![]() |
|
Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) (/showthread.php?tid=54706) |
Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - alanford - 19.1.2014 MI2, zamnimivo! (kaj ni to off topic?) Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - sassapo - 20.1.2014 Pomivalni stroj je do neke mere potrošna roba, saj za ceno nekaj 100€ kupimo pač novega. Pri TČ je zgodba nekako drugačna. Rezervni deli nekaterih inverterskih naprav so tako dragi, da je popravilo pod vprašanjem. Vsakih npr. 7 let kupit novo TČ pa zopet ne gre. Tukaj pač on - off zmaga na celi črti, saj ima skoraj vsak del svoj ekvivalent, ki je nekajkrat cenejši od vgrajenega, ki ga proizvajalec trži kao original. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - gape - 21.1.2014 TČ 2,5 RT 300L, sanitarna toplotna črpalka TERMOTEHNIKA, po 6. letih in pol, rakom odžvižgal notranji izmenjevalec za ogrevanje vode preko kotla centralne kurjave. Že izven garancije. Ponudba za popravilo s strani TERMOTEHNIKE: 740€ bojler, 100€ delo. Seveda, če TČ dostavim v njihovo fabriko. Ne, hvala. Prvič in zadnjič. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - fad - 21.1.2014 @gape: kaj namesto? Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - gape - 21.1.2014 Toplotna črpalka, in njeno osnovno drobovje še vedno dela. Pač tudi pozimi ogrevam sanitarno vodo s TČ, namesto s cenejšimi DRVMI. :evil: Računice za popravilo bojlerja pa vseeno ni. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - fad - 21.1.2014 ta počeni (?) izmenjevalec si začepil na obeh koncih? ali ne to še vedno spira nesnago iz njega v sanitarno vodo? Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - gape - 21.1.2014 K sreči imam na obeh koncih ventile, tako da so zaprti. Ali spira, ali je že spralo... Je pa tako že skoraj eno leto. Zaenkrat funkcionira. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - jani65 - 21.1.2014 Ima gdor kakšno inf. o zamenjavami magnezijeve anode. Moja STČ-Gorenje je sedaj stara 6 let dela brezhibno,na servisu so mi rekli naj postim vse na miru ,ker je servis predrag ,ker se mora spustit plin, itd.... . Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - telmos - 21.1.2014 Zamenjava mag. anode ne potrebuje tega postopka. Enostavno se zapre voda, sprosti pritisk vode v bojlerju in odvije staro ter privije novo. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - jani65 - 21.1.2014 Hvala,sem imel očutek, da pri tem ni tako kot so mi opisali. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - Johan_R - 21.1.2014 jani65 Napisal:Ima gdor kakšno inf. o zamenjavami magnezijeve anode. Moja STČ-Gorenje je sedaj stara 6 let dela brezhibno,na servisu so mi rekli naj postim vse na miru ,ker je servis predrag ,ker se mora spustit plin, itd.... . Če želiš, da ti bo delala še nekaj let, obvezno strokovni servisni pregled in po potrebi menjaj Mg anodo. Če je iztrošena ne opravlja več svoje vloge in bo šla TČ rakom žvižgat. Če se spomnim dobro v navodilih piše (Coolwex), da jo je ob rednih servisnih pregledih obvezno preveriti. Cena take anode je cca max 35 €, servisa še dodatnih cca 30 €, nova TČ min. 1.500 €. Torej?! Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - alanford - 22.1.2014 Sem pomotoma v temi DEBATA napisal "off topic". Tukaj še enkrat. Mi lahko prosim kdo pomaga. Včeraj (sem nekaj delal v kotlovnici) je začela moja OČ naenkrat malo bolj brneti. Ta dodaten zvok je sedaj konstanta. Ne, da bi me motiL zvok, se ne prenaša po instalacijah, samo se bojim, da je nekaj narobe da jo bo vzel vrag. Na otip se mi zdi precej vroča. No, če jo držim z roko tam okoli "statorja". Težko jo držim več kot minuto. Po mojem je to blizu 60°C? Temperatura cevi DV in PV je seveda nižja okoli 35°C. WILO "Stratos PARA 25/1-7 T3 AT" od 5W do 70W, nastavljena je skozi na max. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - harlekin - 22.1.2014 Si mogoče zaprl kakšen ventil, ali pa napačno nastavil mešalnega, pa ti črpalka ne more potegnit vode? no, pa lep dan. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - alanford - 22.1.2014 Vse deluje normalno, glede na dT je pretok zadosten. Gre za brnenje in morda sumljivo pregrevanje OČ. Nisem pa nikoli prej tako otipaval delujoče OČ. Re: Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE) - xavi - 22.1.2014 Če se pretok ni zmanjšal imaš dodatni grelec na principu povečanega trenja. Šalo na stran. Ko je nekdo omenjal, da toplota OČ ne gre v nič sem jo malo tipal in je zadeva kar precej topla, ni pa, da bi se opekel. Probaj malo ugasnit, pa ponovno zagnat, da se zadeva malo predrma. Če ne, pa narazen vzami. |