F i, ki sem jo kupil leta 1990.Tovarna je zagotavljala 3 leta splošne garancije oz. 100.000 km vse renomirane evropske znamke 1 leta. Pojavile so se govorice o razpadu sistema (Mazde) po preteku garancije vendar nič. Nato so podaljšali ta čas na 5 let vendar ne duha ne sluha o razpadu. Minilo je 10 let Mazda je deloval brezhibno (edini strošek v 10 letih leva žarnica in odpoved akumulatorja 8 leto).Leta 2000 je Mazda odšla od hiše in je še dolgo zelo dobro služila brez težav svojemu namenu. Lep pozdrav Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 11.2.2016 Konec 80ih in v začetku 90h so Japonski avtomobili veljali sa sinonim kvalitete. Takrat so Japonci orali ledino na evropskem trgu in so delali res zelo kvalitetne avtomobile. Tudi sam sem bil nad njimi več kot navdušen. Danes je na žalost zgodba čisto drugačna :? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 11.2.2016 Daj ne smeši se....... Japonci na vseh testih zanesljivosti še vedno vodijo. Službeni avti, ki jih itak nihče ne špara, zdržijo leta in leta, da o kilometrih ne govorimo.... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Gasper123 - 11.2.2016 Se strinjam, imam dve Toyoti, 6 in 8 let stari. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Fantocci - 11.2.2016 Če pa pogledaš, kakšen pleh imejo okoli blatnikov in vrat po 10 letih, pa ugotoviš, da jih tu krepko šijejo že Francozi in Italijani, odkar so tudi ti začeli cinkati karoserije. Japonci&Korejci pa še kar rjavijo, vsaj ti iz let 2000-2010. Mogoče so se zadnjih 5 let kaj popravili glede tega, ampak to se bo videlo šele čez 5 let. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 11.2.2016 Imel opravka samo z enim zelo rjastim "korejcem", za katerega pa se je pozneje izkazalo, da ga je prvi lastnik "okopal" v morju (nisem bil jaz "nategnjen"). Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 11.2.2016 Imel sem Hondo shutle, ki je za 580000 km potrebovala zamenjavo 1 zračnega senzorja. Hyundai scoupe je delal 12 let brezhibno, Toyota land cruiser 3.0 d-4d že 280000km brez napake. Imam VW Amaroka, kateremu po dveh letih vsi senzorji zaradi vlage malo svirajo k..cu in javljajo neke napake, dvakrat servis turbine...... Imam Mercedesa, ki mu tehtnica sovoznika vsake toliko časa zabluzi, pa vsake tri mesece je potreben reset zaradi različnih senzorjev, še če ti zmanjka tekočine za vetrobran. Imam Citroena - sama jajca. Hči ima opla. Ko pada malo resneje dež gre v safe mode z napakami 1122, 1105, 1635, 0370. Na servisu pravijo računalnik zamenjat, njej pa sonce zadevo posuši in stvar do prvega resnega naliva spet nemoteno deluje. Kaj je sedaj tukaj narobe? Verjetno sem kriv sam, ker sem presedlal na ta resne. Na terenu je cca 380 Toshib Estij (made in Japan) za katere nimajo rezervnih delov na zalogi, ker so praktično brez okvar. Sicer imam eno na zalogi za vsak slučaj, ker nikoli ne veš, kdaj se bo kaj zgodilo pa vendar do danes nekih hudobij z njimi ni bilo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Fantocci - 11.2.2016 Homer Napisal:Imel opravka samo z enim zelo rjastim "korejcem", za katerega pa se je pozneje izkazalo, da ga je prvi lastnik "okopal" v morju (nisem bil jaz "nategnjen"). Moj korejc ni bil nikoli v morju, kupil sem novega (njihov višji cenovni razred) pa sem čez 4 leta opazoval rjaste kraste (v Sloveniji se pač ceste solijo, mogoče se v Koreji ne - ne vem in me ne zanima). Podvozje je bilo vsako pomlad temeljito oprano. Pa ni bil samo moj tak, jih opazujem že dlje časa. Nikoli več. Pa če malo po avto.netu pogledaš 7-10 let stare azijce, prideš do enakega sklepa. Vse ostalo pa je bilo OK (motor, podvozje....) |