PodSvojoStreho.net
Kateri razvlažilnik - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Kateri razvlažilnik (/showthread.php?tid=59880)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Re: Kateri razvlažilnik ? - kadotr - 24.12.2014

"Pri klimi gre pa toplota v zunanji zrak, način delovanje je namreč enak." To pa ne razumem. Pri meni gre od notranje enote klime ven v naravo le cevka za kondenz in skozi njo tudi ob razvlaževanju nič ne piha, niti ne teče topla voda... Ururu Sarara?

Re: Kateri razvlažilnik ? - Tone - 25.12.2014

Ko s klimo razvlažuješ, se zunanja enota greje - ergo...

Re: Kateri razvlažilnik ? - Bia - 29.12.2014

Tone Napisal:Vsi kompresorski grejejo in to vsaj z dvojno močjo, ki jo vlečejo iz vtičnice. Torej komp. razvlažilec na piceni tarifi je približno enako poceni ogrevanje kot drva.

Pri klimi gre pa toplota v zunanji zrak, način delovanje je namreč enak.

Torej, lahko tudi od kompresorskega pričakujem ogrevanje prostora? Čeprav to ni moj namen. Cilj je razvlažiti otroško sobo in ohranjati stanje, da se na zidovih več ne pojavlja plesen.

Re: Kateri razvlažilnik ? - alanford - 29.12.2014

Vsekakor.

Re: Kateri razvlažilnik ? - Bia - 29.12.2014

Hvala.

Najbolje nabaviti tistega, ki smo ga doma imeli na preizkušnji, Zibro D108?
V tem mesecu je tudi v akciji, imam pa še kupon za 15% popust, torej bi me prišel 211,65 EUR - vkolikor ga kupim še v tem letu Wink

Re: Kateri razvlažilnik - TiGeR_ - 8.1.2015

Pozdravljeni,

Imam zelo veliko tezavo glede vlage in posledično plesni. zračenje ne pomaga. zato sem se odločil za nakup razvlažilca.

in sicer odločam se med :

TTK 70 S Dehumidifier
TTK 71 E Dehumidifier
TTK 75 E Dehumidifier

hvala za azurne odgovore.
če pa imate kakšen drugi predlog za isti oz približni denar pa na dan z besedoSmile

Re: Kateri razvlažilnik - silver12 - 8.1.2015

Misliš sobivati z njim? Glasnost???

največji problem je spalnica ja. mislim da so vsi okoli 45-50db.
koliko je to si ne predstavlam

evo mislim da je okoli 50db kar vredu. se bomo pa mogli navadit.sej drugega nam ne preostane kot pa da se vedno prilagajamo načinu življenja.

Jakost ali glasnost se meri v decibelih(dB). Decibelna skala je logaritemska in zvišanje ravni zvoka za tri decibele pomeni že podvojitev jakosti zvoka. Povprečna glasnost v knijižnci znaša 30 decibelov. Običajen pogovor ima jakost okoli 65 decibelov, kričanje pa navadno okoli 80 decibelov. Čeprav je razlika zgolj 15 decibelov, je kričanje tridesetkrat glasnejše. Če upoštevamo dejstvo, da je človeško uho različno občutljivo na različne frekvence, se moč ali jakost hrupa ponavadi meri v decibelih, vrednotenih s frekvenčnim filtrom A (dB(A)).

Čas izpostavljenosti je prav tako zelo pomemben faktor, ki določa ali je hrup nevaren. Za upoštevanje tega dejstva se uporabljajo časovno vrednotene povprečne ravni zvoka. Pri hrupu na delovnem mestu to ponavadi temelji na osemurnem delavniku. Povprečna raven hrupa pri aktivnosti miselnega dela v pisarni znaša 45 decibelov, preprosto administrativno delo, ki vključuje komunikacijo znaša 60 decibelov, medtem ko fizično delo, kot je pospravljanje ustvarja 80 decibelov hrupa.

Frekvenca se meri v hertzih (Hz). Višina zvoka pomeni zaznavanje frekvence. Frekvenco zvoka zaznavamo kot višino tona. Frekvenca zvoka nam pove, kolikokrat na sekundo vibrirajoče telo dokonča en cikel gibanja. En cikel gibanja pomeni spremembo zračnega tlaka od največje vrednosti do najmanjše in nato spet do največje vrednosti. Lahko tudi rečemo, da je frekvenca zvoka število zvočnih valov na sekundo.

Re: Kateri razvlažilnik - silver12 - 8.1.2015

Jaz imam pri svojem min 34db, ko dam na max je 44db in mi je preglasno, da o spanju ne govorim. Da bi ga pa še v spalnico dal, ki je trikrat manjša...niti pod razno...

Re: Kateri razvlažilnik - sassapo - 8.1.2015

Prižgeš radio, ni vrag da ti ne preglasi razvlažilca :wink:

Re: Kateri razvlažilnik - Bullet - 31.1.2015

edino pošteno je, da če sem že druge gnjavil z vprašanji, da povem moje izkušnje...
odločil sem se za Zibro d516, saj je mitsibushi krepko dražji in tudi iz IT ga ni bilo za dobiti...
zadeva funkcionira več kot odlično...sedaj sem prepričan, da bi bil zadovoljiv tudi cenejši model...za zaprtimi vrati je skoraj neslišen...skozi dvoje vrat se ga ne sliši.
dobro funkcionira, perilo sušimo na stojalu, čez noč je suho...načrpa pa cca. 3l vode.
za kuhinjo npr. kjer je nekje 65-70% vlage rabi nekje 4 ure, da jo zbije ne 47%. Uporabljam ga praktično vsak dan, 4l posod je več kot dovolj velika, glasen se mi zdi da ni toliko....tako da sem zelo zadovoljen z nakupom. Težko verjamem, da bi rabil boljšega oz dražjega...kvečjemu cenejšega Wink
hvala vsem za pomoč in nasvete...na PSS sem res našel, se naučil in nasploh pridobil kar nekaj znanja...obenem pa privarčeval €....

Re: Kateri razvlažilnik - SamSvojMojster314 - 28.7.2015

Pozdravljeni, odločam se za nakup razvlažilnika zraka, priznam komaj sem se podal v to, tako da še nimam preveč znanja, zato upam da mi boste lahko pomagali in svetovali.
Najprej naj opišem za kaj ga potrebujem. Stanujem v hiši katera je že prej imela probleme z vlago v kleti. Med sanacijo sem dal sušilne omete, zdaj po letu dni bivanja pa se je spet pojavila plesen na stenah ki mejijo navzven. Plesen ni v kotih ampak na sredi stene, malo nad tlemi, tako da vlaga prihaja od zunaj. Zračim kolikor se le da ampak so okna majhna. Ogrevanje je na TČ zrak-voda. Vlagomera še nimam, zato trenutno še ne vem kolikšna je vlaga v kleti. Z razvlažilnikom bi rad preprečil nadaljnje širjenje plesni. Ker bo stal v kleti, glasnost ni tako zelo pomembna, čeprav je vseeno fajn da ni preglasen.
Gledal sem par razvlažilnikov, kateri se mi zdijo solidni (cena bi naj bila nekje do 250€, max 300€, razen če za tako ceno ni nič kvalitetnega):
- [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")qlimaunichr("46")si/79/qlima-dd-108unichr("46")htm]Zibro DD108[/url]
- [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")qlimaunichr("46")si/1331/qlima-d516-105-m3unichr("46")htm]Zibro D516[/url]
- [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/razvlazilniki/midea-razvlazilnik-zraka-midea-mddg-20den3-qa3?v=622431]Midea MDDG-20DEN3-QA3[/url]
- [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/razvlazilniki/argo-razvlazilnik-zraka-deolo-21?utm_source=ceneje&utm_medium=referral&utm_campaign=EB&utm_content=razvlazilniki]Argo Deolo 21[/url]
- Mogoče kak DeLonghi

Torej kaj mi priporočate, lahko je tudi kaj čisto tretjega.
Zanima me tudi kaka je bistvena razlika med obema Zibroma, DD108 in D516 oz kateri je bolj primeren. (Glede na to da bo v kleti, dvomim da potrebujem ionizator, ali ne?)
Če ima razvlažilnik hladilni plin, ga je treba kdaj dopolnit? Kaka je funkcija hladilnega plina?
Nekateri imajo kompresor, kot sem prebral to pomeni da oddaja toploto, mislite da bi bilo to v mojem primeru učinkovito? (V kleti so radjatorji in je čez zimo ogrevana)

Bilo kako mnenje in nasvet bosta dobrodošla. Hvala.

Re: Kateri razvlažilnik - Bullet - 28.7.2015

jaz imam zibro d516 in sem popolnoma zadovoljen...je več kot dober, mi ni žal da nisem kupil mitsubishija....
imam ga za stanovanje, tako, da za klet pomoje sploh če bo laufal 24/7, lahko kupiš tudi cenejši model...vellik razlike ni...lahko je glasnejši, če greje (in greje) je dobrodošlo pozimi...
jaz bi na tvojem mestu gledal/kupil en srednji rang z čimdaljšo garancijo....
ampak to sem jaz .... Smile

Re: Kateri razvlažilnik - Tone - 29.7.2015

Najprej bi bilo fajn ughotoviti, ali gre za kondenz, na sredi stene bi rekel, da težko. In če ni kondenz, bo efekt vprašljiv.
Torej kaj je za steno, tempratura stene, kakšna je vlaga in temperatura zraka?