![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 tudi dacia te pripelje iz točke A do točke B -samo bistveno ceneje Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - tadej90 - 4.2.2016 Sam menim, da dokler je inverter zmozen pri 2C in visoki vlagi pri 60% grelne moci ogrevati objekt je vgradnja upravicena. V kolikor bo pa od defrosta do defrosta delala na polni moci, da doseze zeljeno temperaturo dviznega voda je pa bolje imeti on off napravo. Na primer Zubadan pri zunanji temperaturi 2 C in 60% grelne moci COP 3,5 pri 100% grelne moci COP zgolj 2,5 s tem da najverjetneje niso meritve opravljali pri 90% vlaznosti zraka. Kakšen je COP takrat vprasanje. On off naprave, katere delujejo na 100% moci pri 2C dosegajo COP nad 3,5. Tukaj potem nastane razlika njim v prid. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 4.2.2016 Meni VW Amarok po dveh letih n pol crknil. Stroškov več kot dva kompresorja TČ in? Kupi ventil za vračanje izpušnih plinov ali pa se ne boš vozil. Pa le ni Ludvik levo tele, da bi ga vsak serviser ala merlin nategnil. Tam te pa prepričujejo, da je filter zabit, loputa v k.... in je treba vse novo. Pa še opazka, da malo dolgih voženj zato je tako, jaz pa v dveh letih in pol 143000 km. Filter popolnoma čist, je pa pokrov z vezjem popolnoma oksidiran. Razdrl, pregledal, očistil na novo izoliral vezje s silikonskim sprejem in zadeva dela.Včeraj je pa na citroenovem kombiju ključavnica zatajila - ne moreš ga ugasnit. Seveda takoj treba novo po 3 letih. Nimajo na zalogi ene osnovne ključavnice, kombi bo stal 3 dni in ti jebi se. Potem pa poslušam štorije okrog "groznih popravil klima TČ" in se lahko le kislo nasmehnem. Jaz nič od niča, imam TČ na zalogi za 24 urno reševanje strank in marsikdo to lahko potrdi. Da o primerljivosti cen storitev niti ne diskutiram. Posegi na Amaroku v dveh letih in pol 2X turbina, vsakodnevno škripanje pasov, sedaj pa ta "hud ekološki By pass". Na citroenu v treh letih vstrajnik, dve sklopke, menjalnik, 2x Listnate vzmeti - sedaj so noter po moji zahtevi zračne blazine, včeraj ključavnica... Stroškov na citroenu 9000 eur v treh letih Če bi pri klima TČ tako crkovale zadeve kot npr pri renomiranih zahodnoevropskih proizvajalcih vozil, potem jaz ne bi instaliral nobene več, ker bi bil dnevno razpet v servisiranje tistih cca 600 naprav širom Slovenije, pa še nisem prepričan, da bi jih lahko vse obdelal. Sedaj bi pa samo zaradi servisnih posegov zelo hitro propadel. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 4.2.2016 tadej90 Napisal:Sam menim, da dokler je inverter zmozen pri 2C in visoki vlagi pri 60% grelne moci ogrevati objekt je vgradnja upravicena. V kolikor bo pa od defrosta do defrosta delala na polni moci, da doseze zeljeno temperaturo dviznega voda je pa bolje imeti on off napravo. Na primer Zubadan pri zunanji temperaturi 2 C in 60% grelne moci COP 3,5 pri 100% grelne moci COP zgolj 2,5 s tem da najverjetneje niso meritve opravljali pri 90% vlaznosti zraka. Kakšen je COP takrat vprasanje. On off naprave, katere delujejo na 100% moci pri 2C dosegajo COP nad 3,5. Tukaj potem nastane razlika njim v prid.Ko sem leta nazaj to pisal, da se inverterje dimenzijonira drugače kot on offe, so pa vsi vseznalci s merlinom vred tolkli po meni, da sem "šarlatanski prodajalec" Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - ssecnik - 4.2.2016 Migaj Napisal:tudi dacia te pripelje iz točke A do točke B -samo bistveno ceneje BMW pa od točke A do točke G. :lol: :lol: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 4.2.2016 @Poldee Sorry, ampak nimaš prav. Tehnologija avtomobilov je v osnovi stara več kot 100 let (motor, hlajenje, turbine, zavore, .....). Današnja elektronika, seveda vse to izboljšuje tako kot je to regulacija in invertersko delovanje TČ. Vsi ostali "gadgeti", ki so v avtomobilu so pač gadgeti. Več kot jih imaš več plačaš, a nuno potrebni za vožnjo niso. In ravno tako gadgeti, kot so "oblaki" in android aplikacije za nadzor ogrevanja niso primarne funkcije TČ. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 @homer: ne vem, po tem kar sam vidim, tukaj berem se mi ne zdi ravno tako. Mislim, da danasnja elektronika marsikaj krepko izboljsa, poceni. Ne vem, pa pejmo pol nazaj na orto mehanko, obicne frgazarje in podobno. Ne gre, vsaj pri meni ne, mi je tudi tupo zakaj bi, ce ni treba. Sam zelim imet kontrolo preko telefona, ce je moznost. In res ne vidim nobene prednosti v teh hoch zadevah, kakor edino to, da te opeljesijo. Dokler lahko za ceno ene hujse kupim dve srednjega razreda je to zame to. Kolega se je prizenil in pri ta mladi imajo neko res super hudo pec na olje (taka podolgovata, ozka, Alpha al neki v tem stilu, nemsko skratka). Kostalo na pas mater pred leti, bog ne daj, da bi jo zamenjali (ves kolk je bla draga), zdaj ko je frend uletu pa prav, da bo prva stvar k b onaredu to,da bo tega hudica zamenal, ker na olje se on ne misl gret. Pac, stvar je zastarala (prehitro), zato mi je butasto nekaj na dolgi rok kupvat. Sploh v teh casih. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 4.2.2016 tadej90 Napisal:Sam menim, da dokler je inverter zmozen pri 2C in visoki vlagi pri 60% grelne moci ogrevati objekt je vgradnja upravicena. V kolikor bo pa od defrosta do defrosta delala na polni moci, da doseze zeljeno temperaturo dviznega voda je pa bolje imeti on off napravo. Na primer Zubadan pri zunanji temperaturi 2 C in 60% grelne moci COP 3,5 pri 100% grelne moci COP zgolj 2,5 s tem da najverjetneje niso meritve opravljali pri 90% vlaznosti zraka. Kakšen je COP takrat vprasanje. On off naprave, katere delujejo na 100% moci pri 2C dosegajo COP nad 3,5. Tukaj potem nastane razlika njim v prid.Točno tako in to velja za vse inverter TČ smilijo se mi samo one katere morejo razvijat 11kw + kaj šele 16kw .... Sam sem lastnik inverterja in zelo zadovoljen vendar ga je treba pravilno peljat, tam kjer so pa potrebne že v osnovi višje kapacitete pa je kak je ! :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 4.2.2016 Kdo pa potrebuje 100% moči pri +2 stopinje? A potem TČ pri -10 dela z 200% moči? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Merlin1 - 4.2.2016 telmos Napisal:Meni VW Amarok po dveh letih n pol crknil. Stroškov več kot dva kompresorja TČ in? Kupi ventil za vračanje izpušnih plinov ali pa se ne boš vozil. Pa le ni Ludvik levo tele, da bi ga vsak serviser ala merlin nategnil. Tam te pa prepričujejo, da je filter zabit, loputa v k.... in je treba vse novo. Pa še opazka, da malo dolgih voženj zato je tako, jaz pa v dveh letih in pol 143000 km. Filter popolnoma čist, je pa pokrov z vezjem popolnoma oksidiran. Razdrl, pregledal, očistil na novo izoliral vezje s silikonskim sprejem in zadeva dela.Včeraj je pa na citroenovem kombiju ključavnica zatajila - ne moreš ga ugasnit. Seveda takoj treba novo po 3 letih. Nimajo na zalogi ene osnovne ključavnice, kombi bo stal 3 dni in ti jebi se. Če se to nanaša name to pojasni in se opraviči. V dveh sestavkih si omenjal mene! Ni mi jasno zakaj se povsod obregaš ob meme? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 4.2.2016 Tudi hladilniki se ločijo precej (tudi cenovno) ... Kontrola prek telefona...ni to tisto, k je blo še kako dobro leto nazaj brezveze, nepomembno, skratka precenjeno :roll: Precej zanimanja (znanosti) tudi okrog klim, koga... Pa tudi ''GREE pelje'' do točke B ... Pa ostali A+++ aparati do varčnih svetilk ane ...? Kdaj nakup njih upraviči menjavo predno stari ne odpove poslušnosti (brez omembe kvaliteta) je že druga zgodba...vmes lohk zamenjaš že dve novi sijalki napram stari (neprecenjeni) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - alanford - 4.2.2016 Homer Napisal:Kdo pa potrebuje 100% moči pri +2 stopinje?Verjetno je bilo mišljeno odjemne moči, ker itak od sebe ne da kaj dosti, ker je trenutni COP v ku... Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 4.2.2016 Zajček iz klobuka? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 4.2.2016 Nisi me razumel..... Seveda sem za vso to elektroniko..... Komentiral sem del tvojega "hvalospeva gadgetov" avtomobilske industrije Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 tadej90 Napisal:Sam menim, da dokler je inverter zmozen pri 2C in visoki vlagi pri 60% grelne moci ogrevati objekt je vgradnja upravicena. V kolikor bo pa od defrosta do defrosta delala na polni moci, da doseze zeljeno temperaturo dviznega voda je pa bolje imeti on off napravo. Na primer Zubadan pri zunanji temperaturi 2 C in 60% grelne moci COP 3,5 pri 100% grelne moci COP zgolj 2,5 s tem da najverjetneje niso meritve opravljali pri 90% vlaznosti zraka. Kakšen je COP takrat vprasanje. On off naprave, katere delujejo na 100% moci pri 2C dosegajo COP nad 3,5. Tukaj potem nastane razlika njim v prid.Morda že, če bi on/off delovala non/stop, ker pa pri +2°C on/off delujejo v kratkih ciklih, je v praksi sezonski COP ter letna poraba taka, kot pač je. |