PodSvojoStreho.net
Peči na uplinjevanje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peči na uplinjevanje (/showthread.php?tid=63760)

Strani: 1 2 3 4

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 29.11.2015

To pa je res, da ima neko cenejso razlicico.

Re: Peči na uplinjevanje - Merlin1 - 29.11.2015

Surbek Napisal:
Merlin1 Napisal:Verjamem da z kakšno cenejšo različico Vitolig 150 ali Vitoligno 100.

Vitolig 200 je povsem druga zgodba in spada v vrh. Delovanje in regulaciji sta vrhunski. Izgorevanje se regulira z 02. Ima dve servo luputi in krmiljen ventilator.
Z tem kotlom ni težav.

Pa saj to imajo tudi ostali plinjevalni kotli v tem rangu, kot so froling, eta, hergassner, windhager, solarfocus, kwb,...
Saj gre za gre za nadgradnjo enega izmed omenjenih.

Re: Peči na uplinjevanje - selassie1 - 2.12.2015

Trenutno se mi najbolj dopade kwb 18 ker se ga da enostavno pevecati moc Smile

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 4.12.2015

selassie1 Napisal:Trenutno se mi najbolj dopade kwb 18 ker se ga da enostavno pevecati moc Smile
Ce ni skrivnost, a to se da povecat moc kotla kar preko softwera? Ker karakteriske kotla sta cisto enake tako za 18kw kot za 28kw kotel!

Re: Peči na uplinjevanje - kurili - 4.12.2015

Odločitev je individualna a je vredna premisleka. Izdelek je toliko dober kolikor dober je servis. Tudi pri najdražjih se zgodi napaka in jeza je zaradi cene še toliko hujša in potem se zgodi še kakšen malomaren trgovec ki si misli da je vsega kriv uporabnik. Premisleka vredno je tudi kaj dejansko rabiš kaj pričakuješ in kaj si pripravljen za to dati. Tudi v moji stari klasiki sicer trajnožarni varianti dimni plini pri očiščeni ne gredo še 200 stopinj. To peč bo zaradi starosti treba zamenjati in s tem malo odlašam ker se ne morem odločiti kaj vgraditi. Kolega je vgradil vplinjevalno peč in ker vem da je malo na ho ruk me prav zannima kako se bo to obneslo

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 4.12.2015

Sam sem bil pred isto odločitvijo, pred dobrega pol leta, ko je dušo spustil stari Ferrotermov kotel. Kaj sedaj? Al v nabavo uplinjevalnega kotla, in vsega kar sodi zraven, zalogovniki, bojler za sanitarno vodo, veliko raztezno posodo, ter vseh pump in ele. kar pač sodi zraven takšnega kotla, ali čist navadno peč za malo €! Ker nekaj srednjega so mi odsvetovali, oziroma Mercedes ali fičo!
Sedaj mi ni žal da sem šel v nabavo kotla na pirolizo, Kwb cf2 in vsega kar sodi zraven. Res da je bila investicija kar zajetna, vendar odtehta to z kvaliteto in delovanjem novega sistema v celoti. V izboru kotla pa je prevagal celotni skupek, predstavitev, svetovanje, montaža, kot poznejši support pri delovanju sistema.
Kot uporabnik, več kot zadovoljen!

Re: Peči na uplinjevanje - grafik - 16.12.2015

Približno mesec dni že več kot zadovoljen kurim WV Term LT 30kw z LS v kombinaciji z 2200lt zalogovniki.
Peč dela odlično, DP so max. 160°C, peč je tiha, lepo prede, izgorevanje odlično.
Po enem mesecu (cca 15 kurjenj ) še nimam kaj čistit po stenah gorišča, praktično je čista.
Vsekakor priporočam kot možno izbiro!

lp

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 16.12.2015

Si kdaj pogledal kaj se ti kadi iz dimnika?

Re: Peči na uplinjevanje - grafik - 16.12.2015

Nekakšen dim... Smile

Re: Peči na uplinjevanje - cratos - 16.12.2015

Težko je prepričati ,prepričanega.
Težko je nekomu svetovati- kaj naj postavi v kurilnico?
Če imaš denar se pač odločiš med Avstrijcem ali Nemcem pri enem ali drugem se ne boš veliko zmotil.Za 6 jurjov boš pač plačal tudi ime znamke in serviserja ,ki ti bo hodil kontrolirat kotel (če boš hotel, ni pa obvezno).
Na forumu pa boš z mirno vestjo pohvalil ali pograjal kotel ,ki ti bo služil .
V glavnem bodi pozoren ,kaj ti sam kotel ponuja!
Kar koli boš že kupil od Mercedesov, ne boš veliko zgrešil!
lp cratos

Re: Peči na uplinjevanje - arbajter - 16.12.2015

@Surbek - Tole je pa mal tak tak! Kaj bi kupoval dražje če za to ni prav nobene potrebe! Večji kotel, večji zalogovniki več € ce zato ni potrebe je to metanje denarja dobesedno skozi dimnik!

Zakaj je metanje denarja skozi dimnik? Pri meni bi zadoščala 20kW peč in 1250 litrski zalogovnik, zmontirana je pa 25kW peč ter 2000 litrski zalogovnik. Potreba po kurjenju je manjša oziroma redkeje jo je treba kuriti. Nisem pa imel v mislih, da moč peči in zalogovnika podvojiš. Seveda je treba upoštevati tudi faktor ohlajanja zalogovnika. V decembru sem jo kuril na dva ali tri dni. Povečanje moči peči in zalogovnika je predstavljalo 7% dražjo investicijo (v primerjavi z vsakodnevnim ali pa kurjenjem na dva dni), tako da nisem kaj dosti premišljeval o izbiri. Denar je pa ostal doma, ni šel skozi dimnik, verjemi.

Re: Peči na uplinjevanje - picas55 - 16.12.2015

grafik Napisal:Približno mesec dni že več kot zadovoljen kurim WV Term LT 30kw z LS v kombinaciji z 2200lt zalogovniki.
Peč dela odlično, DP so max. 160°C, peč je tiha, lepo prede, izgorevanje odlično.
Po enem mesecu (cca 15 kurjenj ) še nimam kaj čistit po stenah gorišča, praktično je čista.
Vsekakor priporočam kot možno izbiro!

lp
Cratos
Kam, spada tale kotel (WV Term LT 30kw z LS ) med mercedeze ali ima samo mercedezovo ceno. Cena pa je slabih 5k€. Kg kotla v € pa kar precej nad mercedezovo ceno. V bistvu je res point, da kotel uporabniku služi po njegovih pričakovanjih zato se tudi nekoliko višji strošek nakupa lažje opraviči. 8)

Je pa zanimivo, da je kotel z lamddo cenejši od kotla brez...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?c=123">http://www.instal.si/index.php?c=123</a><!-- m -->

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 16.12.2015

arbajter Napisal:@Surbek - Tole je pa mal tak tak! Kaj bi kupoval dražje če za to ni prav nobene potrebe! Večji kotel, večji zalogovniki več € ce zato ni potrebe je to metanje denarja dobesedno skozi dimnik!

Zakaj je metanje denarja skozi dimnik? Pri meni bi zadoščala 20kW peč in 1250 litrski zalogovnik, zmontirana je pa 25kW peč ter 2000 litrski zalogovnik. Potreba po kurjenju je manjša oziroma redkeje jo je treba kuriti. Nisem pa imel v mislih, da moč peči in zalogovnika podvojiš. Seveda je treba upoštevati tudi faktor ohlajanja zalogovnika. V decembru sem jo kuril na dva ali tri dni. Povečanje moči peči in zalogovnika je predstavljalo 7% dražjo investicijo (v primerjavi z vsakodnevnim ali pa kurjenjem na dva dni), tako da nisem kaj dosti premišljeval o izbiri. Denar je pa ostal doma, ni šel skozi dimnik, verjemi.
Moje pisanje je bilo mišljeno, ne podvojevat moči kotla! oziroma če ti zadostuje 20kw mislim da ni potrebe vzeti 40kw, ker v tem primeru pa je metanje....

Re: Peči na uplinjevanje - kurili - 16.12.2015

Ko že omenjaš WV Term me zanima če zna kdo razložiti razliko med serijo LT in TR razen da je razlika v ceni skoraj dva jurja.

Re: Peči na uplinjevanje - picas55 - 16.12.2015

Že kg ima 200 več, verjetno tudi več elektronike oziroma regulacije, verjetno, da tista slaba 2 jurja ne doprinesta nekaj več kotlovske pločevine in šamota, :wink: kaj več informacij pa na firmi, če že pod PSS ni nobenega uporabnika.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlertr.pdf">http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlertr.pdf</a><!-- m -->