![]() |
|
T-CAP 9kw Panasonic - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: T-CAP 9kw Panasonic (/showthread.php?tid=63626) |
Re: T-CAP 9kw Panasonic - telmos - 5.7.2016 cheba Napisal:Hrupa ziher ne, ker je vse, kar bi ga povzročalo v notranjem kompleetu z zalogovnikom.JaBK Napisal:najlepša "izvedba", kar sem jih jaz videla do sedaj, pač ni tistale vismanca, kjer je zdaj osrednji spomenik na vrtu, kamor bi res bolje pasalo drevo, ampak tale spodaj: Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 5.7.2016 cheba Napisal:Je to glasna naprava? Bi rekel, da je skrivanje in zaraščanje, konkretno okrog te mašine na sliki, posledica hrupa, ki nekoga moti. Mašino so sedaj namreč prestavili na drugo stran. ne vem koliko je glasna, jaz se samo mimo vozim. drugače pa ni bila nič zaraščena. tisto, kar vidiš šavja je ob škarpi nekaj metrov stran od hiše in ni tam da bi skrivala zunanjo enoto. če so jo premaknili (kam pa so jo dali?), je sigurno niso zaradi hrupa, saj je postavljena, kot je bila najbolj stran od hiše, obrnjena v kontra smer in s kolesarnico vmes. jaz imam neko wilo obtočno. ali je to dobro, slabo ali kako ne vem, ker mi ni bitno, ampak je pa wilo in slišim je nič ne. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 25.8.2017 kot edina tema na temo Panasonica kdo mi zna povedati v čem je razlika med recimo aquareo, ki jo imam jaz. generacija 2013/2014 (ne vem pa če je imela kako črko zraven) in med generacijo H, ki je danes? gledam cenike, razlika v eni je enormna. resda je nekaj še rabata, ampak za skoraj celo zunanjo enoto bržkone ne... pa pustimo, da ima notranji števček za porabo kwh, tisto ni vredno nič. Re: T-CAP 9kw Panasonic - sassapo - 25.8.2017 Panasonic je popolnoma prenovil celotno serijo toplotnih črpalk. Z lansko jesenjo so prišli na trg popolnoma novi modeli, ki s prejšnjimi razen imena nimajo skoraj nič skupnega. Ravno Panasonic se ponaša tudi z najtišjo zunanjo enoto na svetu... 38db Re: T-CAP 9kw Panasonic - DELPHI - 25.8.2017 Ne bom trdil, ampak zdi se mi, da so prenovili samo del ponudbe, modeli, ki se jim je spremenila oznaka iz G v H. Spremembe teh so bolj kozmetične: prenosljiva kontrolna enota s tem. senzorjem, možnost krmiljenja sekundarnega ogrevalnega vira in dodan merilec pretoka. In razni spletni dostopi so omogočeni, pa še to ne v celoti. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 25.8.2017 Ja, to sem s pamfleta prebrala tudi jaz. Mogoče veš, v čem je razlika. Glede regulacije najbrž najdem lahko kje kaka navodila, da vidim kaj je novega. Kaj pa ostalo. Tisja zunanja - to je že OK. se kaj? In pa seveda izboljšave, tam ko ponavadi začnejo: "omogoča še boljše...". To najbrž pomeni, da je bilo v prejšnji seriji za en drek. Da vem, kje so šibke točke moje. Re: T-CAP 9kw Panasonic - sassapo - 25.8.2017 Krmilje je popolnoma novo, kot tudi celotna notranjost notranje split enote. Vedi, pa da gre tukaj še vedno za daljnovzhodni izdelek segmenta klima TČ, ki se z evropskimi napravami srednjega sploh pa višjega razreda ne more v ničemer primerjat. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 25.8.2017 Jaz primerjam staro pa novo Aquareo, nič drugega. Ta stare MPC niso bile toliko navite, glede na to koliko sem jaz plačala. Če upoštevamo enak odstotek rabata potem, se je naprava konkretno podražila. Če je pa rabat 30-40% na tiste cene, potem ostaja kjer je... Re: T-CAP 9kw Panasonic - DELPHI - 25.8.2017 Sašo, tudi v ceni so najbrž precejšnje razlike. In če se Nemci zbirajo v klube in naročajo po pošti neke xy monobloke, najbrž ne moreš pričakovati, da bodo pri naši kupni moči pred hišo stali Ochsnerji, Elcoti in Alpha Innotechi. In ne rabiš niti 5 min., da na nemških forumih ugotoviš, da se tisti njihovi Mercedezi od TČ ravno tako kvarijo, ravno tako popizdevajo ob nastavitvah, itd.. S tem, da ne pravim, da je vse eno in isto sranje. Rabat je verjetno ves čas isti, le da je bila pred leti precejšnja razlika med monterji, glede na ustvarjen promet in zvestobo znamki, zdaj pa menda že vsak iz prve dobi 30%. Re: T-CAP 9kw Panasonic - Fantocci - 25.8.2017 Na šparanje ni nihče imun, tudi Nemci ne... LIDLni in Hoferi so tudi tam polni. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 25.8.2017 Ma, MPC so bile skoraj za jurja različne. Če pa danes se vedno plačaš 3k€ ( z 9,5% DDV), pol je pač vse v rabatih pa da ima na papirju isto ceno kot kompanija, da pač nekdo, ki cenike gleda, ne misli da je slabša ker je cenejša, pa monter mu na papirju praktično zastonj dela Re: T-CAP 9kw Panasonic - DELPHI - 25.8.2017 Tako nekako. Pri tvoji TČ je zdaj edino še odprto vprašanje življenjska doba. Če bo ta več kot 10 let, potem lahko zaključiš, da je bilo to-to. Re: T-CAP 9kw Panasonic - Fantocci - 25.8.2017 In če bomo (tudi mi ostali) po 10-tih letih lahko zamenjali le zun. enoto, je pa sploh terna. Ampak bodo že verjetno tak zrihtali, da se to ne bo dalo. Sicer pa 10 let hitro mine. Jaz imam sam še 6 let krede, od desetih
Re: T-CAP 9kw Panasonic - Poldee - 25.8.2017 Mi gremo v cetrto sezono, zaenkrat dobro kaze. 'Klima' se super obnese, pa ceprav dela polovicno (letos poleti se se ni zavrtela). Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 25.8.2017 Vem, da atomica ne zebe več (očitno vse dela, zdaj ko je poniknil), ampak ne mi teme speljat na prave vs napačne. |