LUMAR ZERO EMISSION TOUR PREMIERNO: Dan odprtih vrat hiše Lumar Terra-R 162
Pri Lumarju vas vabijo na prvi jesenski dan odprtih vrat, kjer bodo premierno predstavili pritlično skoraj…
![]() |
Padec do in po betonskem jašku - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Padec do in po betonskem jašku (/showthread.php?tid=60927) |
Padec do in po betonskem jašku - rajhar - 4.3.2015 Pozdravljeni, na sliki imam opisano kako bi si naredil kanalizacijsko cev iz kopalnice do greznice. 1. je nujno dati 2 x 45stopinj koleno, ko preide cev iz vertikale v horizontalo? 2. na horizontali, mora biti padec verjetno standard (1cm/m)? Do jaška? Po jašku? ![]() Re: Padec do in po betonskem jašku - papez46 - 4.3.2015 A veš, kaj je meni pred 15 leti rekel majstor, ki mi je delal vodovod in odtoke? Sem imel tudi - po šolsko zrisane ene 3 jaške v kleti in pokrove na njih. Rekel je: - ne ga srat s temi jaški in pokrovi. Nikoli ne boš 100% zadihtal pokrova, in če in ko ga boš kdaj odpiral, bo še večje "sranje". :) - dajmo lepo vse odtoke fi200 in imaš večni mir, ker 200-tka se ne bo zamašila nikdar. Skenslal sem vse jaške, cevi so 200 - in ne boš verjel do danes res ni bilo nobene frke, da bi moral kaj čistiti. 8) Sicer pa ja, 2x45 je bolje kot 90, ker se po padcu ne nabija preveč. Padec je 1% do največ 2%. Re: Padec do in po betonskem jašku - mape - 4.3.2015 saj dihta T-kos, ne jašek ;) Jašek (betonska cev s pokrovom) lahko na vrhu zasuješ, če bo potreba boš že odkopal tistih par decimetrov Ali namesto betona uporabiš kar eno dimenzijo večjo plastično cev s pokrovom. Re: Padec do in po betonskem jašku - jobizer - 4.3.2015 T kos pa res ne dihta. Zaradi t kosa ki je čistilni bo iz jaška vseeno smrdelo ,če bo samo zasut kot praviš.Vgraditi je treba plinotesni okvir z pokrovom . Med okvir in pokrov se nalije olje in smradu ne bo. Re: Padec do in po betonskem jašku - Tehno-San - 4.3.2015 Obvezno 2x45 koleno in plinotesni (protismradni) okvir s pokrovom...tako kot je napisal jobizer... Ob pravilni inštalaciji ne vidim razloga za vgradnjo cevi fi 200.....lahko bi pa tudi. Re: Padec do in po betonskem jašku - rajhar - 5.3.2015 Jašek v katerem bi bil T element bo zunaj, tako da ni tako hudo če kdaj pa kdaj ne bo tesnilo v nulo. Bom pa naredil po najboljših močeh, da ne bo smrada (plinotesni okvir). Se pravi standard padci, pred in po jašku in to je to? Re: Padec do in po betonskem jašku - tlozej - 5.3.2015 jobizer Napisal:T kos pa res ne dihta. Zaradi t kosa ki je čistilni bo iz jaška vseeno smrdelo ,če bo samo zasut kot praviš.Vgraditi je treba plinotesni okvir z pokrovom . Med okvir in pokrov se nalije olje in smradu ne bo. Če je mišljen takle čistilni kos: http://www.instal.si/index.php?id=4206 potem je čisto dovolj zatesnjen da ne prehaja smrad, saj ima na pokrovu tesnilo. LP Re: Padec do in po betonskem jašku - mape - 5.3.2015 Točna ta z navojem. Jašek ali cev okoli servisnega pokrova zakoplješ, da imaš čez 20cm zemlje in trave. Si zapomniš kje se nahaja. Če bo kdaj sila, se bo že odmaknila tista ruša. Glavno, da ne rabiš kopat vsega. Re: Padec do in po betonskem jašku - rajhar - 5.3.2015 Točno tak T kos je mišljen. pa še zapolnil bom jašek in je mir. Re: Padec do in po betonskem jašku - jobizer - 5.3.2015 Ta čistilni kos res dihta ,samo cev je nekam naprej speljana v jašek. Nismo se najbolje razumel. Re: Padec do in po betonskem jašku - 03pomlad - 5.3.2015 glede 200 cevi... Jaz sem dal 160 cev zunaj hiše, kjer je malo bolj razgibano vse skupaj, pa mi je zdaj žal, ker imajo čistilne priklop 110. Obrnjene reducirke pa ne dobim. Re: Padec do in po betonskem jašku - rajhar - 9.3.2015 Pozdravljeni, še eno vprašanje. V obstoječi greznici je že luknja v katero je nekoč tekla meteorna voda iz ene male strehe. Sedaj bi jaz to luknjo uporabil za priklop moje kanalizacijske cevi fi110. Na sliki lahko vidite, da je luknja ene 10cm v globino, se pravi malo se bojim da ne bi bilo kakšnih problemov, ko bodo razne odpadne vode pritekle tam ven. Se zna zgoditi, da se bo kaj nabilo na tisti kamen pred cevjo? ga malo odrežem in odštemam, tako da imajo odplake prosto pot v horizontali naprej od cevi? Na sliki je slikano sedaj ko je polna greznica, če ne ni nikoli tako odplak do vrha. Bi šlo mogoče na konec kako koleno? (90stopinj) al je prevelik kot? Dober meter od te odprtine bo revizijski jašek, kjer se bo lahko čistilo cevi. Na zgornji sliki na začetku teme se vidi. ![]() |