PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174)

Re: Toplotna črpalka - JaBK - 15.8.2018

Napača...

Re: Toplotna črpalka - DMhouse - 15.8.2018

bozgom Napisal:
Popson31 Napisal:@bozgom noben te ne zali da si ovca niti da si neumen, rad bi samo vedel razlog zakaj bi dal recimo 4k€ vec za nibe?? V cem je boljsi od micke? Pa cisto resno sprasujem. Pri avtih, pralnih strojih in ostali tehniki so si dolocena imena ze ustvarila renome in ze samo znamka je sinonim za kvaliteo. Vsaj naj bi bila, pa se tud zgodi da temu ni tako. Pri TC pa ne najdem razloga, zato sprasujem tiste ki ste se odlocili za drazje, kaj vas je prepricalo v drazji nakup? Ker nekih dolgorocnih izkusenj se ni, ocitno pa obstajajo konkretni razlogi, ker par k€ ni malo, da bi bil poskusni zajcek ali pa rekel no pa da vidimo ce je res tak..

Bravo @DMhouse pametno Wink

Pa ti sploh veš, koliko stane TČ Nibe F2120-8? Na sosednjem forumu je nekdo prilepil ponudbo in sama TČ pride 4887€. Krmilna enota (z vsemi senzorji za bojler, hranilnik, zunaj...) pa 425€. TČ Nibe F2120-16 pa te pride tam 6300€. 12 kW LG monoblok (kot najbolj opevana idealna rešitev, če ne želiš etikete ovca) pa te pride tam 4500€. Ti pa govoriš o 4000€ več za TČ?
Ponudba, ki sem jo jaz dobil za Nibe (monoblok) nekaj čez 9000€, split je bil 6500€, ampak Nibe split kakor vem ni kaj prida....

Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 15.8.2018

bozgom Napisal:Ali si preplačal 2 k€ boš vedel, če ti bo TČ odpovedala takrat kot tistemu, kateri tega ni preplačal in je kupil TČ "na knap"- Če pa bo zaradi tega, ker TČ ni večino časa delovala na max ali čez trajala nekaj let dlje kot tistemu... si jo potem še preplačal?
Uporabniki smo pač ljudje. Ob nakupu TČ smo imeli podobne dvome kot ti. Smo izbirali, izbirali in izbrali. Kdo od nas bo priznal, da je izbiral in izbral slabše, kot bi lahko. Le redki ali pa še ti ne!
Sem pa tudi dam v fazi nakupa TČ. Imam žlahtnika kateri se bavi z montaži ogrevalnih naprav. Z njim sva večkrat debatirala o tem in onem (tudi v zvezi s TČ). Ko mi je podal ponudbo sem jo po kratkem premisleku zavrnil. Naslednja je bila višja je pa vsebovala moje želje. Pa je ponujene cena 12k+€.

Sem torej neumen, ker ne zahtevam najcenejše od možnega ampak tisto, kar misli, da mi bo služilo tako, kot si želim?

Evo @bozgom od kod mi 4k€ razlike..pa ni samo 4k€ ampak celo 6k€ glede na to da govoris o ceni 12k€+ jaz sem pa placal 6.2k€ Smile zato je moje vprasanje na mestu, kaj je tisto kar te je prepricalo da si pripravljen placat taksno ceno??

Re: Toplotna črpalka - JaBK - 15.8.2018

bozgom Napisal:12 kW LG monoblok (kot najbolj opevana idealna rešitev, če ne želiš etikete ovca) pa te pride tam 4500€. Ti pa govoriš o 4000€ več za TČ?

Confusedhock: prvič sem zasledila sploh da bI nekdo parlamentiral o 12kw lg monobloku. Ne da ne bi mogla faliti, ampak prav hude debate ni moglo biti, kaj šele, sa bi slo za opevano resitev. In res:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/search.php?keywords=Lg+monoblok+12kw&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Iskanje">search.php?keywords=Lg+monoblok+12kw&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Iskanje</a><!-- l -->

Pa se tu je kaki rezultat bolj posledica kombinacije iskanih besed, kot pa da bi bilo govora o tem monobloku. Ali je bilo to mogoče na vseh forumih od severnega pola navzdol? Samo tam tega ne kupujejo?

Računi so pa tudi fina zadeva... gor piše lahko marsikaj. Če investitor teži, da bo sam nabavil mu napišeš ceno 4,5k€, pa je delo dražje, pa naj sam kupuje. Se boljše, se marsikatere garancijske obveže losa. Ce teži kako so centralarji dobro plačani, pa obratno. Važno, da je seštevek pravi. Lahko rečemo potemtakem, po koliko je zagnana. To je že bolj primerljivo.

Sicer pa, naj ti dobro in dolgo služi. In da boš zadovoljen. Na koncu dneva je to to, kar šteje.

Re: Toplotna črpalka - DELPHI - 15.8.2018

bozgom Napisal:Pa ti sploh veš, koliko stane TČ Nibe F2120-8? Na sosednjem forumu je nekdo prilepil ponudbo in sama TČ pride 4887€. Krmilna enota (z vsemi senzorji za bojler, hranilnik, zunaj...) pa 425€. TČ Nibe F2120-16 pa te pride tam 6300€. 12 kW LG monoblok (kot najbolj opevana idealna rešitev, če ne želiš etikete ovca) pa te pride tam 4500€. Ti pa govoriš o 4000€ več za TČ?

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=70953&p=839517&hilit=Nibe+cena#p839517">viewtopic.php?f=7&t=70953&p=839517&hilit=Nibe+cena#p839517</a><!-- l -->

Re: Toplotna črpalka - bozgom - 15.8.2018

Tista cena je za komplet obnovo kurilnice. 300l hranilnik sanitarne vode, 300 l hranilnik tople vode, obtočne črpalke, rezervni grelec 6kW, raztezna posoda, odstranitev obstoječe cisterne in peči, elektrifikacija (varovalke, kabli...), ločen števec za elektriko... in pa seveda DDV.
Sem pa tisto ceno napisal v kontekstu ovc, katere nategujejo monterji in kako je 7000 jurjev dovolj za komplet kurilnico.

Torej, nič ne lažem. Si pa lahko ogledaš eno ponudbo iz sosednjega foruma
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?p=843373#p843373[/url]

Ali pa 8 kW Nibe v split sistemu:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?p=868417#p868417[/url]

Švedski TČ forum:[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")varmepumpsforumunichr("46")com/vpforum/indexunichr("46")php?board=132unichr("46")0[/url]

DELPHI Napisal:<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=70953&p=839517&hilit=Nibe+cena#p839517">viewtopic.php?f=7&t=70953&p=839517&hilit=Nibe+cena#p839517</a><!-- l -->

Ravno zaradi tega sem večkrat "tečen". Ko se enkrat napačna informacija zapiše na forum in tega nihče ne negira, potem slej ko prej postane edina zveličavna resnica.

Kaj je zdaj po tvojem napacna informacija?

@bozgom lahko prosim poves od kod cifra 12k€? Res, brez zajebancije me zanima kaj dobis za ta denar?

Kaj se ni nekaj pisalo, da je en NIBE (nevem kateri) neka prepakiranka ene druge TC in je ravno zaradi tega razloga cenejsa od “originala”??

PS: sem videl, da si ze napisal, kaj vse vkljucuje tista cena Smile

Re: Toplotna črpalka - bohinc - 15.8.2018

simek Napisal:@popson, Samo medvprašanje! Zakaj pa si ti preplačal T.Č. ? Zakaj pa ti nisi vzel LG?
Dobra... :lol: al pa no-name kitajca... :wink: , sej je itak vse ist šmorn (po pisanju posameznikov), namenjen isti stvari!? Big Grin
Citat:Sem ravno odgovoril v postu zgoraj, izgled in cena.
Hm , pa ravn, k sem mislu , da ste enotni glede cene; ne da mogoč izgled nato pogojuje ceno, s katero zmagajo no.name riževi narastki; A ne, če je vse isto..., zakaj ne tega!?
Da popravim le DELPHIjev zapis glede naše...: cena je bla identična opevani(m) (redni cenik; ne tko, kot eni hvaljo pocen nakup, ob običajno napol zamolčanih predelavah pol TČ, al pa konkretnih popustih monterja, kar ni realno...).in gre v 9sezijo BP.
DELPHI premalokrat opiše, objekt in TČ , ki mu povsem spodobno greje ; da bi lahko padli tabuji promo… Po pisanjih sodeč, ''clo mnoštvo'' lastnikov FW ipd.promo, očitno to ''komot spregleda'' (v negativnem smislu...) :wink:
Tko, mene ne prepriča niti najcenj kruh, kot ne najdražji...Pr tehnični ponudbi je podobno.
En je najcnej šnito kruha, preživi...! Drugmu je življenje ''dražje'', je zgolj ''pirin-ga'', ter drage eko proizvode .Ne le da je ''eko'', ampak jim znese in majo na dosegu roke...
Drug krmarimo između :mrgreen: Različni smo, si, tko kot mnoštvo izdelkov, za različne ''potrebe''. Enmu je važna ''Hi cunja, drugmu tehnični izdelek''..., vsak pa hval običajno svoje, drži tud za forum PSS(TČ)... :lol:
Pri cen, vzameš v primerjavo tud isto moč (rang), ne !? Lokh je tam tam...(isto rangirano), kot se je že dogajalo se očitno še in bo...

Zakaj bi blo pr TČ drgač (cena,kvaliteta, izdelava, ter mogoča doba delovanj), kot se hoče za-pisat, pa pol kdo clo sam sebe diskreditira ?!

p.s. mal je zahladil... pa je treba na ogn dat :mrgreen:,
V družini mamo dva avta letnika 2001, v dobrem (da ne zapišem odličnem stanju) in jih mam rajš , kot bi mel npr. novo Dacio(istga ranga), Ren- :mrgreen: ojev teh letnkov je bolj za vzorc… jabk; vsake oči majo svojga malarja. Bogu hvala , za bogato ponudbo Big Grin

@bohinc, po raznih primerjavah v segmentu klima TC so vse isti smorn. Razlike so samo v detajlih. Cene vseh v tem segmentu pa so TU TU. In, ker je temu tako, sem se na koncu odlocil na podlagi izgleda. Se sreca, da je ravno v tem casu prisel na trg ta nov mitsubishi, ker stara verzija je bila prav tako grda kot vse ostale klima TC. Razen mogoce vaillanta in pa buderusa, ki sta pa ze malenkost visje od ostalih. Aja pa se gorenjeva spada v razred “talepih”, sem bil ze 99% odlocen za njo, pa je ravno zaradi kritik, da naj bi rjavela nisem vzel. In ravno to je tisto, kar sem napisal zgoraj, da nima smisla prebirat foruma in iskat optimalne resitve glede TC, ker vsak svoje hvali in je tezko dobit objektiven razlog, zato pa tudi traja tako dolgo da se sprejme dokoncna odlocitev.

DELPHI Napisal:Kaj je zdaj po tvojem napacna informacija?
Prilepil si link brez komentarja. Nekdo bo na brzino kliknil na tvoj link in videl napis Nibe in cifro 9,5k€ ter zaprl okno, saj tista tema trenutno ni aktualna. Ne bo pa prebral kaj vse je v to ceno zajeto. Pol pa je logično, da se govori o 4. jurjih razlike, ko je na eni strani praktično komplet oprema kurilnice in na drugi zgolj gola TČ.

Re: Toplotna črpalka - bohinc - 15.8.2018

Papson, pardon :mrgreen: Sm mislu , da je govora o vseh TČ, tudi ogrevalnih...ne zgolj klima :lol:
In tko se vleče kalvarija dalje....
Tudi s kliki na cene...,DA!
Eni podajo komplet z delom, drugi zgolj TČ (kak super rabat po možnosti zamolči-jo), eni pomešajo vse isto za različno moč (potrebe), pol naj se pa kdo znajde...
Seznam Eko sklada in tujih je pa Doooooooolg, ne zgolj včasih promo TČ Foruma :wink:
p.s. Tud skret papir zgleda od daleč na ''oko'' enak, lahk iste farbe ipd... Skoz kerga ti prst ''zaide skoz''...,skoz druzga pa ne... :lol: Se vam to ni nikdar zgodilo, vzrok :!: :?: Idea

Ce mislis s tem “samo gola TC” mene, naj povem, da je v ceno 6200€ vsteta komplet izdelava kurilnice z 300L bojlerjem (gre za novogradnjo) in vse ostalo potrebno za delovanje. Je pa cena res nekaj nizja, kot bi dobil drugje ampak samo zato, ker nam je ta isti monter izvedel komplet prezracevanje z rekuperacijo pa pri njemu sem vzel kanalsko klimo z montazo.