![]() |
|
Inox dimnik - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Inox dimnik (/showthread.php?tid=71426) |
Re: Inox dimnik - matt79 - 6.2.2018 Ne vem kako razložiti. Dimnik je do tal in je fi80. Nisem še videl da bi imela taka cev vratca za čiščenje. Če je mogoče bi prosil za kakšno sliko da vidim kako je to narejeno. Letos bom verjetno naredil vse na novo in bi rad naredil tako kot mora biti. Nakupoval sem pa v inox centru, mislim da bi morali vedeti kaj prodajajo, če se pa s tem ukvarjajo... Boooo Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk Re: Inox dimnik - matt79 - 6.2.2018 zdravapamet Napisal:Resnično ne maram off topicov po forumih. Spoštujem vsako mnenje in tudi tvoje je dobrodošlo, ne prenašam preveč dobro pa obtoževanja in pametovanja kaj je bilo slabo narejeno ampak samo kako izboljšati zadevo.matt79 Napisal:Ko sem spraševal kaj in koga v trgovini je bil odgovor točno taksen kot ga imam zmontiranega.Potem naj ti problem reši trgovec, ki ti je tako dobro svetoval. Vedno je potrebno iti naprej kar je v zgodovini naj bo v zgodovini. Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk Re: Inox dimnik - MikMik - 6.2.2018 matt79 Napisal:Ne vem kako razložiti. Dimnik je do tal in je fi80. Nisem še videl da bi imela taka cev vratca za čiščenje. Če je mogoče bi prosil za kakšno sliko da vidim kako je to narejeno. Letos bom verjetno naredil vse na novo in bi rad naredil tako kot mora biti.Še ena ovca katera se je pustila nateg**. Dajte že razumet, da prodajalec prodaja in mu dol visi za vas. Vse kar želi od vas so €€€. No dimnik pa le popravi in naredi tako kot je treba. Za mnenje pa vprašaj mojstra, seveda ne tukaj na forumu, ampak osebno. Re: Inox dimnik - matt79 - 6.2.2018 Problem je da sem pregledal po internetu in po trgovinah in nisem našel nič pametnega kar bi mi pomagalo. Prosim za slikovno gradivo, če kdo ima. Lp Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk Re: Inox dimnik - Beri - 6.2.2018 Vse kar človek rabi je pomoč pri nastali situaciji Re: Inox dimnik - Hanzi - 6.2.2018 Ce prav razumem zgodbo, potem avtorju manjka nekaj od tega [img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")seltronunichr("46")si/media/catalog/product/cache/1/big_image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/c/schiedel-cistilni-element-z-vratci-d-ics-fi-130-mm-607874_1unichr("46")jpg[/img] Druge primere si lahko ogleda tudi tako da v google vtipka "inox dimniska vratca" in da na slike Ko bo enkrat imel to, mu ne bo treba vsak.mesec po strehi plezat Re: Inox dimnik - picas55 - 6.2.2018 Hanzi Napisal:Dimnik se puca od spodaj navzgor. Torej gres v klet, odpres vratca in rines krtaco( baje plasticno!) v dimnik. Zunaj nekdo gleda da ti pove da si skoz. Da ne pridvignes kape dimnika Ta je pa prva moja. Že slabih 40 let ga čistim iz strehe navzdol , sedaj tudi inox, samo krtača je zamenjana za pvc. V čem je prednost čiščenja od spodaj, razen, da imaš zaprašeno kotlovnico? Re: Inox dimnik - matt79 - 6.2.2018 Hanzi Napisal:Ce prav razumem zgodbo, potem avtorju manjka nekaj od tegaDanes sem bil v eni od trgovin in fi80 ne obstaja s takimi vratci. Obstaja samo z luknjo in vijakom in to na tak način da mi ne koristi nič Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk Re: Inox dimnik - Hanzi - 6.2.2018 Hmmm Re: Inox dimnik - Hanzi - 6.2.2018 Se kolena Re: Inox dimnik - arbajter - 6.2.2018 Grosupeljčani so res od vraga, vse imajo. Samo Hanzijev je premalo. Re: Inox dimnik - Hanzi - 6.2.2018 Ne vem kaj imajo, tudi nisem pogledal kje je to. Sem samo pogoolgal ce se res ne dobi vratc al pa kolena za 80 dimnik. Re: Inox dimnik - T0RN4D0 - 6.2.2018 Se dobi, nimajo pa 80mm vsi proizvajalci v ponudbi. Ker se tak premer za enoslojne dimnike načeloma kaj dosti ne uporablja. Če imaš kamin v sobi si tako ne želiš pucat od spodaj navzgor, če imaš možnost skočit na streho. Sicer pa bi načeloma pod T-kosom biti čistilna vratca in potem kondenčni lonček. Re: Inox dimnik - BOBoo - 6.2.2018 Dej clovek obrni se ti na ljudi, ki od tega živijo - Karodi, Schiedel, Merzelj, Keber... Čudno da nisi v Jagru kupil dimnika in tam spraševal prodajalca kaj rabiš Re: Inox dimnik - matt79 - 6.2.2018 OK hvala za informacije bom še jaz malo dodatno pobrskal. Sem pa bil še v eni trgovini in tudi tam to ne obstaja[emoji16][emoji16]. Ja najlepše je čistiti od vrha navzdol, spodaj daš vrečko in gre vse noter. Saj jaz imam prednost ker je streha na tej strani kjer je dimnik visoka 3 metre, vseeno pa ni dobro non stop skakati po njej. Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk |