PodSvojoStreho.net
Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! (/showthread.php?tid=18477)

Strani: 1 2 3

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - soplmed1 - 19.1.2012

Ne, som16. Z nosom sem se na dotik približal različnim lokacijam. Zadaj ni nikakršnega smradu, ne v dnu školjke, ampak malo višje, tj. pri luknjicah.
Sama splakovalna voda pa do sedaj ni še nikoli smrdela. Od zunaj skozi okno pa tudi ne pride, ker ga imamo vedno zaprtega zaradi prezračevalnega sistema.

@stipe
Zakaj se to pojavlja le pri eni školjki v tej hiši, čeprav se vsaka približno enako pogosto uporablja oz. vsaj 5-krat na dan. Zakaj le ob nizkem zračnem pritisku, če bi bila za to kriva morebitna plesen za robom školjke? Zakaj se je smrad pojavljal že kmalu po vselitvi? Dvomim, da je PERSAN ustrezna rešitev.

Ta hip sem prišel še do ene ideje za preskus - s prezračevalnim sistemom bom naredil podtlak na WCju, da vidim ali bo potegnilo smrad iz javne kanalizacije. Tlak bo največ 100 Pa oz. 10 mmVS, kar je več kot dovolj za ta poskus.

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - soplmed1 - 19.1.2012

Uspešno sem opravil prej omenjen test Smile, a bom imel probleme z inštalaterjem in z ženo Sad Sad Sad .

Podtlak je bil cca 30 Pa oz. 3 mm VS. Školjko sem rahlo prekril z eno plastjo Šparove ločevalne vrečke, ki je izredno tanka in lahka.
Z višanjem podtlaka v prostoru, se je folija napenjala, z nižanjem pa spuščala.
Če sem odprl servisni pokrov podometnega kotlička, se je vrečka nekoliko manj dvigovala ob povečevanju podtlaka. Pri zapiranju cevi izpustnega ventila vode v kotličku, se je vrečka ponovno intenzivneje odzivala na spremembo podtlaka.
Torej zrak iz kanalizacije prihaja v prostor skozi luknjice za splakovanje, kot tudi skozi sam kotliček skozi varnostno cev.

Kje je možna zračna povezava med kanalizacijsko in splakovalno cevjo :?: :?: :?: . Jaz poznam samo eno :!:.

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - soplmed1 - 31.1.2012

Očitno je, da se pri sestavljanju WC školjk pogosto pojavi špranja med kanalizacijsko stranjo in splakovalnim delom.
Če si školjko malo bolj ogledamo, ta ne more biti narejena v enem kosu, ampak je iz vsaj dveh - in seveda med sabo zlepljenih. Tu pa se lahko pojavi serijska oz. vsaj pogosta napaka zlepljenega mesta.
V kratkem se bom odpravil na "raziskovanje" na odpad s svojo ljubljeno macolco Smile .
Zanimivo je še to, da nobeden na tem forumu, kot tudi monter naše sanitarne opreme, ne ve, da so lahko školjke s to napako.

Pri nas puščata obe školjki, a zgornja le cca 1/3 toliko, kot spodnja pri istem podtlaku.
Sedaj čakam na servis v garancijskem roku, ki pa bo po vsej verjetnosti precej neprijeten.

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - Plavix - 2.2.2012

Joj ne govori koliko sem se jaz presikiral glede smradu iz greznice.. vedno ko sem vklopil prezračevanje mi je v zgornji kopalnici potegnilo noter smrad. Bilo je nešteto strokovnjakov, ki so odpravljali napako in je seveda niso. Potem pa sem se sam lotil po korakih in sicer s folijo, ki je zavijanje živil, prozorna sem lepil postopoma in vklapljal prezračevanje. Ne boš verjel, da mi jo je napelo na mestu, kjer pride pokrov na podometni kotliček. Očitno je vodovodar oddušek na enem mestu slabo zatesnil, zidarji niso kotlička zapacali kot se zagre in je skozi majhne špranjice vleklo smrad ven. Celoten stik podometnega kotlička s steno sem zasilikoniral, da ni bilo niti najmanjše špranjice. Sedaj ne smrdi več. Razbijat gor ni varjante, ker ni več ploščic ki jih imam noter. V glavnem, da ne smrdi več.
Če imaš prisilno prezračevanje boš napako takoj ugotovil.

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - soplmed1 - 3.2.2012

Nisem prepričan, da je pri tebi kriv oddušek. Jaz sem pri naših vodovodarjih opazil, da gumijasta tesnila pogosto mečejo stran, da se cevi hitreje in lažje sestavljajo. V tem primeru lahko ob potegu splakovalne vode, sicer v dokaj malih količinah, redki del fekalij kaplja ven skozi te špranje. Tako s časoma zasmrdi celoten prostor okoli fekalne cevi in tudi okoli kotlička. Morda pa se motim ...

V mojem primeru je situacija drugačna. Pri nas se za enkrat dobavitelj/monter noče zglasiti. :mrgreen:

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - soplmed1 - 3.2.2012

Sorry. Besede jemljem nazaj. Če dobro pomislim in kot jaz poznam svoje vodovodarje, so mi to sigurno naredili čisto korektno. Tisti kup zavrženih tesnil v kanti, ki sem jih videl, pa je vsekakor delo zidarjev, ki so napeljevali zračnik od nape po steni navzgor skozi streho, pa verjetno tudi od kanalizacijskih cevi, ki so jih ti isti zidarji položili, zunaj hiše do javne kanalizacije. Tesnila so bila tudi od cevi fi 160, ki pa vsekakor niso ne od nape in ne od odtokov meteornih vod.

Plavix, morda pa ti nisi imel pravih vodovodarjev. Sad

Re: Smrad v kopalnici - naknadna izvedba odduha?! - Plavix - 3.2.2012

soplmed1 Napisal:Plavix, morda pa ti nisi imel pravih vodovodarjev. Sad

Ne morda, kar zares je tako... žal ampak ni bilo mojega vpliva, ker sem kupil na ključ in izbiral samo postavitve in materiale. No ja, na srečo je bilo samo to narobe, kar pa tudi ni slabo glede na razmere na trgu.