![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 31.1.2016 poldee Gorenjski orkester te vabi da se pridružiš. :lol: Avdicije ne bo.Inštrument in znanje nista potrebna 8) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 31.1.2016 Hvala. Trenutno me ne zanima :-) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 31.1.2016 OK. Morda kdaj drugič. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 2.2.2016 kucin Napisal:Problem je to da ste nesramno požrtni in da poleg svoje "strokovne" montaže pokasirate tudi po več tisoč eurov, stranki pa da misli kako je ugodno kupila nudite smešen popust.Sej bom nalimal tule vaše nabavne cene od Daikan, Samsunga / od nju že mam/ in ostalih ki jih dobim v kratkem. Imaš že kakšne cifre, da vidim če se mi splača kaj nabavljat? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 3.2.2016 Meni je ta forum precej pomagal pri zbiranju prvih informacij o tč. Pač v tem pregovarjanju izloščiš informacije potem pa...Itak nisem tak da bi se odločil na prvo žogo, tako da sedaj malo zbiram ponudbe. Zdavapamet je dal prvo tu, za splošno mnenje visoko, tudi sam si nisem mislil da je toliko, ampak stoji za svojim delom kar je dobro. In tudi ni najdražji. Zanimivo mi je le, da se dnevno vozim mimo kronoterma in ko sem se enkrat ustavil si malo ogledal in jim omenil tak zalogovnik, so bolj zmajevali z glavo, da je boljše ločeno. Imam pa ponudbe tudi od daikina, fujitsuja, kronoterma, čakam še na vaillant in viessmann. Me pa zmeda nora cenovna razlika, ki gre v 40% investicije! Tako da...bomo videli
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - cheba - 4.2.2016 Razlike so že, če iščeš rešitev z identičnim tipom TČ. Ne vem no, nazadnje ko sem gledel cene surovin baker in zlato še nista ena na ena, vezava kurilnice pa tudi ne spada v rang sedem svetovnih čudes. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - kadotr - 4.2.2016 Čudesa so kar v Sloveniji, ni treba po svetu. Za lepoto je treba plačat! Pri meni je bila komplet CK narejena v treh dneh, drugi mojster (trije ljudje!) pa je pet dni rabil za priklop novega kotla. Pretečenega sem že prej sam odstranil... Lepo pa za pop....o ceni pa smo se komaj izognili tožbi....ker je bilo še nekaj narobe narejenega, je mojster popustil.... Lebanovski, hiti počasi, temeljito preštudiraj....ne verjemi prav vsakemu.... pa za tošl se primi.... Bojler v zalogovniku: nikakor, še posebno ne pri trdi vodi....lahko prideš pogledat k meni.... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - xavi - 4.2.2016 Lebanovski Napisal:Meni je ta forum precej pomagal pri zbiranju prvih informacij o tč. Pač v tem pregovarjanju izloščiš informacije potem pa...Itak nisem tak da bi se odločil na prvo žogo, tako da sedaj malo zbiram ponudbe. Zdavapamet je dal prvo tu, za splošno mnenje visoko, tudi sam si nisem mislil da je toliko, ampak stoji za svojim delom kar je dobro. In tudi ni najdražji. Zanimivo mi je le, da se dnevno vozim mimo kronoterma in ko sem se enkrat ustavil si malo ogledal in jim omenil tak zalogovnik, so bolj zmajevali z glavo, da je boljše ločeno. Imam pa ponudbe tudi od daikina, fujitsuja, kronoterma, čakam še na vaillant in viessmann. Me pa zmeda nora cenovna razlika, ki gre v 40% investicije! Tako da...bomo videliČe je cenovna razlika 40% v rangu klima toplotnih črpalk, potem je treba bit dodatno previden, ker so si cenovno vse blizu. Ponudba od ZP za Štibel pa ima pač svojo ceno za višji cenovni razred. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - xavi - 4.2.2016 Tudi TČ in bojler vse v enem, po mojem ni najboljša opcija, še posebej , če bojler crkne. Res da zasede manj prostora in da je preklop bolj enostaven, v primeru okvar pa so lahko problemi večji. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 4.2.2016 Vse v enem in posedično čez celo leto pripravljat ogrevalno vodo na cca 50°C je pri nizkotemperaturni ali kvazi visokotemperaturni TČ smrt za dober sezonski COP. Že dolgo sem na tem forumu in sem iz opisov uporabnikov ter primerjalnih porab to zaključil. Je pa to tudi teoretično jasno. Sicer pa so ti tudi na TT to povedali, kar se mi zdi korektno. Dober monter (toplo)vodnih povezav ter všečen nickname še ne pomeni razumevanja delovanja TČ, lahko pa tudi -odvisno od posameznika. Na tvojem mestu bi se odločil po svoji pameti, ne nazadnje si ti investitor, kar pa seveda ne pomeni, da bi moral takega monterja izločit, če svoje delo opravlja vrhunsko. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 4.2.2016 [quote="Lebanovski"]Meni je ta forum precej pomagal pri zbiranju prvih informacij o tč. Pač v tem pregovarjanju izloščiš informacije potem pa...Itak nisem tak da bi se odločil na prvo žogo, tako da sedaj malo zbiram ponudbe. Zdavapamet je dal prvo tu, za splošno mnenje visoko, tudi sam si nisem mislil da je toliko, ampak stoji za svojim delom kar je dobro. In tudi ni najdražji. Zanimivo mi je le, da se dnevno vozim mimo kronoterma in ko sem se enkrat ustavil si malo ogledal in jim omenil tak zalogovnik, so bolj zmajevali z glavo, da je boljše ločeno. Imam pa ponudbe tudi od daikina, fujitsuja, kronoterma, čakam še na vaillant in viessmann. Me pa zmeda nora cenovna razlika, ki gre v 40% investicije! Tako da...bomo videli Razlike v kakovostnih in cenovnih razredih, so tako kot pri vseh ostalih stvareh na svetu! TČ (samo napravo) lahko kupiš za 3k€ ali 12k€, nekatere kitajske dobiš celo pod 2k€. Kurilnico lahko narediš za 500 ali 2.000€... Svetujem ti, da se najprej odločiš v kakšnem cenovnem in kakovostnem razredu boš delal. Ko boš enkrat vedel koliko boš investiral za sistem ogrevanja, se tvoja izbira šele začne. Ni vsaka TČ eneko primerna za vsako hišo, še v enakem cenovnem razredu ne, kaj šele pri tebi ko ne veš ali bi kupil Dacio ali BMW
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 4.2.2016 se je dogajalo in se dogaja, da jih ne malo za ceno BMW-ja dobi Dacio.....in te igrice se večinoma grejo t.i. "toplovodarji" ki "prave" prodajajo ali zastopajo...... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 4.2.2016 Merlin1 Napisal:Potrudi se še in izračunaj koliko različnih uporabnikov TČ je tukaj. Po moji grobi oceni tale forum občasno prebira manj kot 1% lastnikov TČ, stalno prisotnih pa ni več kot za pljunek v morje. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 4.2.2016 se je dogajalo in se dogaja, da jih ne malo za ceno BMW-ja dobi Dacio.....in te igrice se večinoma grejo t.i. "toplovodarji" ki "prave" prodajajo ali zastopajo...... Glej, jaz nisem nobenem fauš, če ima BMW-ja, čeprav ga sam nimam, zate pa prekleto velja tisti pregovor... če bi faušija gorela... Danes je praktično nemogoče kupit dražjo stvar slabšo kot je cenejša. ps. se boš ja razpočil od zavisti do vsakega ki si kupi boljšo napravo kot jo imaš sam :lol: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Gasper123 - 4.2.2016 Vseeno je treba upoštevati, da se na forum marsikdo prijavi prav zaradi problema. Večina dejavnih uporabnikov se je pa prijavila zaradi iskanja pravilne naprave - to meni pove da je kvarljivost katerekoli TČ na zelo nizki stopnji. Kar pojdi na kakšen avtomobilski forum, tam je slika drugačna je ogromno vsebine o okvarah. |