PodSvojoStreho.net
Pametni termostat Netatmo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Pametni termostat Netatmo (/showthread.php?tid=75258)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: Pametni termostat Netatmo - peleti12 - 15.4.2019

Ker mi ni škoda dat denarja in uživam v zapravljanju na brezvezne stvari, ker se rad drago ogrevam, ker sem obremenjen z ogrevanjem.
Eni nimajo za kurilca pi redni ceni in ga kupujejo preko bolhe in jim je dober termostat za male pare, ahde če deluje zaksj pa ne.
Sem tekač na dolge proge za tisto kar se odločim in kupim upirabljam 10 let in več, včasih pa tudi popušim a me zato ne boli glava.
Sedaj pa hitro na bolho kurilca kolikor češ, jaz ne rabim so mi peleti ostal, bo še za ene pol zime.

Re: Pametni termostat Netatmo - bozgom - 15.4.2019

Sam imam kar nekaj naprav preko WEB vmesnika: nadzor nad TČ, vremensko postajo, videofon, klimo...Lahko imam super signal in celo hiter WEB dostop ali... pa kljub temu ne morem videti nič, če mi zablokira domači modem ali izpade domači internet ali imajo vzdrževanje na WEB vmesniku ali...
Zanesti se na WEB vmesnik je najmanj naivno, če že ne neumno.

bozgom
To je že druga tema telekomunikacije, moram reč od kar smo na optiki še ni bilo izpada.
Pa, da nebi še o prenapetosti, katodnih odvodnikih in .......
takrat gre vse u franže in spet nova kost za glodanje.

Re: Pametni termostat Netatmo - MikMik - 15.4.2019

peleti12 Napisal:Ker mi ni škoda dat denarja in uživam v zapravljanju na brezvezne stvari, ker se rad drago ogrevam, ker sem obremenjen z ogrevanjem.
Eni nimajo za kurilca pi redni ceni in ga kupujejo preko bolhe in jim je dober termostat za male pare, ahde če deluje zaksj pa ne.
Sem tekač na dolge proge za tisto kar se odločim in kupim upirabljam 10 let in več, včasih pa tudi popušim a me zato ne boli glava.
Sedaj pa hitro na bolho kurilca kolikor češ, jaz ne rabim so mi peleti ostal, bo še za ene pol zime.
Ne sodi drugih po sebi. Kot kaže tudi tokrat nimaš argumenta...
Da boš še malo bolj zelen pa še podatek da sem 14 dni nazaj kupil 2000l KO za 720€. Wink
Še enkrat sem samo svetoval kako narediti, da bo zadeva povsem zadovoljivo delovala za majhen vložek in to so moji argumenti. Enostavno, zanesljivo, udobno, poceni,...

peleti12 Napisal:bozgom
To je že druga tema telekomunikacije, moram reč od kar smo na optiki še ni bilo izpada.
Pa, da nebi še o prenapetosti, katodnih odvodnikih in .......
takrat gre vse u franže in spet nova kost za glodanje.
Sem že tam sedem let na optiki pa se vsake kvatre zgodi, da SIOL-ov modem iz ljubega miru zamrzne. Pomaga zgolj čudežna tipka Reset ali off/on stikalo.

Drugače pa- obstaja precej možnosti, da naprava preko WEB vmesnika ne bo dosegljiva. se mi je že zgodilo: prazen telefon, izpad mobilnega signala, izpad interneta doma, izpad oblačne storitve naprave, napaka v komunikaciji naprave. Zagotovo pa še obstaja kaj, kar se mi še bo zgodilo :mrgreen: :mrgreen:

Re: Pametni termostat Netatmo - Sebek - 15.4.2019

Da se vam le hoče toliko brezvezne debate napisat. Nimate v službi bol pametnega dela, kot pa po forumih kracat brezvezne komentarje. :roll: :roll:

bozgom
Termostat Netatmo, ko ga enkrat nastaviš ne potrebuje več WIFI signala, da bi upravljal ogrevanje deluje samostojno kot vsak drug termostat po predhodnih nastavitvah.
Ker ne poznaš stvari in misliš, da tetmostat deluje samo takrat, ko je WIFI signal je tako kot je.
Malo preberi drobni tisk in navodila in ti bo takoj jasno brez, da ti tukaj objasnjujem.
WIFI potrebuješ samo, da ga nasta iš in oddaljeni nadzor kadar potrebuješ.

Saj sem ti napisal, da imam doma več naprav vezanih na WEB vmesnik, tako da delovanje teh naprav dobro poznam. Smisel WEB vmesnika je, da lahko termostat nastaviš od drugod, drugače nima nobene prednosti pred žičnim ali brezžičnim termostatom za 1/10 cene Natatmo.
Ker pa se je nekoč rodil človek, kateri se je imenoval Murphy...

Re: Pametni termostat Netatmo - csamo001 - 15.4.2019

MikMik Napisal:
peleti12 Napisal:Ker mi ni škoda dat denarja in uživam v zapravljanju na brezvezne stvari, ker se rad drago ogrevam, ker sem obremenjen z ogrevanjem.
Ne sodi drugih po sebi. Kot kaže tudi tokrat nimaš argumenta...
Da boš še malo bolj zelen pa še podatek da sem 14 dni nazaj kupil 2000l KO za 720€. Wink
Še enkrat sem samo svetoval kako narediti, da bo zadeva povsem zadovoljivo delovala za majhen vložek in to so moji argumenti. Enostavno, zanesljivo, udobno, poceni,...

In kje si dobil 2000L olja za 720 EUR?

bozgom Napisal:Saj sem ti napisal, da imam doma več naprav vezanih na WEB vmesnik, tako da delovanje teh naprav dobro poznam. Smisel WEB vmesnika je, da lahko termostat nastaviš od drugod, drugače nima nobene prednosti pred žičnim ali brezžičnim termostatom za 1/10 cene Natatmo.
Ker pa se je nekoč rodil človek, kateri se je imenoval Murphy...
Poglej moje poste in boš videl, da sem opisal vsaj 5 prednosti brezžičnega termostata napram klasičnemu termostatu.
Ampak ti ne bi bil ti če ne bi bral samo tisto v naslovu z velikimi črkami.
Poudarjam opisal sem moje uporabniške izkušnje in jih tudi tukaj delim.
166€ ni nevem kakšen denar napram klasičnim zidnim termostatom z funkcijo on of za par deset € in vsakič mora uporabnik bit ob termostatu glede nastavljanja, spreminjanja in kontrole, zakaj že?
Kot sem že napisal iz naslonjača je bolj udobno ali od kjer koli že in še privarčuje se nekaj.
Zdaj pa poziv tebi in še komu tukaj opiši funkcije klasičnega po tvoje cenovnega tetmostata in jaz ti bom opisal mojega in mojo uporabniško izkušnjo.

csamo001 Napisal:In kje si dobil 2000L olja za 720 EUR?
Pri dveh objektih se je menjal sistem ogrevanja. Še veseli so bili, da so nekaj dobili zanj. Pač znajti se je potrebno.

Prednost brezžičnega termostata za 20€ je ta, da je cenejši in ko ga nastaviš lahko pozabiš nanj. Smisel automatike je, da jo nastaviš in pozabiš nanjo.

Re: Pametni termostat Netatmo - csamo001 - 15.4.2019

MikMik Napisal:
csamo001 Napisal:In kje si dobil 2000L olja za 720 EUR?
Pri dveh objektih se je menjal sistem ogrevanja. Še veseli so bili, da so nekaj dobili zanj. Pač znajti se je potrebno.

Kako pa urediš prevoz 2.000 L kurilnega olja?

Še enkrat preberi zadnji stavek v mojem prejšnjem prispevku.Wink

peleti12 Napisal:Poglej moje poste in boš videl, da sem opisal vsaj 5 prednosti brezžičnega termostata napram klasičnemu termostatu.
Ampak ti ne bi bil ti če ne bi bral samo tisto v naslovu z velikimi črkami.
Poudarjam opisal sem moje uporabniške izkušnje in jih tudi tukaj delim.
166€ ni nevem kakšen denar napram klasičnim zidnim termostatom z funkcijo on of za par deset € in vsakič mora uporabnik bit ob termostatu glede nastavljanja, spreminjanja in kontrole, zakaj že?
Kot sem že napisal iz naslonjača je bolj udobno ali od kjer koli že in še privarčuje se nekaj.
Zdaj pa poziv tebi in še komu tukaj opiši funkcije klasičnega po tvoje cenovnega tetmostata in jaz ti bom opisal mojega in mojo uporabniško izkušnjo.
Funkcija vsakega termostata je enaka- pri neki nastavljeni vrednosti naredi preklop nekega stikalnega elementa, ko je nastavljena vrednost dosežena. Vprašanje pa je, kolikokrat na sezono ali kolikokrat na mesec ali kolikokrat na uro prestavljaš nastavljeno vrednost temperature v prostoru. Če to storiš enkrat na uro potem je termostat z WEB vmesnikom zagotovo prednost. Če pa to storiš enkrat na mesec ali celo enkrat na leto...
Netatmo termostat je zagotovo zanimiva stvarca. Če si jo lahko privoščiš je tudi vreden nakup, še posebej če potem dokupiš cel sistem z merilci vlage, tlaka, hitrosti vetra... in si narediš lastno vremensko postajo. Ni pa ne vem kakšna prednost zgolj v vlogi sobnega termostata Še posebej, če lahko nekaj večjim vložkom narediš vremensko vodeno regulacijo in namestiš termostatske glave na radiatorje.

PS- namesto, da ročno zapiraš ventile, zakaj ne kupiš tudi Netatmo termostatsko glavo, pa boš tudi ventil lahko krmilil preko WEB vmesnika namesto, da to delaš ročno?
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")amazonunichr("46")de/Netatmo-Zus%C3%A4tzlicher-Smarter-Heizk%C3%B6rperthermostat-St%C3%BCck/dp/B072QH2H34/ref=sr_1_12?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=netatmo&qid=1555339917&s=gateway&sr=8-12[/url]