PodSvojoStreho.net
Kateri razvlažilnik - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Kateri razvlažilnik (/showthread.php?tid=59880)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Re: Kateri razvlažilnik ? - firefly - 13.12.2014

za perilo v ogrevanem prostoru so pa tudi oni za 100 EUR čist solidni... Moj je bil s prevozom iz anglije 140 pa zdaj veselo suši hiše po loški dolini. Zastonj Sad

Re: Kateri razvlažilnik ? - silver12 - 13.12.2014

Verjetno imaš prav, ko pa popoldne operemo med tednom pa perilo pride v dnevno...takrat bi pa rad slišal kaj govorijo po TV...ima pa vsak svoj prav...

Re: Kateri razvlažilnik ? - silver12 - 23.12.2014

No sedaj smo ga malo stestirali, žal nimam higrometra, da bi še kakšne bolj natančno podal podatke, morda kasneje ko kupim kakšnega...

Preko aplikacije android, sem izmeril glasnost na najnižjem programu 34db, najzmoglivejši 45db (Ok, tile podatki verjetno niso točni, saj je veliko odvisno od samega telefona, vendar se mi zdijo kar točni)

Ponavadi perilo sušimo v spalnici, čez noč pa damo v dnevno sobo. Najbolj se obnese program za sušenje perila - turbo, tukaj je sicer večja poraba mislim, da cca 0,6kw vendar segreva prostor. Recimo dnevni prostor se je zjutraj segrel samo s pomočjo tega razvlažilca.

Je lahek, kar je OK saj ga prenašamo...v funkciji LOW, ne moti okolice - se sliši kot kakšen kalorifer in lahko z njim sobivaš...Rezervoar je 2l, ni veliko ampak nam zadostuje, ponavadi ga laufamo 2-4urce, nabere cca 1l vode, odvisno koliko je vlage...

Tako, da bo pomoje kar Ok nakup...

Re: Kateri razvlažilnik ? - yan1234 - 23.12.2014

sem te ravno hotel prositi če malo opišeš kako se obnese.
Se iz notranjosti sliši še kaj drugega, kakšen drug mehanski šum,ali samo ventilator?

Re: Kateri razvlažilnik ? - silver12 - 23.12.2014

Kar se tiče šuma: pri LOW se sliši samo ventilator kot npr. pri kaloriferju, malenkost je zvok podoben ventilatrju pri naši Bosch-evi pečici, torej izmeril sem preko GSM nekih 34db (1m stran, toliko naj bi bilo tudi po njihovih podatkih), ta šum mene ne moti...je pa seveda tudi učinek takrat manjši. Pri Turbo dry, takrat zadeva dela na 45db, sliši se kot močnejši kalorifer, malenkost se sliši frfotanje. Tukaj je učinek seveda veliko boljši, izpuh usmeriš direktno v perilo (3 nastavitve + levo/desno mehansko). Tukaj realno čutiš topel zrak ki prihaja iz reže, spalnico takrat ogreva samo razvlažilec. Če te še kaj zanima povej...

Re: Kateri razvlažilnik ? - Tone - 23.12.2014

Na Turbo se morda vklopi grelec? Kakšno moč ima v normalnem načinu?

Re: Kateri razvlažilnik ? - silver12 - 24.12.2014

Hja težko rečem, max je 0,6kw, ima 3 nastavitve low, auto, normal. Pa še dve za perilo Turbo in saving. Ogreva prostor pri vseh temperaturah, seveda pri turbo še dodatno segreva. Pri načino low porablja 0,3kw. Je pa zadeva verjetno podobna Zibro dd108, Toyotomi je njihova firma oz. sta povezani...

Re: Kateri razvlažilnik ? - kadotr - 24.12.2014

Razvlažilnik mi je pričel žmigati. Pogledam navodila: zahteva menjavo filtrov. Kaj zdaj? Kupiti! Na srečo za Zibro ni problemov, za ostale pa?

Filter imam samo en, ga na vsakega toliko časa presesaš...

Re: Kateri razvlažilnik ? - kadotr - 24.12.2014

Kot pri avtu, oljnega pustiš pri miru, zračnega spihaš.

Re: Kateri razvlažilnik ? - Bia - 24.12.2014

Pozdravljeni.
Tudi sama kupujem razvlažilnik, ker imamo problem prekomerne vlage v sinovi sobi. Prebrala sem že celo temo, vendar nisem še prepričana pri odločitvi, katerega kupiti.
Torej nekako kolebam med Zibro D108, ki smo ga imeli tudi na preizkušnji 14 dni. Res je v sobi dnevno napolnil posodo. Ni pa bil glih tako tih, da bi ga lahko imeli vklopljenega tudi ponoči.
Prebiram, da hvalite tudi Mitsubishi-jeve, ki pa so seveda dražji.
Torej, v čem je glavna razlika med kompresorskim in brez, kot je tale Zibro?
Tisti, ki imate kompresorske, a tudi ta segreva zrak? Kar smo opazili, ko nam je delal Zibro, ki nima kompresorja.
So res kompresorski toliko glasnejši?

V hodniku pred sobo imamo tudi klimo Mitsubishi inverter, vendar ko jo vključimo na razvalževanje nam zrak hladi, kar pa v teh zimskih mesecih ni dobro. Zato me tudi zanima, če kompresorski tudi hladijo.

Res se je težko odločiti, vendar moramo kar hitro nekaj kupiti in bi nam vaši dodatni nasveti prav prišli.

Hvala

Re: Kateri razvlažilnik ? - yan1234 - 24.12.2014

silver12 Napisal:Hja težko rečem, max je 0,6kw, ima 3 nastavitve low, auto, normal. Pa še dve za perilo Turbo in saving. Ogreva prostor pri vseh temperaturah, seveda pri turbo še dodatno segreva. Pri načino low porablja 0,3kw. Je pa zadeva verjetno podobna Zibro dd108, Toyotomi je njihova firma oz. sta povezani...

Lahko pri vseh hitrostih ventilatorja nastavljaš željeno vlago?

Vlage tu ne moreš nastavljati, nastaviš low, high, auto (ima prednastavljeno). Če iščete natišjega, naj bi bil Rubydry - 29db.

Re: Kateri razvlažilnik ? - TeMpL - 24.12.2014

kadotr Napisal:Razvlažilnik mi je pričel žmigati. Pogledam navodila: zahteva menjavo filtrov. Kaj zdaj? Kupiti! Na srečo za Zibro ni problemov, za ostale pa?

opereš filtra .. resetiraš utripanje in..razvlažuješ dalje..
Sigurno ni potrebno kupiti vsak mesec filtra za 35 eur Smile
bo še čisto ok kakih kakih par let. (ogljenega pač zavržeš ni obvezen)

Re: Kateri razvlažilnik ? - Tone - 24.12.2014

Vsi kompresorski grejejo in to vsaj z dvojno močjo, ki jo vlečejo iz vtičnice. Torej komp. razvlažilec na piceni tarifi je približno enako poceni ogrevanje kot drva.

Pri klimi gre pa toplota v zunanji zrak, način delovanje je namreč enak.