![]() |
|
Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Splošno (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Forum: Skupinski nakupi (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=42) +--- Tema: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 (/showthread.php?tid=47733) |
Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - cardynal - 20.11.2012 zelenec Napisal:Rekla kazala nam čisto nič ne pomaga, Cardynal. Bodi konkreten in napiši kje je cena 24€, kje dajo še dodatnih 20% na količino, kdo poceni pripelje v Slovenijo... in seveda, kakšna je končna cena. No no zelenec, sem ti stopil na zulj? Glej moj namen ni minirat skupinskega nakupa, ravno obratno mi pa dvigne pritisk ko nekdo hoce na ta racun bajno zasluzit, nikakor nisem proti nekemu manjsemu profitu za trud, ko pa zacnejo provizije laufat v tisoce eur se mi pa zadeva vec ne zdi postena... Sem pa ze bil v enem skupinskem nakupu kjer provizije ni bilo in smo z skupnimi mocmi dosegli kar lepe popuste... Bom pa jutri vprasal za ceno v merkurju pa se upam stavit da bo sigurno okrog tvoje cene in to z racunom... Se enkrat moj namen ni temo zrusit ampak za zelo ugodno ceno dobit dobro keramiko... Mislim pa da se pri 600m2 oz sem 100% da se da iztrzit zelo zelo lepe popuste kar ve tudi zuja...pa tudi okrog ddv se da narediti vsaj 10 % minusa ( da imata z tistim preko katerega bo slo vsak nekaj) ali pa nakup potem z samo 8.5% ddv... Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - M71 - 20.11.2012 dada1964 Napisal:na ebay-u MARAZZI TREVERK prezzo 25,90 €/Mq (ceramiche sassuolo) + davek + prevoz do TRSTA!!!! za slabih 200 mq 500 EUR. Smo kontaktirali. V slo prevoz z njihove strani ni možen. Cena res huda, ampak ebay-feedback Kaj pa v primeru morebitne reklamacije? Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - zelenec - 21.11.2012 In kaj sploh ima Zuja opraviti s to temo? Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - cardynal - 21.11.2012 cardynal Napisal:zelenec Napisal:Rekla kazala nam čisto nič ne pomaga, Cardynal. Bodi konkreten in napiši kje je cena 24€, kje dajo še dodatnih 20% na količino, kdo poceni pripelje v Slovenijo... in seveda, kakšna je končna cena. se globoko opravičujem mislil sem tebe zelenec.... Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - zelenec - 21.11.2012 Da skrajšava brezplodno in brezkončno debato: v skupno dobro najdi čimboljšo ceno in jo predstavi. Vsi, ki keramiko potrebujemo, bomo veseli. Pa da si znižaš pritisk: cena 30€ je z računom. Vidiš, da znam skrbeti tudi za tvoje zdravje?!
Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - ef100179 - 21.11.2012 No bom jaz kr takoj presekal tole. Vsak se po svoje znajde ampak ker je tole forum za POMOČ pri gradnji ni prav da eni na veliko služijo. In Zelenec ti si že zaslužil (pa da ne bo pomote, kakšen % za stroške že ne pa da si ploščo kupil za 2€ prodajal pa za 4€). Da ne bo natolcevanja: Pri sistemskih ploščah. Ker si na veliko prodajal zdaj Hirsh noče več prodati fizični osebi-SLovencem. To je dejstvo in lahko vsak vpraša v Hisrch AUT. Kar se tiče Marazzi. Jaz sem speljal en manjši skupinski nakup - poglejte stare teme. Provizije 0%. Zdaj nimam časa da bi še enkrat je pa bilo vse črno na belem, z računom. Uroš Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - cardynal - 21.11.2012 torej v merkurju bodo do konca tedna naredili konkurenčno ponudbo... obljubljajo da bo cena ugodna, če najde kdo se kaj kje v tujini ugodneje se lahko tudi tam spogajamo, prevoz v slo lahko uredim jaz za ugodno ceno... Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - zelenec - 22.11.2012 Še zadnjič pojasnilo glede Hirscha ef100179, številni se ne bi strinjali s teboj. Ravno takratni skupinski nakup je mnogim, ki prej te možnosti niso imeli, omogočilo nakup po več kot razpolovljenih cenah. Do prekinitve sodelovanja pa ni prišlo zaradi mene, ampak, ker je ugoden kanal nabave šel mimo žepov uvoznikov, ki so za enake plošče zahtevali trikratno ceno. Sicer pa se da plošče še vedno kupiti tudi v Hirschu. Glede takratne cene plošč. Organizacija nakupa plošč ni isto kot poklicati par številk in zorganizirati logistiko. Odhod ob 4. uri zjutraj v tovarno, nekajurno prebiranje in sortiranje plošč, triurno ročno nalaganje plošč, prevoz in razvoz na objekte, ročno razlaganje na objektih... vrnitev domov v poznih večernih urah. Nakupna cena je bila med 2,18 in 3,5€/m2, odvisno od kakovosti, saj je pribl. polovica forumašev dobila 1. klaso. Plačati je potrebno tudi prevoz, se ukvarjati z reklamacijami, naknadno zamenjati plošče pri zahtevnejših kupcih... Če pokličeš v Merkur in oni potem prevzamejo vso logistiko, je seveda neprimerno lažje opravilo, in tudi cena zato višja, saj vso logistiko in tveganja prevzamejo oni. Glede projekta Hirsch nimam prav nobene slabe vesti. Življenje me je naučilo, da se železo kuje, dokler je vroče, zato sem želel v čimkrajšem času čimvečim omogočiti nakup po cenah, o katerih smo pred tem samo sanjali. Do neke mere mi je to uspelo. Nevoščljivost in zavist pa slej ko prej porušita vsak dober posel. Tako je bilo tudi tu. Uvoznika sta zadevo tako brez pravnih in logičnih razlogov zminirala. Pa še namig za tiste, ki še vedno potrebujete plošče po ugodnih cenah: Hirsch proizvaja za številne blagovne znamke v Evropi. Navežite stik s podjetji, ki njihove plošče prodajajo v Italiji, Poljski, Češki, Madžarski... Da ne bo spet očitkov, prepuščam iniciativo drugim. Da vas vidim, junake! Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - zelenec - 22.11.2012 Glede Marazzija (o tem naj bi debatirali tukaj): zbrali smo dovolj naročil (588 m2), nekaj tudi na tem forumu. Naročilo je oddano. Končna cena z DDV je 29,5€/m2 s prevzemom v Sloveniji. Cardynal, prepričan sem, da bo potreb po tovrstni keramiki še dovolj, zato kar pogumno izpelji zadevo z Merkurjem. V dobro forumašev upam, da ti uspe še znižati našo ceno. Ne bom ti fouš!
Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - ef100179 - 22.11.2012 ...škoda besed vsak se naj odloči po svoji vesti, meni se zdi pomembno DA SE VE kdo dela v svojem imenu za svoj račun in kdo dela v svojem imenu za tuj račun Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - cardynal - 22.11.2012 No zelenec si moral prej zakljucit z "ugodnim" skupinskim nakupom- preden te vsi pogruntajo in bodo tvoji "minimalni" procenti sli po gobah... No da ti se to povem- jaz nisem noben uvoznik te keramike ali kaj podobnega sem samo samograditelj kateri isce ugodne cene in se ne pusti vsakemu nategnit... Danes sem dobil ponudbo- od koga bo ostala skrivnost vsaj za enkrat. Cena brez moje provizije in z slo garancijo in originalnim racunom(ne od firme katera verjetno ob koncanju nakupa vec ne bo obstajala) je 25,5eur/m2!!!!! Cena je ob narocilu 600m2 !!! To je cena katero sem dobil prvo brez pogajanja!! Zdj pa se sami odlocite kdo koga nateguje in minira... Interesenti ce je kdo povejte vec m2 bo boljsa bo cena tako mi zagotavljajo... Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - M71 - 22.11.2012 SKRIVNOST?? Verjetno strici iz ozadja?
Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - dada1964 - 22.11.2012 cardynal, samo za moj info ali morda veš če so izdelane v Italiji ali v Španji? Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - cardynal - 22.11.2012 Nep ni stric ampak teta iz ozadja Ne vem a so italjanske ali spanske- je kaksna razlika? Re: Marazzi Treverk - skupinski nakup - november 2012 - dada1964 - 22.11.2012 Ja baje, poznavalci pravijo da so italijanske malo boljše kvalitete, da so malo manj ukrivljene oz. izbočene na sredini, Ne vem če to drži, ampak svetovali so nam tako. |