PodSvojoStreho.net
Talno gretje in mraz v hiši - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Talno gretje in mraz v hiši (/showthread.php?tid=70327)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: Talno gretje in mraz v hiši - KARMEN1 - 27.9.2017

Bi rekla......... :roll:

Re: Talno gretje in mraz v hiši - Hanzi - 27.9.2017

Na koliko cm se sicer polaga instakacija talnega gretja.
10cm?

Sem zadnjic videl tole fotko v reklami za stanovanje in ....

Re: Talno gretje in mraz v hiši - aleskom - 27.9.2017

Evo prilagam par slikic, kot ste nekateri predlagali. "Epruvetke" v mansardi očitno kažejo pretok okrog 0 (pa tudi v pritličju ni dosti boljše). Zgleda bo to problem. Nisem pa še nič odvijal levo/desno. Kako pa pojačam obtočno črpalko, če so odvite maksimalno?

Čeprav mi je serviser peči pred enim mesecem nastavil pritisk na 1,2 bara (prej sem se zmotil, ko sem napisal 1,5), sem danes ugotovil, da je samo še 0,8 bara (ampak to ni krivec za lanski mraz, ker je bil takrat pritisk nastavljen na 1,8 bara). Kako je možno, da je pritisk v tako kratkem ča

Res bi prosil koga, da mi predlaga nekoga iz LJ okolice, ki bi lahko prišel do mene in zadevo pogledal.

Hvala vsem!

[attachment=o25266]
[attachment=o25265]
[attachment=o25264]

LP, Aleš

Re: Talno gretje in mraz v hiši - telmos - 27.9.2017

Če je na eno dovodno 20setko priklopljen razdelilec s 6timi vejami od 16 potem je to res ena katastrofa. Lahko izumljamo toplo vodo, ma je ni dovolj.

Re: Talno gretje in mraz v hiši - aleskom - 27.9.2017

Telmos, kaksna je potem resitev? Lahko kako pimagate? Hvala.

Lp Ales

Re: Talno gretje in mraz v hiši - jelencek1 - 27.9.2017

Rdeč pokrovček daš stran, se le gor potegne, nato pa zavrtiš. Kje pa imaš pumpo? Na pumpi je stikalo, ali gump in ponavadi so tri hitrosti. Ker daj na 3 stopnjo. Pritisk ti lahko pada na začetku, spt je odvisen od temp vode, bolj je voda topla večji pritisk.

Kakor je že rečeno imaš dovod do omarce premajhen. Dovod bi mogel biti minimalno 1" ali celo 5/4".To se sicer da popravit, ampak žal veliko razbijanja, ali pa nadometno....
Vsak štuk bi mogel imeti svojo pumpo, a jo ima?

Dej slikaj omarice mal bolj dle, tako da je celotna omarica z razdelilcom na sliki. Pa kr vse omarice

Re: Talno gretje in mraz v hiši - jelencek1 - 27.9.2017

Hanzi Napisal:Na koliko cm se sicer polaga instakacija talnega gretja.
10cm?

Sem zadnjic videl tole fotko v reklami za stanovanje in ....

Odvisno od hiše torej predvsem ali stara ali nova ter želje. Sistematske plošče imajo svoje razmake, npr moje plošče so imele 12,5 cm razmak. Eni imajo v kopalnici razmak na 10cm, druge sobe 15cm. Eni povsot 10cm.

Kolpa san-salon ima na 25cm razmak, ampak je estrih 15 ali celo 20 cm.

Re: Talno gretje in mraz v hiši - aleskom - 28.9.2017

Jelenček1, bom poslikal še enkrat, ko bom doma. Glede pumpic pa žal nimam pojma. Kako to izgleda? A to je obtočna črpalka? Baje je samo ena ...

Re: Talno gretje in mraz v hiši - Hanzi - 28.9.2017

Itak da ie samo ena, saj gre samo ena cev iz peci, pa ena nazaj v pec.
Glede na tanke dovodne cevi (kot bi kamelo hotel napojiti s slamico) crpalko na najvecjo hitrost, potem pa se igrati s pretoki in ogrevalno krivuljo dvigovati.
Kako se dela na tej peci nimam pojma. Poglej v navodila.

Re: Talno gretje in mraz v hiši - Fantocci - 28.9.2017

Tiste bakrene cevi bi se še dale predelat oz. zamenjat, da bi vsaj do obeh alumplastov prišel z večjim premerom (preden se razdeli), če ne bo pomagalo kaj drugega. Brez večjih posegov oz. štemanja.

Re: Talno gretje in mraz v hiši - Energetik81 - 28.9.2017

aleskom Napisal:Jelenček1, bom poslikal še enkrat, ko bom doma. Glede pumpic pa žal nimam pojma. Kako to izgleda? A to je obtočna črpalka? Baje je samo ena ...
Po mojem si slikal, ko peč ni delala, če so povsod nule. Ali pa so veje talnega povsem priprte ali pa obtočna ne dela dobro.
Ma, 0,5L/min bi pa mogla obtočna skupaj spravit kljub malim cevkam.

Tole bi ti moral vsak centralar pogruntati v 5min, kaj je narobe. Tudi serviser plinske peči, ampak očitno je bil en kekec ali pa se mu ni dalo (bolj verjetno).

Še zmeraj upam, da se bo kakšen od vas, celo, če se s tem profesionalno ukvarjate, ponudil, da se lahko oglasi, pogleda in če bo potrebno izvleče maximum, kar se pač ob tako napeljanem talnem da izvlečt. Lepo prosim.

Hvala!

@Energetik81: slikal sem pa včeraj, ko je peč delala.

Re: Talno gretje in mraz v hiši - jelencek1 - 28.9.2017

Brez da bi posegal v napeljavo boš tudi letos v mrazu, žal je nekdo lepo zajebal. Za začetek bi jaz le razkopal bakreni del inštalacije, dal večji dovod, in na vsako omarico dodal še pumpo. Eno pumpo že imaš, torej moreš kupit še dve.
To bi zadevo izboljšala in tudi cenovno in časovno zelo hitro.

Če ti to nebi zadovoljilo, bi mogel od te nove inštalacije do omarice potegnit večje cevi torej dovod.

Sedaj pa najdi mojstra, lahko ti dam kontakt enega iz našega konca, ki bi mogoče bil pripravljen pridem do tege in ti na novo zvezat. Dela v okolici NM, pač če bo za glede prevoza.... drugac bos pa za letos težko našel koga ki ima frej... sej kurilna sezona je že skoraj tukaj.

Brez predelave ne bo nikoli OK

Po odgovorih sodeč, vidim, da bo letos kar težka, zato, kot rečeno, upam, da najdem koga, ki mi bo lahko pomagal v smislu, da bo znal potegnit kar največ iz obstoječe napeljave, po kurilni sezoni bi se pa potem lotili izboljšat zadevo, brez pretiranega "razmontiranja" hiše ...