![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 Sassapo: ma vazno da delajo kot morajo. Men tud ni pomembno ce je res spitzenklasse, ce je v sredini sem cist happy. Taka roba je najvec v uporabi, cena najbolj fer in vecjih napak naceloma nima. Je pa res da s takim ne sekas iz povprecja, samo zato se mi pa sploh hebe in oni ki se s TC baha, nima vseh ovc na broju... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 4.2.2016 sassapo Napisal:ps. se boš ja razpočil od zavisti do vsakega ki si kupi boljšo napravo kot jo imaš sam :lol:niti najmanj :lol: Celo "smilijo" se mi, ker so za MOGOČE 5% "boljšo" napravo odšteli več kot 100% več denarja naspram meni..... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 4.2.2016 Edino dejstvo je, da tisti ki kupujejo višjo klaso prekleto preštudirajo kaj bodo kupili. Ljudje, ki imajo več kot mi so večina škrtice in takšnih noben ne vozi žejne čez vodo ps. če se takšni tebi smilijo, kaj bodo potem oni rekli zate :?: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 Heh, dokler sem na toplem, kot zaenkrat sem, mi prekleto dol visi
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - allagas - 4.2.2016 upa kdo javno napisat katere firme naj bi bile top klasa, srednja in pa low po kvaliteti? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - vitel - 4.2.2016 sašo65 Napisal:sassapo Napisal:ps. se boš ja razpočil od zavisti do vsakega ki si kupi boljšo napravo kot jo imaš sam :lol:niti najmanj :lol: Celo "smilijo" se mi, ker so za MOGOČE 5% "boljšo" napravo odšteli več kot 100% več denarja naspram meni..... Glej, saj si cinik, ampak primerjat dacio in BMW je tako kot bi primerjal dildo in štil od metle. Ja res je, z zadnjim se da luknjo nekako zafilat, ni pa to to. Z dacio se seveda da normalno peljat ampak primerjat komfort bmwja z dacio ne vem no... vlajda se pa boljše materiale in izdelavo (pre)plača. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - vitel - 4.2.2016 allagas Napisal:upa kdo javno napisat katere firme naj bi bile top klasa, srednja in pa low po kvaliteti? O tem se bo lahko debatirlao čez 10 ali 15 let, ko se bo videlo, koliko od prodanih v zadnjih letih mašin še laufa in koliko je bilo potrebno vanje zmetat, da laufajo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 4.2.2016 Ne vem kaj vam nekaterim ni jasno. Ali ste res vsi po vrsti skregani s tehniko in zdravo kmečko logiko. Vitel...tista primerjava Dacie in BMWja je še kako umestna :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 Vzemimo Audi A6 dizel. Novo vozilo stane od 63.000€ do 100.000€, štiri leta star pa večinoma okoli 20.000 do 25.000€. V štirih letih izgubi na vrednosti preko 60% oz preko cca 10.000€ letno. Na BMW-je pa se ne spoznam in me tudi ne zanimajo. Pri avtih se prestiž plača, pri TČ pa lahko tudi. Kdor ga želi in zmore plačat, naredi veselje trgovcem, menim, da se pri nas z nakupom največkrat utrjuje omajan ego oz 'zdravi' komplekse. Seveda obstajajo tudi posamezniki, ki jim je nakup prestižnega avta mala malca ali pa celo potreba. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 Heh, kje si ravno ta dva najdu. Frend je pred leti kupu novga A4, super, raketa, najboljsi bolid je bil takrat. Cez 3 leta ga je prodajal in ko ga je prodal je tako pluval cez njega, oz. cez zastopnika (Autohisa Porsche), ker mu niso hotl priznat okvare ekscentra v garancijo, tko da je pol iz inata novga BMW-ja kupu Ah...
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 nič novega, glavno, da so ga obrali do kosti Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 Jah, vsak sam zase najbolj ve, kaj pocne s svojim denarjem. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 tako je -več daš, bolj so te okradli
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - TeMpL - 4.2.2016 sassapo Napisal:Ne vem kaj vam nekaterim ni jasno. Ali ste res vsi po vrsti skregani s tehniko in zdravo kmečko logiko. Vitel...tista primerjava Dacie in BMWja je še kako umestna :wink:Tehnološko je bmw dosti naprednejši od dacije.. Tudi po količini in kvaliteti vgrajenih delov in funkcijijah ki jih avto ima.... Pri toplotnih ki so sestavljene iz 15 delov + ohišje.. Take razlike ne more biti. {In je tudi ni) Lahko je razlika v kvaliteti.. Vendar ni primerljiva z avti. ... Sent from my LG-D802 using Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 4.2.2016 Sej to tud men ni jasno. Malodane malo bolj izpopolnjen hladilnik, naprednejsa tipala in elektronika (ja, ta je srce, brez nje tud mehanike ni tako ucinkovite). Pa delajo tako znanost za popizdit, principi delovanja ze dolgo znani... Razen inverterja in novih plinov ni nekega hudega napredka. Avtomobili pa ze skoraj sami vozijo, skenirajo pred tabo, za tabo, skoraj totalno zadusijo pline ko je treba (se nekaterim majstrom ni jasno kako to elektronika lahko nardi), skratka tam je nekaj vec. Crpalka pa sorry, se vedno je to toplotna crpalka in basta. Sicer je vazno, da se neka storija naplete, ki nasanka folk, samo to kar se danes eni navadni preprodajalci grejo je pa ze mal prevec... |