![]() |
|
Integracija TČ v obstoječ sistem? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Integracija TČ v obstoječ sistem? (/showthread.php?tid=78842) |
RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 2.5.2021 Ker mi hočejo v DS napeljat še eno pametno škatlo za regulacijo po vremenskih parametrih, eno že imam zaradi pelet in dela OK. Črpalka naj greje po potrebi (histerezi) hranilnik , obstoječa avtomatika bo pa hišo grela. Dve gospodinji v eni DS ne gresta skupaj. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - sassapo - 2.5.2021 Zakaj kompliciraš tam kjer za to res ni nobene potrebe? Kot sem ti že napisal, zna vsako kolikor toliko spodobno krmilje TČ krmiliti vse kar potrebuješ. Že v nižjem cenovnem razredu ima nekaj naprav čisto spodobno krmilje, katero bo precej bolje opravljalo svojo nalogo kot, vsako posebej. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 2.5.2021 Po prebiranju prispevkov in napotkov sem sestavil zadevo ki bi po moji logiki v mojem sistemu delovalo brez kakih večjih posegov v obstoječi sistem centralnega ogrevanja. Črpalka bi neodvisno skrbela da imam v zalogovniku dovolj visoko temp za ogrevanje, tudi ob jutranjem zagonu malo ohlajenih prostorov čez noč ( čez noč bi pač črpalka napolnila hranilnik na max nastavljeno temperaturo) v primeru da pade temperatura v zalogovniku pod recimo 40 °C (velika poraba ob hujšem mrazu) pa bi se vklopila peč na pelete za pomoč.Težko me bo kdo prepričal da je to narobe. Kot sem napisal bi rabil po priporočilih ON/OFF monoblok ki ga pa žal še ni na tržišču. Razmišljam da bi za poizkus vgradil TČ za sanitarno vodo od Orce WAVE WSW COMPOSITE 3kW. Čakam info od Orce za ta poizkus.LP RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - sisekmisek - 2.5.2021 Model....teb sploh osnovni pojmi niso jasni. Kaj monobloka ni na tržišču? Kaj boš sedaj vgradil?...tč za sanitarno vodo in ogreval bajto? Kaj ti je problem vgradit v bajto?....še eno malo škatlo za krmilje tč?....a monoblok pa tega ne rabi ali kako?.....kako boš pa tč povedal s kako temperaturo naj ogreva?....glede na to, da si mel veliko časa za študiranje med korono si to bolj švoh preštudiral, ker pišeš neke bedarije. Ali vežeš inverter ali pa On-Off na zalogovnik je popolnoma vseeno. Krmilje pa rabita obe. Vremenska regulacija je tukaj najboljša...težko boš pa z obstoječo regulacijo krmilil samo tč, tako da če bo po tvoje boš mel pač dve. Ta, ki je že notri bo pač skrbela za toploto v radiatorjih. Una od tč bo pa skrbela samo za temperaturo v zalogovniku. Tako pomoje bi se dalo narediti, če nebi rad nič razkopaval. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 3.5.2021 Prvo vzemi en apaurin potem pa še enkrat prečitaj; za ogrevanje sanitarne rabiš samo tipalo v bojlerju(v mojem primeru hranilniku) nastaviš željeno temp.+ histerezo in "gas mici". Mono bloki imajo vsi invertersko regulacijo kompresorja z nekim dodatnimi vbrizgavanji in ga ni zdravo terat na max moči v nedogled. Vse ostalo je brezvezni balast ki ga plačaš. Hibridni avto tudi rabi dva volana enega za vožnjo z šrtomom in enega za voćnjo z benzom ane. LP RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - sassapo - 3.5.2021 Ne razumeš, ali pa nočeš razumeti. Kadar deluje TČ deluje vedno v direktnem krogu, ker je takšno delovanje vedno najoptimalnejše. Ko zakuriš peč in temp. v zalogovniku naraste preko izračunane temp. se TČ izklopi in njeno krmilje prične pripirati mešalni ventil. Temp. v radiatorjih je tako vseskozi enaka, ne glede ali kuriš ali deluje TČ. Tako kot temp. v zalogovniku pada, tako krmilje TČ sledi in odpira mešalni ventil, ko pade na točko direktnega kroga starta TČ katera vedno ogreva pa direktnem krogu. Boljša krmilja omogočajo celo točno dodajanje manjkajoče energije, znajo krmiliti mešalni ventil peči in iz drugega vira dodajo točno toliko energije, ki jo v danem momentu manjka. Vsako dodatno krmilje ti bo v sistemu delalo sranje in zmanjševalo izkoristek. Kaj bi pa ti počel s sanitarno TČ pa morda ve samo oni zgoraj... Samo denar in čas boš vrgel vstran. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - kadotr - 3.5.2021 Najbrž je problem v neizmernem zaupanju v ˝strokovnega svetovalca˝, ki je prav tako brez osnovnega znanja, kot Zamot1. Obe vrsti, beli in črni purfel, sta že odkriti, zato je poudarjeno pisanje ˝po moji logiki˝ potrebno razumeti kot negiranje vsakovrstne stroke, pa z apaurinom ali brez. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 3.5.2021 Peč na pelete z Seltronovo vremensko regulacijo mi deluje kot opisuješ, ko je dosežena tem. prostorov začne mešalni ventil zapirati in v skrajnem primeru se čisto zapre izklopi se obtočna ket peč nima porabe (dvostopenjsko delovanje - 12°C diference med stopnjami - se temp. dviga do izklopne temp in se ugasne. Zjurtaj ko štartam "na mrzle"prostore mi peč dela kakšno uro in plo na maksimalni moči potem pa na drugi (zmanjšani) stopnji moči in drži peč in zalogovnik na željeni temperaturi. Čisto enostavno; rabim 55-do 60°C ogreto vodo v hranilniku in me ne bo zeblo, zdaj mi to zagotavlja peč na pelete. Sem pa že napiasl da mi bo prekladanje vreč z peleti v bodočnosti mogoče predstavljalo problem. Očitno vam bo treba narisat da se bomo razumeli Zbogom. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - Homer - 3.5.2021 "Razmišljam da bi za poizkus vgradil TČ za sanitarno vodo od Orce WAVE WSW COMPOSITE 3kW" Ti bi s sanitarno TČ ogreval hišo???? To je skorajda tako, kot bi v avto vgradil še pedale in pedaliral malo v pomoč in da bi porabil manj bencina.... RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 3.5.2021 To je skorajda tako, kot bi v avto vgradil še pedale in pedaliral malo v pomoč in da bi porabil manj bencina... In to na vse štiri zice! Ogreval bi zalogovnik- bojler Vidim da nima smisla. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - Homer - 3.5.2021 "Sem pa že napiasl da mi bo prekladanje vreč z peleti v bodočnosti mogoče predstavljalo problem." Potem res ne vem zakaj kompliciraš. Preidi na TČ in konec zgodbe! RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - kadotr - 3.5.2021 Noče razumeti, da je potrebno le kupiti toplotno črpalko, ki bo krmilila vse ogrevanje, Seltrona pa si zatakniti za klobuk. Minimalne predelave, zgolj priklop TČ in nekaj dratov več. Samo kunštnemu in trmastemu, skupaj z njegovim svetovalcem, se ne da nič dopovedati. Dokler ga ne udari po žepu ali bo na hladnem, ne bo nič. Zemlja je ploščata, chemtraili zastrupljajo... RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - zamot1 - 3.5.2021 Seltron dela že 15 let in je plod domačega znanja, ti pa lohka kitajce uporabljaš in propagiraš samo pazi da še kakšnega virusa ne fašeš zraven.
RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - sisekmisek - 3.5.2021 Tako kot misliš, da bo inverter delal na max, če ga boš priklopil na zalogovnik tako si se lotil celotne zadeve. Brez repa in glave Ne vem zakaj sploh sprašuješ po forumu, če vse veš ![]() Kupi tč, seltrona vrzi ven...ne ker je slab, ampak ker tč krmilje dela isto kot seltron + krmili še tč.....kako boš brez tč krmilja krmilil tč s seltronom sam bog ve. Vidim, da bi rad kupil neko tč in vse skupaj zvezal nekaj po svoje brez original krmilja tč. V tem primeru ti niti garancija za tč ne bo veljala. Dobi si enega mojsta, ki pozna zadeve. RE: Integracija TČ v obstoječ sistem? - Homer - 3.5.2021 Če se potrudiš z nastavitvami in imaš hidravlično kretnico ali paralelno vsaj neki manjši zalogovnik, bi moralo tudi s Seltron regulacijo delati brez problema ... |