PodSvojoStreho.net
TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? (/showthread.php?tid=34910)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - zelenec - 15.1.2013

Za izolacijo pravzaprav niti ni prostora, saj je višina sobe prenizka in je vsak cm dragocen. Ker bo prostor namenjen pozimi prezimovanju rastlin (nizka T) in poleti druženju in igri, bodo ogrevalne izgube precej manj pomembne in opazne, kot so sedaj, ko sem testiral delovanje TČ v celi hiši enako.

Za radovedne: [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=-4dN5-WE5qg]posnetek odtaljevanja[/url] moje TČ s petkratno hitrostjo, da ne bo predolgo za Confusedhock:

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - Sivka - 15.1.2013

To pa je bilo turbo hitro. Ali so vse toplotne črpalke tako glasne? Saj bo moj sosed pošizil, ko jo bomo montirali!

Ni tako hudo, ker je mikrofon kamere precej bolj občutljiv od sluha. Nekaj metrov stran se zvok precej zmanjša. Seveda pa je med defrostom vsaka tč malo glasnejša.

Hvala, da si me pomiril.

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - vincent - 15.1.2013

Glasnost med delovanjem ni enaka pri vseh napravah..ene so glasneje druge tiše. Zdaj če je sosde zelo blizu je dobro razmisliti ali o drugi poziciji, ali o čim tišji napravi.
(zato sem jo jaz dal pred vhodna vrata)....ker je tam najbolj oddaljena od soseda, pa še ta ima na tej strani okno koplanice in wc-ja.

Sivka, zdajle vse delajo, pa je najbolje, da se malo sprehodiš, najdeš kakšno in si ustvariš svoje mnenje o glasnosti. Vse naše ocene so subjektivne. Sosedova hiša je pribl. 25m oddaljena od TČ in jih ne moti. Redko jo slišijo, čeprav smo precej oddaljeni od vseh virov hrupa in ni drugih zvokov, ki bi preglasili TČ.

Lahko se oglasiš pri meni in primerjaš v bližini več različnih modelov (Daikin, Fujitsu, Mitsubishi in LG)

Hvala za povabilo, če pridem, bom prej javila na ZS.

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - althea - 16.1.2013

TČ te dni solidno deluje, temperaturo DV po parih urah dvigne do 35-36, PV pa do 31-32 kar zadostuje za temperature okoli 22 stopinj, skupna poraba elektrike je v povprečju 45kw/dan, se pravi okoli 30kw/dan za ogrevanje in toplo vodo kar se mi zdi sprejemljivo, kljub temu da vsak dan v kaminu porabimo še kakšno poleno za višje temperature v bivalnem prostoru.
Se pozna, da očitno ni tako visoke vlažnosti in ni tako pogostih defrostov kot so bili v decembru, za uredit pa še zmeraj ostaja glasno preklapljanje in vklapljanje releja za grelec pri defrostu...

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - althea - 1.2.2013

Rezultat porabe v celem Januarju je bilo nekaj manj kot 900kwh za TČ, kar znese cca 28kwh/dan, se pravi manj kot 100 eur + cca 0,5m3 drv kar se mi zdi zelo dobro, sploh če gledam da ste v povprečju vsi imeli Januarja večjo porabo kot Decembra kar pomeni, da je pri meni bilo obratno zaradi pokvarjenih stikal in delovanja v takšnem stanju v najhujšem mrazu Decembra cca 14 dni...

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - yan1234 - 1.2.2013

Katera stikala so bila pokvarjena?

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - althea - 1.2.2013

tiskarski škrat, menjana so bila neka tipala na zunanji enoti TČ, ni se mogla odmrzniti in se je na njej nabiral led...

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - rokodelček - 31.10.2013

Vročo sanitarno vodo potrebujem zvečer za tuširanje. Optimalno je dogrevanje sanitarne vode popoldan, ko so zunanje temprature najvišje (imam enotarifni števec elketrike). Je kod testiral kaj podbnega?

Re: TČ zrak-voda LG Therma V 12kW? - zelenec - 31.10.2013

Bo držalo, če imaš enotarifni števec. Pa tudi bojler se ohlaja, zato je smotrno ogreti vodo tik preden jo potrebuješ.