![]() |
|
Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč (/showthread.php?tid=11372) |
Re: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Energetik81 - 13.12.2016 Čakaj malo Fery, kako to misliš prenašalec zvoka? Pod estrih se ga daje ravno za preprečitev udarnega zvoka. Sicer malo slabši kot kamena volna, še vedno pa je. timnala Napisal:Hvala za vaše odgovore.Prej si napisala da je ogrevana, zdaj ni.. Koliko je izolirana spodnja soba, povsod po stenah in tleh? Sicer pa če mislite že kmalu ogrevati tudi spodaj, potem pusti kot je. Če še ne mislite, potem od spodaj nalimaj na strop stiropor. Udarni zvok se pa bo pač slišal, tega ne morete več popraviti, ker se bo prenašal preko stropa na stene in dol. Re: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Fery - 13.12.2016 Pod estrih se ga daje zaradi toplotne izolacije!!! Za zvok je boljše kaj drugega. Re: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - timnala - 13.12.2016 Spodaj je soba, ki ni redno ogrevana, bo pa ... na tak način sem mislila in mogoče res narobe napisala. Zdaj sem malo zmedena ... namreč večina je napisala, da je stiropor bolj zaradi zvoka in ne zaradi toplotne izolacija (sama sem bolj v tej smeri razmišljala, da bo problem kar se tiče toplote). Se pravi sedaj glede zvoka ne moremo narediti nič ... šment no...to smo dali delati nekomu, ki je to počel par let in seveda se zaneseš, da naredi ok, ampak očitno žal ni tako. Re: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - alanford - 13.12.2016 timnala Napisal:Spodaj je soba, ki ni redno ogrevana, bo pa ... na tak način sem mislila in mogoče res narobe napisala.Ne bo nobene katastrofe. Imam v pritličju stiropor in v kleti se hoja le deloma sliši. Nerodno bi bilo) da imaš zgoraj žurko s plesom in skakanjem, če imaš spodaj spalnico. ______________________________________ Bolje nešto od nečega, nego ništa ni od čega. RE: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Godfather - 3.1.2022 Z višino stiroporja (12cm) sem prišel na cca 9-10 cm od 0. Nad stiropor pridejo še plošče za talno 10+21mm in pa estrih ter ploščice 10mm. Zdej če vzamem za ploščice max 15mm mi za estrih ostane nekje 4,5-5,5cm. Ker plošča verjetno ni popolnoma ravna se bojim da bi prišlo estriha kje premalo 4cm ali celo manj. Ga pa pride nekaj še med čepke za talno. Ali je takšna debelina OK ali naj raje vržem 2cm stiroporja ven. Je pa EPS100. RE: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Energetik81 - 4.1.2022 A to ti ostane 4,5-5,5 nad čepki? To je povsem dovolj. Jaz imam na določenih mestih celo 3,5cm nad čepki (tako je pač prišlo), pa tudi tam ni nobenih težav. Lahko pa vzameš plošče za talno brez izolacije in prišparaš par cm. RE: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Godfather - 4.1.2022 Kaj pa vem. Sem še malo meril in se z laserjem igral, pa mi zgleda bolj 8,5-9,5cm samo lufta. Ne upam tvegati. Tudi ploščice polagati v 5mm je verjetno preoptimistično. Sem vrgel ven. Malo me je srce bolelo. Pa ne zaradi 3 paketov stiroporja, ampak ker sem rezal kote in se res potrudil, pol pa v pol ure vse ven... Bom bolj mirno spal... RE: Višina estriha le 4 cm?? Prosim za pomoč - Energetik81 - 4.1.2022 Potem naj vsaj estrih naredijo do mere, da ne bodo šparali z materialom, tako kot pri meni, kjer bi lahko še 1cm EPS stisnili spodaj. Debelejši estrih le koristi, saj lepo pobira viške in TČ manj taktira. |