PodSvojoStreho.net
Lunos prezračevanje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Lunos prezračevanje (/showthread.php?tid=18969)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Re: Lunos prezračevanje - ataIBA - 27.8.2013

Ja, toti zastopnik Lunosa je "res težek" :wink: . Po danem načrtu smo poslali ponudbo in po tlorisu približno locirali preboje. V kolikor se boš odločil za izvedbo (zato je poslana cena z montažo), je menda ja logičen vsaj delni avans s katerim potrdiš naročilo? Šele takrat sledi sestanek na objektu in se določi točna in možna lokacija prebojev, pogodba, dogovori rok izvedbe in še kakšni detalji.
Tako je bilo tudi rečeno v tlf. pogovoru. Ni nam logično, da bi morali po ponudbi še uskladiti vse tehnične detalje montaže na objektu in šele nato čakali odločitev bo ali nebo Confusedhock: .
Vsekakor je odločitev na tvoji strani....
LP

Re: Lunos prezračevanje - spitbox - 27.8.2013

A obstajajo še kakšne druge Lunosu konkurenčne rešitve za prezračevanje? Brez cevi in 24 urnega delovanja...

Re: Lunos prezračevanje - allyazir - 27.8.2013

ataIBA Napisal:Ja, toti zastopnik Lunosa je "res težek" :wink: . Po danem načrtu smo poslali ponudbo in po tlorisu približno locirali preboje.

Hmm. Vse kar sem jaz dobil je ponudba. Nikjer nobenih približnih lokacij prebojev. Za približne lokacije prebojev sem še posebej prosil po telefonu ampak nisva našla skupne točke.
V hiši ne investiram niti evra če ne vem točno kaj se bo delalo in kako bo delovalo. Po mojem mnenju je pozicija teh ventilatorjev ključna.

V kolikor imate približne lokacije prebojev mi jih še vedno lahko pošljete na mail.

Re: Lunos prezračevanje - gt001 - 27.8.2013

spitbox Napisal:A obstajajo še kakšne druge Lunosu konkurenčne rešitve za prezračevanje? Brez cevi in 24 urnega delovanja...

glede na informacije, da je lunos z rekuperacijo cenovno primerljiv z centralnim prezracevanjem z rekuperacijo, za novogradnjo ne bi razmisljal o drugem kot o centralnem prezracevanju. Tudi tega lahko ugasnes, ali ga preklopis na minimalen pretok.

spitbox Napisal:A obstajajo še kakšne druge Lunosu konkurenčne rešitve za prezračevanje? Brez cevi in 24 urnega delovanja...

Kje si pa dobil cevi? Obstajajo samo preboji za prezračevanje....

allyazir Napisal:
ataIBA Napisal:Ja, toti zastopnik Lunosa je "res težek" :wink: . Po danem načrtu smo poslali ponudbo in po tlorisu približno locirali preboje.

Hmm. Vse kar sem jaz dobil je ponudba. Nikjer nobenih približnih lokacij prebojev. Za približne lokacije prebojev sem še posebej prosil po telefonu ampak nisva našla skupne točke.
V hiši ne investiram niti evra če ne vem točno kaj se bo delalo in kako bo delovalo. Po mojem mnenju je pozicija teh ventilatorjev ključna.

V kolikor imate približne lokacije prebojev mi jih še vedno lahko pošljete na mail.

Kaj se bo delalo? Prevrtanje sten in vgradnja prezračevanja.
Kako bo delovalo? Tehnični podatki so na voljo, karakteristike tudi.

Približne lokacije podbojev so zunanje stene. Kje na zunanji steni, je odvisno od želja stranke in razporeditve pohištva, kar se ugotovi pred montažo.
Res nismo "sposobni" ugotavljati točnih podatkov, ker se prezračevalne odprtine dajo prilagajati notranji opremi. Točna razporeditev je potrebna tudi zaradi dovoda elektrike. Zato delamo v logičnem zaporedju:
- ponudba izdelana po danem načrtu in idejna rešitev izvedbe
- odločitev investitorja ZA in potrditev s simboličnim avansem
- ogled objekta in določitev vseh potrebnih detaljev in razporeditev elementov z upoštevanjem želj investitorja. Podpis pogodbe.
- dovod elektrike, ki ga izvede investitorjev električar ali po dogovoru tudi mi (dodatna ponudba)
- izvedba montaže, priklop in zagon.

Odločitev ni lahka, saj znesek ni majhen. Do sedaj še nisem naletel na nezadovoljno stranko, ki Lunos že ima. Nasprotno! Tradicija in kvaliteta imata svojo ceno. Vedno bolj se širi krog uporabnikov, saj je ustna reklama uporabnikov najboljša.

Re: Lunos prezračevanje - enmike - 27.8.2013

Sam sem si pred kratkim dal vgraditi par e2. Prvotno sem dal narediti ponudbo za celo hiso (ze vseljena) in investicija ni bila zanemraljivo majhna. Naredil sem kompromis in prezracevanje vgradil le v spalnico in otrosko sobo. V kopalnici pa se Silvento. ADL-ja nisem dal (mi ne disi mrzel zrak). Zadeva lepo funkcionira, za kaj vec cakam zimo Smile

Edino kar je za popomniti:
- ni neslisen (pazi v spalnici), sicer bo prisel en dodatek v kratkem ven, ki bi to zrihtal
- 15m3/h je za 2 osebi v splanici premalo, se pa seveda pozna napram 0; za enega otroka v otroski je OK

Konkurenca je... npr. Helios ima "pravi" rekuperator (odvod in dovod delujeta hkrati), ampak tam moras biti pripravljen delati odprtino fi 384+, tukaj pa fi 162.

LP

Re: Lunos prezračevanje - pepe16 - 27.8.2013

<!-- m --><a class="postlink" href="http://eaelektronika.com.hosting-6.domovanje.com/ea2/?271,sobna-prezracevalna-naprava-wrl-k75-s-85-rekuperacijo-toplote-nadometna-izvedba">http://eaelektronika.com.hosting-6.domo ... na-izvedba</a><!-- m -->

Re: Lunos prezračevanje - allyazir - 27.8.2013

Jaz sem kot stranka imel prošnjo da mi približno locirate lokacije prebojev.
Poslal sem načrt na katerem je razvidna lokacija pohištva.

Predlagam da naslednjič ko bi želeli na dolgo napisati odgovor na forumu raje vzamete načrt v roke in označite približne lokacije prebojev ter pošljete stranki.
Vzelo bo približno enako časa, stranka bo zadovoljna in ne bo potrebe za dolg odgovor na forumu.

Jaz zaključujem to debato.

Re: Lunos prezračevanje - ataIBA - 29.8.2013

Kdor dela tudi greši Cry in spodaj posredujem današnji dopis poslan Lunosu, jaz se pa posipam s pepelom :oops: zaradi kratkega stika.

Živijo!!!!

Ugotavljamo na današnji dan, da je prišlo do bučnice.
Prejeli smo predračun - ponudbo štev. 35 z dne 2.8.
Navedeno je bilo, da načrte z vrisanimi preboji dobimo naknadno
a žal niso prišli
V sveti preproščini in zaradi avtomatizma posredovanja vse
dokumentacije potencialnim kupcem, sem bil prepričan, da
sem posredoval tudi načrte. S stranko se nisva razumela glede
lokacije prebojev in sem ga napačno razumel, da mu poslani načrt
ni dovolj in hoče, da mu pridemo pokazat kje se bo vrtalo.....
Pozval sem ga na plačilo akontacije s katerim bi potrdil ponudbo, nato
sledi obisk in kompletna obrazložitev že zaradi elektrike.
Komentarje si lahko preberete na:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=18969&start=30">viewtopic.php?f=6&t=18969&start=30</a><!-- l -->

in sedaj vidim, da sem izpadel "vozek".
Prosim, da mi nujno pošljete manjkajočo dokumentacijo, ki mu
jo bom posredoval s tem sporočilom v opravičilo.

LP

Re: Lunos prezračevanje - matteo - 8.10.2013

Lep pozdrav.
Sem pred ometi in malce razmišljam za naprej(beri prezračevanje) pa sem nekako najbolj ogret za lunos e2.Kot vidim pišete cene za 6 ventilatorjev itd. cena tam do 500o€.Brskam po netu in naletim na to stran:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gradnja-online.com/index.php?view=product&classID=49&id=3041&compid=13499">http://www.gradnja-online.com/index.php ... mpid=13499</a><!-- m -->
Če bi po teh cenah gledal bi za potrebe moje hiše rabil 6 enot ald-r 160 + 1x silvento v30/60/90 + 2x silvento v30/60 fk kar bi zneslo 1755€ za material.
To drži?

Re: Lunos prezračevanje - gt001 - 8.10.2013

konkretnih cen ne poznam, okvirna informacija, da lokalni prezracevalni sistemi niso bistveno cenejsi od centralnih pa drzi.

za novogradnjo je najbolj priporocljiv centralni sistem prezracevanja. Nekje za 1000-1500€ si naberes ves material (cevi, sobe, razdelilne komore), ob priliki pa se izmenjevalec (rekuperator), katerega lahko dobis tudi ze pod jurja.
Je pa lahko velik problem razvod cevi, ce imas ostalo instalacijo ze narejeno.

se mi pa zdi (brez zamere), da se malo zmedeno spravljas k delanju hisnih instalacij...

vseeno bi svetoval, da preveris moznosti vgradnje centralnega prezracevanja.

Re: Lunos prezračevanje - matteo - 8.10.2013

GT001 verjetno se tvoja opazka nanaša na drugo vprašanje malo prej v drugi rubriki.Mogoče res zmedeno ja(nisem zameril) ampak se mi zdi da je danes veliko(mogče veliko preveč) majstrov ki vidijo samo svojo delo za drugo pa se jim jebe jaz pa ki se s takimi stvarmi sploh ne ukvarjam kasneje tuhtam in tuhtam in jih opominjam kako pa bo tu šlo če še pride tisto.Saj razumeš kaj mislim.Npr. električarju se jebe če bo tam kjer si je on zamislil kasneje moral iti vodovodar.On je svoje naredil.Pride majster za kamin pa reče .tu pridemo z cevmi 100 za izpih toplega zraka v zgornje nadstropje in gremo do sten kjer bodo rešetke.Vse se sliši ok.Majster odide jaz tuhtam kako bo šlo talno preko tega če bo višina 12cm tlaka pa imam 14 cm..itd. to me jezi.
Pustmo to ne sodi v to temo gt001

Re: Lunos prezračevanje - gt001 - 8.10.2013

ej, nisem te nameraval pred spanjem razjezit Smile
hotel sem le reci, da se je jebeno spravljat k delu, ce se stvari dodajajo naknadno.

Pri instalacijah je najbolje (ce ni v nulo nacrtov), da pridejo vsi majstri naenkrat za kaksno uro na hiso in se zmenijo, kje kdo rabi prostor.

ok, glede prezracevanja: se vedno pravim, da premisli malo v smeri centralnega prezracevanja. Visine niso kriticne, stroski se manj; benefit centralnega napram lokalnim pa je jasno nedvoumen.

Re: Lunos prezračevanje - luter - 4.4.2014

Pozdravljeni,

prebral sem si temo, se prej kar precej pozanimal o centralnem prisilnem prezračevanju in trenutno kolebam med Lunos sistemom in običajnim odpiranjem oken, saj gradimo hišo na robu gozda. Ker pa vem, da oken v praksi ne bomo odpirali dovolj in ker je to pozimi lahko razlog za višji strošek ogrevanja, sem tako prišel do Lunosa...

Imam pa vprašanje za uporabnike, ki so Lunos e2 sistem že vgradili in sicer zanima me, kako je s potencialnim vdorom raznih žuželk v hišo skozi Lunos rekuperatorje? Namreč ne bi rad, da si v teh zračnikih uredijo svoj domek kake ose in njim podobne golazni...

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore in vas lepo pozdravljam,

Luter