![]() |
|
TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power (/showthread.php?tid=79817) |
RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - bohinc - 20.2.2021 https://www.facebook.com/DaikinEurope/videos/1201966359815122/ https://www.daikinczech.cz/en_us/index/o-dicz/dicz-plzen.html Sej je EU... Morda majo ravno zato zdaj ''že'' en propeler, propagirajo vbrizg, malenkost širše lamele (na oko), pa delujoč Wifi nadzor. Kar jim zgolj z nadgradnjo očitno ni uspelo.... https://www.podsvojostreho.net/forum/showthread.php?tid=63606 počasi so vsi promo-foruma(TČ) izpuhteli.... Citat:TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAPDileme ni... RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 20.2.2021 Bohinc... Sori, ampak jaz tvojega pisanja nič ne razumem. Ne vem od kje je zdaj Daikin prišel v to temo. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - sassapo - 20.2.2021 Najprej se vprašaj zakaj bi sploh imel daljinsko upravljanje? Če gre za daljinski vklop in izklop, ter kakšno osnovno nastavitev in kontrolo bodo tudi naprave klima segmenta ok. Če želiš celosten daljinski nadzor in upravljanje boš pač moral globje seči v žep in izbrati napravo iz srednjega razreda. Od kje ti podatek, da je toliko Toshib pri nas, ne vem? Mi smo jih v vseh letih zmontirali mislim, da 5 Nekaj let nazaj je bila preko Hrvaške res precej poceni in se jih je posledično nekaj več zmontiralo. Še V Merkurju so se 11 in 14 kw Estie prodajale po 2.9k€ z davkom, kar je bila res poštena cena. Danes je Estia po prodaji krepko zadnja, še LG in Samsung imata večji tržni delež. Ti misliš, da lahko vsak kar vse servisira, da se serviserji spoznamo kar na vse toplotne črpalke, ki se prodajajo na našem trgu? Vsaka naprava je po svoje specifična, vsaka zahteva svoje servisno orodje in vsak zastopnik ima, oz. mora imeti svojo servisno službo. V praksi pomeni, da je to nekdo, ki naj bi do obisti poznal določeno napravo, kateri se udeležuje vseh tovarniških šolanj in razpolaga z vsem tovarniškim diagnostičnim orodjem. Ima naziv uradni serviser znamke, njegovo delovno mesto je predvsem reševanje težav in pomoč pri napakah. V večini je poročen s telefonom. Znamka brez dobre servisne podpore in zaloge rezervnih delov, vsaj zame ni vredna nič. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 20.2.2021 Zame je daljinski nadzor nekaj extra tako, da to ni faktor odlocitve. Drugace pa na našem koncu je Toshib veliko. Enako v Avstriji in Nemčiji. Pred časom sem govoril s Telmosom, ki se mi zdi je kar kompetenten človek in mi je tehnično kar dovolj zgovorno utemeljil Toshibo. Meni je važno, da zadeva dela tako kot mora, ne pa da je neka fancy naprava, ki crkne vsake toliko časa. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - bohinc - 20.2.2021 Citat:Prebral sem že vse možno, tudi na tem forumu, pa se nikakor ne morm odločiti.Pa res ? Prej bi rekel, da niti te teme ne dobro... Ne o Wifi, ne nasvetih o izbiri... Citat:madera05...Dal sem + za Panasonic... Citat iz naključno dobljenega EPP: https://enos.si/novice/novo-ponudbi-vrhunske-toplotne-crpalke-panasonic/?gclid=EAIaIQobChMIhfrpkZv57gIVsuHmCh1Cvw5bEAAYASAAEgIxUfD_BwE AQUAREA Smart Cloud sistem za daljinsko upravljanje vam omogoča nenehni pregled delovanja in nadzora temperature v hiš Zgleda te zanima tudi WIFI ? Torej dileme ni... (če zbiraš zgolj med tema dvema) AQUAREA Smart Cloud sistem za daljinsko upravljanje vam omogoča nenehni pregled delovanja in nadzora temperature v hiši Zgleda te WIfi zanima... Kaj je še narazumljivo..., zgolj s te teme?! RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 21.2.2021 Marketing je eno, praksa pa drugo ... Me pa res zanima Bohinc, koliko lastnih izkušenj imaš s Toshibo in Panasonicom? Mene konkretno zanimajo te izkušnje, na podlagi teh bi se rad odločil, ne pa na podlagi marketinških zapisov.... papir prenese marsikaj, praksa je pa ponavadi .... RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - bohinc - 21.2.2021 Nimam. Berem pa forum mogoče dlje kot ti, morda celo bolje!? Že v svoji temi... bi lahko našel dovolj info. za izbiro med zgolj tema dvema. Če ne rabiš dost info. o TČ , nastavitev, WIFI, zanesljive podpore; se zaneseš na pregovorno ''to-šibo'' pač izbereš njo... Glede na to, da je sassapo iz foha..., menda ve o čem piše (če spustiš, da mu ni všeč optično...)!? Dokler vse dela, napisi na izdelkih nimajo veze..., čeravno bi pisalo gor .rek !? ''Naša'' Jabk je (pre)zadovoljna z Panasonic itd primeri. 'En'' uporabnik hvali eno, drug drugo..., podobno kot marketing... Na tem forumu je največ slabega pisano bilo čez Micko (na zahtevnejših razmerah -potrebah). Če delaš doktorat, (iz)voli... RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 21.2.2021 Noben do zdaj mi še ni napisal, zakaj je eden ali drugi boljši od drugega. Pa tukaj mislim tehnološko v pravem smislu in osnovnem smislu delovanja toplotne črpalke. Pustimo razne wifije in menuje in ne vem še kaj ... Glede foha pa ... tudi Telomos je imel dosti za povedati okoli sassapo.ta ... Bohinc .. glede prebranega foruma ... jaz sem se forumu pridružil 2005. Kdaj si se pa ti? RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - bohinc - 21.2.2021 Ja, drži. Mel pa je dost povedat čez vse..., kar ni bilo iz njegovega in .itanes. programa, ki se je reklamiral leta na PSSforumu. Če to kaj pove?! Tud meni so napovedovali klavrn in hiter konec z TT TČ (z Njim na čelu)! Pa so vsi nekam zginili, kljub dolgoletnim reklamam!? Prišli so novi uporabniki= drugih TČ (ne promo PSS foruma), ki niso hoteli peti v zboru :beee... Lahko pa se obrneš Nanj, če mu bolj zaupaš . Anfoh, ne? Citat:Bohinc .. glede prebranega foruma ... jaz sem se forumu pridružil 2005.Leta 2000 sem ga začel brat... Ker nisem več prenesel marketinških laži, sem jim začel kontrirat leta..., ki se vidi ob vsakem postu...(za vsakega), če znaš brat..., tolk o tem...
RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 21.2.2021 Bohinc .... praviš, da si začel brati forum leta 2000. Se pravi, da si ti bral forum 4 leta prej, kot je sploh bil narejen Ta forum je bil namreč ustanovljen oktobra 2004!!!!!!! Iz tega lahko sklepam koliko so tvoji odgovori kompetentni. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - DELPHI - 21.2.2021 Mel pa je dost povedat čez vse..., +1 Iz tega lahko sklepam koliko so tvoji odgovori kompetentni. Bohinc se že leta zadovoljno greje s svojo TČ in ne rabi nikomur polagat računov. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 21.2.2021 jao jao ... en kup brezveznih odgovorov in prerekanj in obtoževanj. Moj sosed se tudi greje s TČ že 12 let, pa če ga danes vprašam za mnenje, še vedno nima pojma o TČ. Moje simpl vprašanje je bilo Toshiba ali Panasonic in nekega konkretnega odgovora do sedaj še nisem dobil, razen tega da je kao Toshiba stara in da ima predpotopno upravljanje v šifrah (kar ne drži). Da bi pa kdo kaj konkretnega napisal o učinkovitosti, vzdržljivosti, okvarah, tehniki .... Ah ... to je pa očitno že preveč za ta forum. Glede kompetentnosti Bohinca se je pa moj odgovor nanašal, da je napisal da bere forum že od leta 2000, a forum je bil ustavnovljen oktobra 2004! RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - bohinc - 21.2.2021 Citat:Leta 2000 sem ga začel brat.. Se pardoniram, prehitri prsti ob hkratnem gledanju TV 2010 brat, 2012 pridružen- pisat. Večinoma teme o TČ, kjer so promoviral določene firme ... (monterja, v navezi firme .itanest). Za potratnejše objekte z radiatorji je bila večinoma promo. ''edina sposobna''' ogrevat objekte DHT. Drugih večinoma niso ''priznavali'' ali so čeznje imeli veliko napisat..., brez otoipljivih dokazov. Temu sem leta nasprotoval. Celo Poldek je ugotovljal , da bi hišo staršev znal gret z dovolj močno FW NT+grelci, prej pa pljuval...počez. Telmosu znanja nisem nikoli očital... (čeravno me je črnil po forumu- z comp.), bil pa je zelo pristranski (po potrebi). Ugibam, da se z atom Rudijem nista ujela pri kakih ''rabatih'', mogoče celo znanju ?! Precej očitkov je letelo s strani ''njih foruma'' na TT, ko so predelali (za manj zahtevne objekte, ter nižje cenovni model) LG TČ. Ko je le to (nadgrajeno) ponudil tudi Sonnen...(Telmosu ljub), so spretno (ob)molčali. Kar se izkazuje zadnja leta..., je Rudi dobro vedel s kom se ''ženi'' . Saj je LG vedno bolj cenjenj med nizkocenovniki Sassapo ni bil nikoli vezan na določene pasme TČ, ki jih je montiral, zato je (vsaj meni osebno) pisal bolj nepristransko (pozna več naprav...). Drugača je veljala Estia vedno za tiho, zanesljivo.Večinoma na manj zahtevnih objektih= v LT izvedbi. Za model HI-power je malo podatkov... V kolikor jo kdo vgradi na dobro izo. objekt (kot telmos) jo fura v NT režimu, ter ne more biti prioriteten vzorec za delovanje , čemur je namenjen HI-power!? Podobno ne Polde s svojo FWHP... Pomanjkljivost Estij že opisane v tej temi , ter drugih namenskih. V kolikor ne motijo ...zakaj pa ne?! Večinoma smo pa vsi zadovoljni.... ne glede na pasme... Če ni felerjev pri montaži, izbiri moči (primerne TČ) Največkrat gre od tod... dalje narobe v nezadovoljstva. Edina, ki je izstopala je bila Micka Čeravno zelo močno promovirana s strani .tanes.. Citat:Moj sosed se tudi greje s TČ že 12 let, pa če ga danes vprašam za mnenje, še vedno nima pojma o TČ.Veliko šteje tud taka referenca..., če zadovoljivo in BP dela vsa leta... Več, kot vse reklame ob AC mestih itd. Mick...
RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - DELPHI - 21.2.2021 Joj, sori! Lastnik foruma bo nemudoma javil Katedri za toplotno in procesno tehniko FS, da v ponedeljek zmontirajo po 5 enot Panasonica in Toshibe ter jih spremljajo naslednjih 10-15 let, vsako ugotovitev pa promptno objavijo tukaj, posebej pa še tebi in Telmosu na mail. Navsezanje smo tudi ostali bili deležni enake obravnave in ne vem zakaj bi delali razlike. Ti pa za protiuslugo objavi kaj je imel Telmos za povedati čez Sassapa, da ne bo ta še naprej učil krive vere. RE: TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power - madera05 - 21.2.2021 Bohinc, enako se opravičujem tudi jaz glede branja foruma in tvojih kompetenc ... In hvala za bolj izčrpen odgovor. Kar si napisal za Toshibo dejansko že vem. Vsi pravijo, da je tiha, zanesljiva. Se pravi, da je edini argument proti upravljanje? Rad bi pa dobil še mnenja oz. izkušnje s Panasonic T-CAP ... |