![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 6.2.2016 labelsm Napisal:Merlin1 Napisal:Tile podatki, so naravnost zastrahujoči. COP pri A2/w45 1,99. je daleč od @migaj teoretičnih 3.Merlin tukaj se z vami strijnajm ampak treba je povedat, da je treba primerjat vloženo + pridobljeno energijo , v tem primeru se kompresor vrti z 5,8 kW da ustvari 11,5kw kapacitet torej uparjalnik podhranjen . Če bi se on-off vrtel kompresor z enako močjo bi bil kakšen rezultat :?: Koliko se sploh vrti kompresor on-off 3 do 4kw v istem rangu ? Vsi evropski inverterji imajo ravno tako velik uparjalnik kot njihovi on - off bratje :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 6.2.2016 Bohinc: bi rekel, da nasa med defrostom miruje (glede na ventilator, ki stoji). Kaj se pa dejansko dogaja v notranjosti pa ne vem. Glede na to, da niti grelcev nimam bi rekel, da ne dosti. Se pa od zunaj prav ocitno vidi kako se srez topi :-) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - xavi - 6.2.2016 Med defrostom v nekem trenutko trenutna poraba naraste tudi na 2kwh. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 6.2.2016 sassapo je pozabil na njih cenejše izpeljanke... Kot strokovnjak od foha, pa bi mogoče namesto lastnikov(klima) TČ z 410 pojasnil delovanje ob defrostih? Ali kdo drug mož od foha Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - tadej90 - 6.2.2016 sassapo Napisal:Vsi evropski inverterji imajo ravno tako velik uparjalnik kot njihovi on - off bratje :wink:Je pa nazalost tudi cena teh naprav temu primerna. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 6.2.2016 Prihajajo časi dobrih popustov TČ. Bomo vsaj vedeli kakšna je njihova realna vrednost. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 6.2.2016 tadej90 Napisal:sassapo Napisal:Vsi evropski inverterji imajo ravno tako velik uparjalnik kot njihovi on - off bratje :wink:Je pa nazalost tudi cena teh naprav temu primerna. Gram uparjalnika pa je primerljiv z gramom zlata :lol: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 6.2.2016 Merlin1 Napisal:[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/download/fileunichr("46")php?id=19709&mode=view[/img]Kolikokrat sem napisal, da je 16kW inverter marketinško zavajanje? Obstajajo samo 11kW inverterji, ki se prodajajo tudi kot 14 in 16kw različice. Če je 14kW za malenkost zmogljivejša od 11-tke, pa 16-tka od 14-tke ni niti malo. Razen pri npr ZT +7. Merlin, prosim nalimaj link do teh podatkov ali podaj še tabelo za 11 in 14kW različico. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - alanford - 6.2.2016 16kW navit inverter lahko deluje odlično z odličnim COPom. Vendar samo za primerno aplikacijo. Nikakor ne na celini za slabo izoliran objekt. Za šalo bi grel 500 m2 izoliran objekt na morju. Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 6.2.2016 tako je, odličen bi bil npr v Egiptu za en mali hotel -čeprav pod +7 nima nikdar več 16kW niti slučajno Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Merlin1 - 6.2.2016 labelsm Napisal:Merlin1 Napisal:Tile podatki, so naravnost zastrahujoči. COP pri A2/w45 1,99. je daleč od @migaj teoretičnih 3.Merlin tukaj se z vami strijnajm ampak treba je povedat, da je treba primerjat vloženo + pridobljeno energijo , v tem primeru se kompresor vrti z 5,8 kW da ustvari 11,5kw kapacitet torej uparjalnik podhranjen . Če bi se on-off vrtel kompresor z enako močjo bi bil kakšen rezultat :?: Koliko se sploh vrti kompresor on-off 3 do 4kw v istem rangu ? No ja to zanjo tudi on.off z EVI ciklom. Tako, da tu ni razlike. Če je komu jasen PH diagram je tudi jasno zakaj se to zgodi. Drastičen padec moči je pri iverterju zaradi pregostega uparjalnika. Če bi kdo podrobneje pogledal tabelo bi videl, da pod ničlo zopet COp malo naraste. Kateri koli že diagram invereskih TČ, kaže drastičen padec COP in moči pod Temp 7C. @migaj tudi pri tvoji ni drugače, če bo 100 % obremenjena pri temp. pod 5 C se bo nabiral srež! Tudi vsi 16 kw invererji niso enaki 11kw. Preverite količino hladiva in težo naprave. :wink: Tipično za naše razmere pa je, da so nekateri prepričani, da obvladajo bolje kot stroka. Temu pa pripomoreju ekonomski interesi .... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 6.2.2016 Moja je do -3°C obremenjena pod 50% -odjemna moč. Če si stroka povej, zakaj bi pri +3 moral inverter delovati na svojih visokih 100% ? A na avtocesti tudi voziš v največ tretji prestavi? Ti svoj avto kar goni na maximalnih 7.000 obratih, mojega ne boš, enako ne TČ. Potem pa napiši, kako je zanič, ker mu na avtocesti poraba drastično naraste. Svašta, to je pa res neumnost brez primere -kakšna stroka. Potem mi pa še hkrati ravno tisti, ki od TČ živi, očita ekonomski interes. Sorry res, jezen sem :mrgreen: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Merlin1 - 6.2.2016 Tipično napačno razmišlajne. Kar nekaj je vgrajenih TČ, ki gredo pri ničli na 100%. Zakaj, ker večje razpoložljive za to ceno takrat ni bilo. Po tvoje bi jo morali izklopit. Ne nazadnje tudi tvoja pri neki zunanji temp. deluje z 100% in po tvoje bo jo potrebno ugasnit. Ravno tako vse on offe itd... Nekatere stvari so narejene zato da delujejo z 100%. Večina avtomobilov žal tako ni narejena. Motorji nekaterih avtomobilov pa klub temu na kogeneratorjih veselo brenčijo na 100%, ker manj se ne splača.... Ne tebi ne očitam ekonomskih interesov. Žal se zopet motiš, jaz ne živim od prodaje, kot nekateri tukaj, ki širijo zmoto. Jaz imam samo več dela od te zmote. Nenazadnje pa je meni vseeno, kaj kdo kupi, ker serviram praktično vso ogrevalno tehniko. Edino ene se izogibam če se le da pa mi žal ne uspeva v popolnosti :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 6.2.2016 Joj,joj,joj -pa človek lahko pade v noro pamet. MERLINNNN :!: Ti si vendar predstavnik stroke :oops: 100% pri on/off je vendar precej blizu procentom, kjer je optimalen COP kompresorja pri inverterju. Sicer bi on/off verjetno pokrepale v par letih, če bi bilo enako. Če si ljudem tako nestrokovno svetoval, te je lahko kar malo sram, ker si predstavnik stroke. Pomoli se, saj si najbrž grešil bolj iz nevednosti, kot iz koristoljubja. Naj ti bog odpusti, jaz kot uporabnik bi želel zamenjavo TČ. Moja je pri -15 bila še daleč pod 100%. In pri -15 ter 100%Rh je v zraku kar nekajkrat manjša masa vlage, kot jo je pri +3 in 100% relativni vlažnosti. V mrazu je absolutna vlažnost bistveno nižja in ta kaže količino vlage (npr v gramih) v zraku. Zato uparjalnik bolj na tanko zasrežuje, kljub močnejšemu delovanju. Ne se ven vlačit na take iz rokava privlečene: iz konteksta je razvidno, da je bilo govora vendar o motorjih z notranjim izgorevanjem. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 6.2.2016 Če še nisi opazil, se vse pomankljivosti opisane v parih letih, ki se jih pripisuje inverterjem, v resnici pomankljivosti poddemezioniranih črpalk. |