![]() |
|
Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" (/showthread.php?tid=53974) |
Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - JozkoPetarda - 10.3.2014 RobicM: če je možno razdelit, daj povratek iz talnega na dno zalogovnika, povratek iz bojlerja in radiatorjev pa skupaj en odcep višje. Tako se najbolje obnese. Zdej ali boste zadevo speljali posebej v zalogovnik, ali pa kar na vod med peč in zalogovnik je pa popolnoma vseeno. Izberita tisto opcijo ki bo enostavnejša za povezavo. Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - CimaBella - 10.3.2014 Baje se ne da razdelit in ne morem naredit ločenih ogrevalnih krogov, ker je narejeno tako, da gre skupni vod iz zalogovnika v razdelilnik in zato mora biti tudi skupni povratni vod nazaj v zalogovnik. V glavnem, sem se odločila, da bo monter popravil samo vezavo radiatorjev. Ostalo hidravlično shemo moram pa še ene 6 x premislit. Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - cratos - 11.3.2014 Ne kupil,najel pa! :lol: Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - cratos - 12.3.2014 Tisti ,ki niste bili včeraj prisotni na sejmu vam je lahko žal !!Zelo,zelo poučno in zanimivo,pa tudi konstruktivno!!! Hvala vsem slušateljem. PS. Vsak proizvajalec pa hvali svoje kotle (naši so boljši od konkurence).Zakaj že? To pa je že drugo vprašanje ! lp cratos Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - okram - 12.3.2014 katere dneve boš še na sejmu Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - stafan - 12.3.2014 cratos Napisal:Tisti ,ki niste bili včeraj prisotni na sejmu vam je lahko žal !!Zelo,zelo poučno in zanimivo,pa tudi konstruktivno!!! Mi je zal da se nism mogel udeleziti. Pac visja sila. Upam da sta nasla dobro resitev. Lp Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - CimaBella - 12.3.2014 Škoda, da nisi povedal, kdaj predavaš malce prej. Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - cratos - 12.3.2014 okram Napisal:katere dneve boš še na sejmu@Okram žal sem bil prisoten samo včeraj(11.3.14 )zaintereserani so bili obveščeni osebno preko ZS. Morda bo še kdaj taka priložnost in ponovim zadevo!! lp cratos Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - satelitko - 13.3.2014 Kot udeleženec se moram javno zahvaliti predavatelju za poučno ekskurzijo. Na svet uplinjakov gledam z drugimi očali. Cratos, še enkrat hvala (pa še kdaj...) LP Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - CimaBella - 26.3.2014 Opravljena 2. meritev: znižala sem TDP na okoli 170 st. C., izračunan izkoristek od 76 % (računala sem z 1759 kg vode in kurilno vrednostjo 4 kWh/kg). W. so mi poslali dopis za redni servis. So me mal razp... No, kar precej. Mimogrede, računajo 100 E (ok 97 E z DDV). Razmišljam, da bi jutri poslala dopis o uveljavljanju stvarne napake z vračilom dela kupnine, ali pa naj servisirajo peč zastonj naslednjih 5 let. Mož še kar ni pripravljen na kakšno predelavo, dokler je peč v garanciji. Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - Hanzi - 26.3.2014 Pa jim v petih letih še pol peči plačaš. Me prav zanima kaj bodo naredili za 100 evrov. Odkrili kakšne poškodbe potrošnega materiala ki ne spada pod garancijo in boš morala kupiti drugega po napihnjeni ceni Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - CimaBella - 27.3.2014 Itak. Se razume samo po sebi. Komaj čakam, da jim še kaj plačam. Kaj bi bilo lepše povedano kot: ... je bila inštalirana peč na ... V pripravi je "Načrt sanacije kurilnice", še razmišljam o primerno udarnem naslovu teme. :wink: Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - zamot1 - 27.3.2014 Trikrat sem že odžagal, še zmeraj je prekratko? hock: Predlagam naslov; Kurilnica po vsaj treh predelavah. Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - CimaBella - 27.3.2014 Veš dragi zamot, ti naj bi se malo razumel na zadeve, znaš bit clo iz strojniškega foha. Jaz pa nisem. Moje iskreno sožalje za tvojo kratkost. Naj te tolaži vsaj to, da za ogrevanje porabiš ekvivalent "škatlice vžigalic". Re: Kurjenje uplinjaka od "zgoraj" - zamot1 - 28.3.2014 Naj te tolaži vsaj to, da za ogrevanje porabiš ekvivalent "škatlice vžigalic". Letos amo tričetrt škatlice :mrgreen: |