![]() |
|
izvedba elektroinštalacij - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: izvedba elektroinštalacij (/showthread.php?tid=21126) |
Re: izvedba elektroinštalacij - medo9 - 22.4.2009 Ne vem zakaj je treba napadati človeka, ki dela poceni, nikoli pa ne tistih, ki navijajo cene? Vse kar si napisal o širitvi poslovanja (pomočnikih, odnosu do dela itd) seveda drži. Ampak saj nismo v vrtcu, vsak bo že znal izračunati, kaj in koliko se mu splača delati. Za dobre bo vedno dovolj dela, glede na splošno gospodarsko krizo pa je povsem jasno, da nivoja cen iz 2008 ne bo možno držati. Število investicij se je že zmanjšalo in zato je generalno gledano ponudba že večja od povpraševanja. In rezerv v gradbeništvu je na vsakem koraku ogromno. To iz dneva v dan spoznavam tudi sam, saj iz ure v uro dobesedno nekaj prihranim. Re: izvedba elektroinštalacij - štromar - 24.4.2009 simonceli Napisal:Elektrikar Napisal:Tu gor zgleda sodelujejo ljudje, ki branijo svoje preveč navite cene. Vse je precenjeno, to je moje mnenje, zato pa sem šel na svoje. Glede kablov sem mislil kvadraturo žice. Drugače pa ne vem kaka pravila imajo štromarji, vendar približna cena se lahko reče na kvadraturo hiše, končna pa ob pogovoru s stranko kaj želi in ob ogledu načrta inštalacij. V praksi se cena nikoli ob ogledu ni razlikovala za več kot 10 procentov od predračuna brez ogleda po telefonu, nikoli pa nisem cene spreminjal od tiste za katero smo se zmenili, četudi smo naredili še kako vtičnico več.Dokler boš delal sam,boš z nižjimi cenami lahko delal,ker si odgovoren za svoje delo in tudi plačan od tega.Ker verjamem da boš dober in boš imel posledično še več dela,ki pa ga ne boš zmogel sam si boš umislil pomočnika,takrat te pa čaka presenečenje,ker efekt tvojega pomočnika ne bo dosegal niti pol tvoje zagnanosti do dela,po glavi jim bo rojilo vse kaj drugo kot pa hilti,gips in podobno,pa da ne naštevam.Takrat pa boš začel razmišljati drugače in boš ugotovil da so se stroški povišali,storilnost zmanšala,kvaliteta padla in da kr na enkrat ni vse tko lepo,in tudi zaslužek bo manjši!Dobrega električarja pa je tudi treba dobro plačati,pa tut dobr električar ne bo duše spustu za tebe in bo storilnost še zmerej pod tvojimi pričakovanji.V vseh primerih bodo pa ure tekle in tekle.Od tuki naprej ti pa želim dobro organizacijo in veliko uspeha.Pa še nekej,kmalu boš ugotovil da moraš znat vse,sej te bodo morili z vsemi možnimi varjantami,novostimi,reševal boš probleme,centralna,internet,domofon,alarm,telefon,projektanti da o arhitektih ne govorim,potem boš ugotovil da si izmed najslabše plačanih obrtnikov in da tudi nihče ne ceni tvjega truda,ki se mora vsem prilagajati,je od vseh odvisen in ki nikoli ne dokonča objekta ker enostavno ni nikol konca. Odlično povedano!!! Nadvse drzijo zadnji stavki. Tud mi delamo za eno veliko firmo in na prejsnem objektu sm recimo milnike "sraufov", vrtav luknje v pulte, pritrdil cevi od vode,... In kaj na konec lahko povleces iz tega - ja za piskav oreh. Ampak kaj, pozres ksno besedo nardis, in obdrzis posel. Plus tega smo pa stromarji najslabse placani gradbeniki (mislim da nam gredo v stric samo se vodovodarji), gledas knaufarje , keramicarje,... pa dobr a ste resni s cenam!!!! Glej ce recimo delas na ure, izpod 13€, nimas kej iskat. Mislim a bos zaston delal. No sej to skor je zaston. Re: izvedba elektroinštalacij - Furman - 28.4.2009 Težko bi se odločil koga zagovarjat, poceni Elektrikarja ali nabrite cene nasprotnega klana. Žal tudi sam občasno komu naredim uslugo veliko pod ceno in na mojo jezo in žalost se na koncu izkaže, da mi za to nihče NI hvaležen. Konkurenca me kolne ker je ob posel, stranka pa si misli, če nebi imel koristi mi nebi delal :x Jaz pa samo hočem človeku pomagat, da ga ne bodo po nepotrbnem odiral. Žal je resnica, da se ceni samo tisto kar je bilo težko od ust odtrgano. Idealno pa bi bilo, če bi na koncu mojster dobil za solidno življenje in bi stranka bila prezadovoljna z odlično izvedenimi deli... pol pa sizec zvije čokolado in je konec utopije :roll: Re: izvedba elektroinštalacij - andre - 28.4.2009 Meni je električar zaračunal 1500 EUR za 240 m2 veliko hišo. Štemali smo sami in zagipsali tudi. Notri je vštet kabel, zaščitne cevi, doze, pokrovčki za zaščito doz, omarica za videofon in njegova napeljava, omarica oz. predpriprava za internet oz. fiksni telefon in nekaj varovalk v glavni električni omarici. Toliko za orientacijo. Re: izvedba elektroinštalacij - midjko - 30.4.2009 andre Napisal:Meni je električar zaračunal 1500 EUR za 240 m2 veliko hišo. Štemali smo sami in zagipsali tudi. Notri je vštet kabel, zaščitne cevi, doze, pokrovčki za zaščito doz, omarica za videofon in njegova napeljava, omarica oz. predpriprava za internet oz. fiksni telefon in nekaj varovalk v glavni električni omarici. Toliko za orientacijo. Škoda da tega elektrikarja ni na Gorenjskem, bi namesto njega vzel objekt, "na oko" določil ceno 2000 € in ko bi on delal za 1500 €, bi ga jaz za 500 € nadziral. Res škoda da ga ni na Gorenjskem. Ne zagovarjam "poceni" ali "dragih" elektrikarjev, temveč zagovarjam svoje stališče, da se cen ne da napovedati preko interneta. Mnogi pravite "okvirno", ampak to okvirno je KAJ? 1500 +- 500???? In seveda, predno jih dobim nazaj - "SREČEN IN VESEL PRVI MAJ" ---- in včasih so djali "PROLETARCI VSEH DEŽEL, ZDRUŽITE SE"! lp Re: izvedba elektroinštalacij - andre - 2.5.2009 Ta cena je bila prijateljska. Nizka pa je zaradi tega, ker mu ni bilo treba skoraj nič štemat. On je semo označil kje in koliko odštemat in smo to tudi naredili. Če je bilo treba kaj popravljati, je on samo rekel toliko in toliko in smo spet mi naredili. Tako smo nekaj sto evrčkov prišparali. Saj drugače ne moreš narediti z majhno plačo nič, če tudi sam kaj ne narediš (ali pa starši, ki so doma). Na koncu smo še zagibsali sami. Je veliko igranja, ki ga lahko bi tudi on naredil (pa ne zastonj, bi zaračunal-kar je tudi normalno). Ampak saj gibsanje dozic in položenih gablov ni "rocket science", da ga ne bi znal narediti tudi otrok, ki se rad igra. Kdor pa misli, da si to lahko privošči, pa lahko zaradi mene da tudi 20.000 Eur za elektroinštalacije, jaz si pač tega ne morem, ker nisem tajkun. Lp, Re: izvedba elektroinštalacij - midjko - 2.5.2009 andre Napisal:Kdor pa misli, da si to lahko privošči, pa lahko zaradi mene da tudi 20.000 Eur za elektroinštalacije, jaz si pač tega ne morem, ker nisem tajkun. Po moje si tudi oni ne morejo privoščiti 20 k € dati za elektroinštalacije.??? hock: Pa ne zato ker ne bi imeli, ampak za to ker so preveč škrti. Lp Re: izvedba elektroinštalacij - MarkoL - 2.6.2009 Tu se pogovarjate tako kot da bi nekdo vprašal ali je 15 K EUR za 4 m avta preveč... :lol: Je pa tudi zanimivo, da si nekdo zgradi 280 m2 veliko hišo in mu pri vsej investiciji ni pomembno, kako bodo inštalacije narejene in kako mu bodo služile, ampak le ali ga bo štromar nategnil za jurja... :roll: Re: izvedba elektroinštalacij - pia2001slo - 22.6.2009 Pozdrav, kakšna se vam zdi cena 2700 EUR za izvedbo elektroinštalacij (Litija). Kvadrature je okoli 140m2, v ceno vštet material (spodnja in zgornja omarica za varovalke, omarica za razno telekomunikacijsko kramo - router,modem,...), v vsako sobo UTP6, Coax in seveda štrom - štemanje v lastni režiji (gre za Ytong tako da bo manj težav) ? Jolly Re: izvedba elektroinštalacij - japanac - 22.6.2009 pia2001slo Napisal:Pozdrav, Za enako kvadraturo cca. 140 m2 (modularec) imamo ponudbo za delo (štemanje je vključeno) brez materiala cca. 1000 eur (verjetno nekoliko manj). Material še nisem potegnil skupaj saj smo pri zidanju mansarde in imam še nekaj časa. Toliko za primerjavo. :wink: Re: izvedba elektroinštalacij - Fery - 22.6.2009 pia2001slo Napisal:Pozdrav,Drago. Cca 300 m2, zunanja omarica, 4x notranja omarica, v vsako sobo povezava internet, cca. 140 doz, nič v lastni režiji, 2300€. In to lani, ko so bile žice skoraj še enkrat dražje kot danes. Če so omarice polne (varovalke, FID...), potem je cena pogojno užitna. Vendar ne da štemate sami. Re: izvedba elektroinštalacij - Beno76 - 20.8.2009 Dobil sem ponudbo za izdelavo električnih instalicij za 220m2. Groba instalacija, vse kar spada zraven, brez vtičnic. 6500€. Aja, stemal bom sam. Kaj mislite? (okolica Lj) lp Re: izvedba elektroinštalacij - alpek - 20.8.2009 Beno76 Napisal:Dobil sem ponudbo za izdelavo električnih instalicij za 220m2. Groba instalacija, vse kar spada zraven, brez vtičnic. 6500€. Jaz mislim, da te želi en nategnit. Če prav razumem gre tukaj samo za grobo inštalacijo, se pravi samo cevi in doze ter omarica. Jaz bi ta znesek delil s tri, da bi se mi zdelo vsaj približno primerno. Sploh če misliš še sam štemat. Če imaš ponudbo napiši malo več, kaj vsebuje, da bomo lahko bolje pokomentirali. Re: izvedba elektroinštalacij - muuri - 22.8.2009 Fery Napisal:pia2001slo Napisal:Pozdrav,Drago. Cca 300 m2, zunanja omarica, 4x notranja omarica, v vsako sobo povezava internet, cca. 140 doz, nič v lastni režiji, 2300€. In to lani, ko so bile žice skoraj še enkrat dražje kot danes. Če so omarice polne (varovalke, FID...), potem je cena pogojno užitna. Vendar ne da štemate sami. Fery, lahko dobim kakšen kontakt od teh mojstrov. Oziroma bi prosil če pokomentirate naslednjo ponudbo. imam K,P,M 180m2, skozi ploščo so že puščene cevi, v vsako etažo omarica, utp praktično v vsaki sobi, vimar plana vtičnice 60 kom, stikala 45 kom, ponudba za vsa material in delo (tudi štemanje), groba in fina inštalacija je 4500€ za gotovino. Se vam zdi pošteno ali se da to ceneje naredit? hvala za mnenje Re: izvedba elektroinštalacij - midjko - 6.9.2009 muuri ceneje bo le če narediš sam. LP |