PodSvojoStreho.net
čistilna naprava - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: čistilna naprava (/showthread.php?tid=21166)

Strani: 1 2 3 4 5 6

Re: čistilna naprava - Kris - 10.8.2009

eclipse Napisal:
jazjaz51 Napisal:Štartali MČN Rikutec 135 AS - nabavljena pri Svet vode - zelo zadovolnji z odnosom (nismo "znali" vstaviti tesnila, po telefonskemu klicu so prišli čez 3 ure iz Prekmurja v Mengeš) pa tudi sam suport pri ostalih vprašanjih je na zavidljivi ravni - da o ceni ne govorim.
MOČNO PRIPOROČAM

Zdravo

Meni jutri pripeljejo enako napravo (+ zbiralnik 10m3).
Ali je zagon te MČN kompliciran?

LP

Zanima me kakšnaceno ste si izpogajali, ter kako boste črpali vodo iz zbiralnika - hidrofor, potopna črpalka, kaj drugega...?

LP

Kris

Re: čistilna naprava - eclipse - 11.8.2009

Kris Napisal:Zanima me kakšnaceno ste si izpogajali, ter kako boste črpali vodo iz zbiralnika - hidrofor, potopna črpalka, kaj drugega...?

LP

Kris

Cena za komplet zbiralnik 10m3 + MČN je okoli 5900EUR.

Za črpanje vode pa bo Grundfos MQ3-35

Re: čistilna naprava - jazjaz51 - 11.8.2009

Kris
Šele sedaj videl se opravičujem. :oops:
Zagon enostaven kot pasulj - dela 100%

Re: čistilna naprava - medo9 - 22.3.2010

En nasvet vsem, ki boste kupili čistilno napravo: z dobaviteljem se obvezno dogovorite ne le za dostavo in zagon, ampak tudi za vgradnjo, oziroma gradbena dela v celoti!

Moja izkušnja: gradbinci so zakopali po navodilih dobavitelja enkrat maja lansko leto.
Konec decembra smo imeli zagon in vse je bilo OK.
Danes kontrola delovanja in čistilna sedaj ni povsem vodoravno postavljena in menda zaradi tega ne deluje v redu.
Kot kaže bo treba vse odkopati in ponovno zalaufati, kar pomeni dodatne €€€ Sad .

Lahko se grem zdaj pregovarjati z gradbinci, lahko se pritožujem strojniku, ki je zasipaval ... seveda nihče ne bo na svoje stroške popravljal in vsi bodo trdili, da so naredili pravilno, končni rezultat pa je seveda strošek, ki ga bom nosil sam.

Zatorej: moj dobronameren nasvet - dobavitelj naj naredi vse.

Re: čistilna naprava - medo9 - 22.3.2010

Bilo je vgrajeno v vaservago.
Tudi ob zagonu (konec decembra) je bilo vse v vaservagi, saj je tako v podpisanem protokolu o tehničnem prevzemu in zagonu.
Ali se je v treh mesecih kaj spremenilo zaradi zmrzali, posedanja.... kaj pa vem.

Danes sem imel dogovorjeno kontrolo in žena mi je sporočila ugotovitve serviserja.
Meni pa mrak na oči :evil:
Ker pa sem na tem forumu dobil veliko dobrih nasvetov, sem tudi sam prispeval enega.
Morda pa bo komu pomagalo prihraniti nekaj €€€.

Re: čistilna naprava - Ericssson - 25.3.2010

in za koliko se je zadeva posedla, da ne deluje pravilno ? 50cm ? če visi na eno stran za par cm ne spremeni prav ničesar, saj se bodo anaerobni procesi še vedno enako razvijali v prvem prekatu, aerobni pa v drugem prekatu (vpih), tako da je to po mojem bučka...

Re: čistilna naprava - medo9 - 26.3.2010

Koliko točno se je posedlo ti ne znam povedati. Lahko pa grem zmerit s kotomerom.

Kot sem iz razgovora s serviserjevim šefom razbral, tiste pikobel kroglice ne morejo delati s polno močjo, ker visi navzven. Zato je odpadna voda kalna, nekako rjavkasto-rumena.

Čakam, da se v naslednjem tednu dobimo skupaj dobavitelj BČN in izvajalec gradbenih del.
Že zdaj pa lahko rečem, da mi je žal, da se nisem odločil za betonsko verzijo.

Re: čistilna naprava - medo9 - 26.3.2010

Bom še danes, če mi bo uspelo priti še podnevi domov.
Poročam pa v ponedeljek.
Hvala obema.

Re: čistilna naprava - medo9 - 29.3.2010

3 centimetre je odstopanja, pri 40cm vaservagi... torej 7,5% :?
No, bomo videli, kaj se bo pokazalo po odkopu.

Re: čistilna naprava - medo9 - 29.3.2010

Sem prepričan, ker s(m)o preverili pred aktivacijo čistilne konec decembra.

Re: čistilna naprava - Ericssson - 30.3.2010

medo9 Napisal:3 centimetre je odstopanja, pri 40cm vaservagi... torej 7,5% :?
No, bomo videli, kaj se bo pokazalo po odkopu.
OK tak poves res ni zanemarljiv, ampak še vedno nebi smelo slabo delat zaradi povesa... kaj pa drekec pekec ve, da visi :mrgreen: ;
v katero stran pa visi - proti vtoku, iztoku ? glede na to, da imate plastično posodo... a ste naredili 10cm podložnega betona ?

LP, Erik

ja saj prav zato sem ga vprašal na katero stran visi...

Re: čistilna naprava - medo9 - 30.3.2010

Visi nekako med 08-09:00 uro.... dotok je iz 15:00, iztok v ponikovalnico pa ob 12:00, če se takole po "pilotsko" izrazim ... zato so picobell kroglice na neustreznem mestu ;-)

Podložni beton nis(m)o delali, ker je bil trd teren, so pa nasuli pesek, s katerim so potem tudi zasuli posodo. Podtalnice tudi ni, zato nis(m)o betonirali.
Kot rečeno, nisem bil zraven, zato vseh detajlov ne poznam, bom pa videl, kakšno je stanje, ko bodo odkopali posodo. Po mnenju dobavitelja so nasuli premalo peska in zato je zemlja pritisnila na zgornji del posode, ki naj bi se potem "not vdrl" in bo treba zamenjati z drugim Cry

po mojem je tu kaj drugega narobe... itak ta naprava deluje na principu kolikor pride not bo šlo ven... kolika je pa kaj prostornina posode ? uporabljate kako težko kemijo ? načeloma kake varikine ipd. pobijejo vse dobre mikrobe v posodi... mi prav zaradi tega uporabljamo samo čistila in detergente na "bio" osnovi...
no edino kar bi lahko bilo možno je to, da sta prelivni odprtini med 1. in 2. prekatom v isti ravnini kot prelivna odprtina med 2. in 3. prekatom in gre "težkokategorna" brozga direkt v 3. prekat... ampak to se da videt če pogledaš not (no naj pogleda monter, ker ima verjetno masko, ker vonjave so juhuhuhuhu Smile

LP, Erik

Re: čistilna naprava - medo9 - 30.3.2010

Imam Graf-ovo posodo, 3750 litrsko in od znotraj je še nisem videl (razen na prospektu).

Varikine in ostalih "mister muskolov" ne uporabljamo, ker vem, da to potolče bakterije.
Kolikor pač je treba dati čistil v pomivalni in pralni stroj in kolikor je ostale kemije za osebno higieno.

Hvala za komentarje.