![]() |
|
Nakup toplotne črpalke - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nakup toplotne črpalke (/showthread.php?tid=63667) |
Re: Nakup toplotne črpalke - blze - 20.11.2015 sassapo Napisal:blze ... Si kot bi kupoval avto... ne veš ali bi imel kombi, športnika ali terenca, veš samo da mora bit rdeče barve :lol: :lol: Saj zato pa sem se tukaj oglasil s svojo temo. Katere podatke pa bi še rabili, da bi bolje izluščili kaj potrebujem? Bom napisal vse kar vas zanima da izberemo skupaj najbolje za optimalno ceno :wink: Hvala :mrgreen: Re: Nakup toplotne črpalke - xtron - 20.11.2015 No mene pa zanima ali je ok monoblock inverter LG, cena se mi zdi ugodna, vendar nekateri pravijo, ko "kača" v bojlerju spusti, ti potem antifriz "onesnaži" sanitarno vodo. Ali je potem sploh smiselno uporabit monoblok??? Re: Nakup toplotne črpalke - cheba - 20.11.2015 blze Napisal:Projektant strojnih inštalacij je ocenil na 12 kW toplotno v PGD-ju. To niso toplotne izgube pri različnih zunanjih temperaturah TČ ti mora pokriti izgube hiše in pripravo sanitarne vode, to je vsa kunšt.Če je projektant izračunal 12kW mašino zrak/voda je moral določiti še kar točen model, ker imajo različni proizvajalci nazivno moč pri različnih zunanjih temperaturah. Eni podajajo A2/W35, drugi A7/W35. Vse naprave zrak/voda z nazivno močjo 11kw niti približno niso vse enako močne, poglej nekaj tehničnih podatkov od različnih naprav, pa ti bo vse jasno. V glavnem, zmeda je Mogoče je glede taga še najbolj regularen ekosklad seznam s svojimi podatki, seveda Nemški, ne naš.[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bafaunichr("46")de/bafa/de/energie/erneuerbare_energien/waermepumpen/publikationen/energie_ee_wp_listeunichr("46")pdf[/url] Re: Nakup toplotne črpalke - izotop - 20.11.2015 To niso toplotne izgube pri različnih zunanjih temperaturah to se izgube glede na projektno temperaturo (20c) in lokacijo, kjer so upoštevane povprečne mesečne temperature v ogrevalni sezoni, plus dobitki ipd. projektirat glede na maximum pa je precej nerentabilno, bi rekel. Re: Nakup toplotne črpalke - bomber111 - 21.11.2015 LG nima subvencije ekosklada. Re: Nakup toplotne črpalke - sassapo - 21.11.2015 Ko se prično defrosti se pokaže prava razlika med posameznimi na papirju enako močnimi napravami :wink: Re: Nakup toplotne črpalke - Poldee - 21.11.2015 Ok, mogoce grejo te nase inverterce mal veckrat v defrost, samo na hladnem ni nihce (ne poznam nikogar). Pa tudi na ceni je to mogoce par eur/mesec. Ne vem, taka panika zarad par defrostov vec okol nule (nizje so redkejsi pa tudi 'ta hude' crpalke jih takrat nimajo dosti manj), ko noben normalen objekt tega sploh ne zazna oz.temp. ne zaniha niti za 0.1 stopinje zaradi defrosta. Ne vem, iz videnega pri nas in debat s frendi, ki imamo vsi po vrsti polovicne crpalke (zunanja in elektronika original, notranja homemade) pa vsi na toplem za zelo sprejemljivo st. enot € in z zelo ugodno zacetno investicijo :-) Pa to omenjam samo zato, ker pricakujem, da je pri originalni notranji kvecjemu manj defrostov, pa ze pri nas ni nobenega problema (do sedaj, kaj se bo pa javim). Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015 Kolkor sam izluščim iz zapisov , odvisi poleg lokacije, tudi izo. objektov , ter pravilne izbire moči oz. velikosti naprave..., tudi zapisi Telmosa kažejo na to. Veliko lakov ''svetovalcev'' ob nasvetih izbire moči greši ravno pri tem... Sassapo verjetno največkrat uporabi : da je vsak objekt zase unikat. Z njim tudi navade oz. potrebe stanovalcev. In tudi če sta dva objekta identična , lahko celo z isto napravo, ni poraba identična... Sam razmišljam, zakaj si sebi privoščil pri dobri izo. HT, za starše pa (če se ne motim :?: ) gledaš za Nt pri nič izo.. Kljub temu , da imate plan izo. v nadalje, Hp ne bi škodila ?!Mogoče boš celo še enkrat potrdil moja večletna ''nasprotovanja : zgolj in edina''... :mrgreen: Re: Nakup toplotne črpalke - Poldee - 21.11.2015 Nasa ni ravno HT, samo kakorkoli obrnem je res malo prehuda za nas objekt. Sedaj ko je salon postiman jo moram izklapljat (ne mores verjet kaksna razlika napram lani, zaenkrat). Cakam da bo zacela z nonstop delovanjem, da bom lahko termodinamicno uravnotezil sistem. Kar se starsev tice pa samo ne zelim narediti napake. Ce bo vse kot naj bi bilo, bojo imeli skoraj 2x boljso izolacijo kot mi, ogrevalnih povrsibe priblizno enako, s tem, da bo polovica ogrevana na manj, ker so tiste sobe dejansko prazne. Pa se kamin imata, kateri bo 100% laufal. Ce se bo izkazalo za napako, bom pa zamenjal zunanji :-P Glede DHT pa ti dam naceloma prav, s tem, da ce bi izbral njo za starse, je to to. Samo mislim, da je se vedno bolje, da se hiso izolira, potem pa DHT odpade, ker bi bila cisti overkill. Izolacija napram DHT pa zato, ker kasneje ni toliko pomembno s cim ogrevas, pa akumulacija je cisto druga, s tem pa tudi samo udobje bivanja. Ravno danes sva se z mojo menila o tem in sva soglasna, da nikoli vec brez nonstop ogrevanja, to je to za nas. Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015 Citat:Nasa ni ravno HTNo Hp sem imel v mislil , zapisalo se je drugo... :oops: Čeravno bi lahko sklepal po tem: Citat: Hp ne bi škodila ?!Saj deluje kot NT ob ne-potrebi !? Zato bi sam , če bi se že odločal dal prednost Yutaki-ju [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")klimatiziranunichr("46")si/visokotemperaturna-toplotna-crpalkaunichr("46")html[/url] napram zelo reklamiranemu Daikin Ht. Saj bi kljub zelo slabi izo. objekta v alpskem okolju, delovala največji del sezone kot Nt oz. zgolj z enim kompr.
Re: Nakup toplotne črpalke - Poldee - 21.11.2015 Lahko bi marsikaj :-) Yutakija ne poznam, trenutno se ne vem tocno kaj in kako bo. Za 8ko sem zato, ker vem da cetudi bi ji malo zmanjkalo pri recimo -15 zaradi kamina ne bo problem. Ceprav ogreta hisa se tudi ne bi smela tako hitro ohladiti. Ne vem, bom se vidu. Re: Nakup toplotne črpalke - Homer - 21.11.2015 Ampak, še do dandanes nisem zasledil potrditev ali zanikanje, da bi to delovanje z enim kompresorjem bilo v energijskem smislu kaj boljše ali slabše kot "klasično" dvo kompresorsko delovanje. Oboje pa lahko deluje z nizko temperaturo DV .... Re: Nakup toplotne črpalke - Poldee - 21.11.2015 Po moje se nekaj pozna pri visjih temperaturah. Nizje je pa DHT boljsa. Zdi se da je od vsakega najbolje. Jezi me, ker ni uporabnikov, ki bi kaj napisali :-) Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015 Namenoma sem dal link ponudnika za obe[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")klimatiziranunichr("46")si/visokotemperaturna-toplotna-crpalkaunichr("46")html[/url], celo z odebeljenim tiskom delovanja, kar kdo (ne)namerno ''presliši'' Kdo laže ponudnik , firme niti ne bi sodil... Logika mi pravi , da delovanje enega komp. deluje ceneje.... namesto dveh. Pravijo, da se dogajajo tudi čudeži, mogoče celo res pri D.HT očitno že, čeprav redki dajo obilo otipljivih podatkov,[size=50] izjemoma Migaja, pa še ta jih malce z leti spreminja...[/size] Še enkrat: večina ogrevalne sezone (konstantno gretje ) zmorejo Nt TČ pokrivat- brez grelcev, tudi na nič oz. slabše ogrevanih objektih :!: Torej ostane del sezone ali odvisno od mikrolokacije celo nič :wink: in me hoče kdo prepričat , da je cenje na dva komp. :mrgreen: A mate tud v avtu za vsak slučaj dve mašini?! Pa pustite el. hibride ob strani, ker cena ne odtehta tega , kar običajno nekateri pišejo za TČ :wink:
Re: Nakup toplotne črpalke - bohinc - 21.11.2015 telmos Napisal:Ata (ter mogoče še kdo , ki slabo čita) imajo očitno predvsem alergijo name , čeprav tudi na ostalo ponudbo TČ, ki jih ne trži...!?bohinc Napisal:quote kako imate mnenje o CTC črpalkah?quote][url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bafaunichr("46")de/bafa/de/energie/unichr("46")unichr("46")unichr("46")/waermepumpen/unichr("46")unichr("46")unichr("46")/energie_ee_wp_listeunichr("46")pdunichr("46")unichr("46")unichr("46")[/url]Ne bluzi. Pri sistemih zemlja voda ne obstaja klima TČ, ker take klime ni. Obstajajo le nazadnjaške on off z en kup šare ter za to potrebnega prostora in napredne inverterske zadeve! Zapis odpiratelja teme v uvodu: Toplotna bo voda-zrak. Hvala za pomoč in odgovore. ![]() P.s. popravek na prejšnji post :tudi na nič oz. slabše izoliranih objektih :!: |