![]() |
|
Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo (/showthread.php?tid=7949) |
Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - vitel - 13.10.2011 Oja, to je njegov problem, če bo podiral, če pa se poruši sama, pa je tvoj problem
Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - white666 - 13.10.2011 Njegova smreka pade na mojo hišo (pri čemer on ve, da je nevarno nagnjena že nekaj časa), pri tem sem pa jaz kriv? Mislim, da je vsak dolžan poskrbeti, da njegova lastnina ne povzroča škode drugim, mar ne? Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - vitel - 13.10.2011 Ni tko enostavno, vedno se lahko (uspešno) sklicuje na višjo silo, sicer pa bi ga moral ti opozoriti kot skrben gospodar in če ne bo šlo drugače sam odstranit smreko Smreka bo itak padla v neurju ali čem podobnem, iz čistega miru gotovo ne.
Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - jaki79 - 13.10.2011 white666 Napisal:Njegova smreka pade na mojo hišo (pri čemer on ve, da je nevarno nagnjena že nekaj časa), pri tem sem pa jaz kriv?V vsakem primeru je smreka njegova odgovornost. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - Hanzi - 13.10.2011 predlagam da se poskušate enkrat za vselej rešiti teh težav, tako da od soseda odkupite neko območje okoli vaše hiše katero vas ogroža. Ima tudi mati take sosede, ki so na mejo z našim gozdom postavili v preteklosti stavbe sedaj pa "jokajo" da imajo listje, veje, bojijo se drevja.... Sicer pa sem se posvetoval z agentom. Če pade drevo ki je zdravo, krije zavarovalnica. Če pade drevo ki je bolno, suho... je pa jeba! Se pravi če ti v neurju pade drevo na glavo in je to drevo zdravo, boš dobil odškodnino pa dva metra zemlje. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - white666 - 13.10.2011 Žal je omenjena smreka 1 m od traktorske poti, ki jo omenjeni lastnik uporablja za vleko hlodov v dolino. Te ne bo nikoli prodal. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - mizbiz - 13.10.2011 Sthil motorka, nova ketna, 10 kg poguma in žiga žaga. Vsak inšpektor ali policaj bo to zastopil da je bilo potrebno. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - Zaspanc - 13.10.2011 V primeru prejšnjega nasveta si prej še fotografsko poarhiviraj trenutno stanje. Žal mislim da drugače ne bo šlo. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - Hanzi - 13.10.2011 white666 Napisal:Žal je omenjena smreka 1 m od traktorske poti, ki jo omenjeni lastnik uporablja za vleko hlodov v dolino. Te ne bo nikoli prodal.pa naj cesta ostane v njegovi lasti. saj to se da odmerit. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - vitel - 13.10.2011 jaki79 Napisal:white666 Napisal:Njegova smreka pade na mojo hišo (pri čemer on ve, da je nevarno nagnjena že nekaj časa), pri tem sem pa jaz kriv?V vsakem primeru je smreka njegova odgovornost. Zakaj - ta smreka je lahko čisto zdrava in sama od sebe ne bo padla...to da je nagnjena ne pomeni nič, če je lubadarka, pa joje itak on sam dolžan posekat, če ne bi morali pod izvršbo to narest gozdarji... Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - mizbiz - 13.10.2011 Hanzi Napisal:white666 Napisal:Žal je omenjena smreka 1 m od traktorske poti, ki jo omenjeni lastnik uporablja za vleko hlodov v dolino. Te ne bo nikoli prodal.pa naj cesta ostane v njegovi lasti. saj to se da odmerit. Na drugi strani ceste pa morda rastejo že zdaj 30 metrske smreke hock: . Kje smo zdaj?
Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - mizbiz - 13.10.2011 vitel Napisal:Zakaj - ta smreka je lahko čisto zdrava in sama od sebe ne bo padla...to da je nagnjena ne pomeni nič,Upam da nikoli ne doživiš kaj ti naredi močnejši veter...gozd kratkomalo zravna ob dejstvu da je tam sam zdrav les. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - Johan_R - 13.10.2011 Kakšne klatite?!! Človeka je strah, da mu bo smreka zgrmela na hišo in bog ne daj, še na kakega stanovalca! Vsekakor je smreka odgovornost lastnika, razen, če jo zdravo podre neurje, potem je plačnik zavarovalnica. Vendar ... ... smreka je že nagnjena! Je zdrava, vendar je nagnjena! Kaj jo je nagnilo? Traktor, hlod, prejšnje neurje? Jaz bi drevo poslikal (da se vidi da "visi"). Slikal bi tudi tako, da se vidi, da ogroža hišo. Nato pa z natisnjenimi slikami do: 1. lastnika, kaj bo naredil?! 2. pristojne inšpekcijske službe, da zahtevaš odstranitev ali nihovo izjavo, da to ni potrebno, ker se ne bo zrušila še 1.000 let in seveda 3. na zavarovalnico: "Poglejte stanje! Če se zruši, boste plačali, ker lastnik ne reagira!" Če bi jo podrl sam, te lahko obrožijo kraje, goloseka, ... v glavnem, prej jih boš ti fasal, kot bi kaj ukrenili. Vrši pritisk, ni hudič, da se ne bo nekdo zganil. LP, Ivo Pa še nekaj: kaj naj gre podirat veliko smreko, če se je ne upajo tisti ki očitno to obvladajo. Če je takšna, kot si predstavljam, jo bo potrebno zgoraj prijeti z avto-dvigalom in podirati od zgoraj navzdol. To pa je za mojstre kot smo mi (imamo samo "male vrtne štilarce") prevelik zalogaj. Pivo! Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - mizbiz - 13.10.2011 Johan_R Napisal:Kakšne klatite?!!Preden se bo kdo zganil od inšpektorjev , zavarovalnice ali soseda..eno leto je takoj mimo pri takih nehvaležnih medsoseskih odnosih...mu lahko tista nagnjena smreka avtoru teme otroka ubije. Jst bi jo takoj podrl, če se pa ne upa sam pa naj pokliče izvajace ki to obvladajo. Jst ne bi čakaal na nesrečo na katero avtor teme opozarja in je že z njo seznajnen kr nekaj časa...še celo je že izskusil to nevšečnost na svojem gospodarskem poslopju. Motorko v roke pa gasa. Druge ni, da bi se na hitro rešilo. čakat na maj je pa brca v temo v tej preljubi naši sloveniji. Žal. Re: Sosedova drevesa ogrožajo mojo hišo - white666 - 13.10.2011 Smreka je zelo velika, spodaj ima deblo skoraj meter premera. Pa tudi visoka. Če pade na hišo, jo pol zmanjka. Do lastnika smo že pristopili. On bi jo sicer požagal, vendar pravi, da ne odgovarja za morebitno škodo, če vseeno pade na hišo. Katere pa so pristojne inšpekcijske službe za kaj takega? Pa hvala za nasvete. lp |