![]() |
|
Življenje v mobilni hiši - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Življenje v mobilni hiši (/showthread.php?tid=20205) |
Re: Življenje v mobilni hiši - doktor1 - 23.11.2009 varjanta je vsekakor zanimiva in primerna danasnjemu tempu zivljenja. ena od nasih strank je kupila gradbeno parcelo gor postavila mobilno hisko, prodala stanovanje v ljubljani se preselila in zacela z gradnjo prave hise, kmalu bo nared za vselitev nato pa bo mobilno hisko prodala oz. ce ji bodo dopuscale finance jo bo postavila nekje na nasi obali in jo uporabljala kot vikend, ki pa ga spet lahko odda dopustnikom... skratka je dobra resitev trenutnega stanovanjskega problema in dobra nalozba. v slucaju da se navelicas morja pa jo mirne duse preselis med gricke in hribcke. lp doktor Re: Življenje v mobilni hiši - pibomarco - 20.7.2010 Mi smo imeli najprej v planu postavitev brunaric, sedaj pa se vedno bolj nagibamo k tem mobilnim počitniškim hiškam.. Baje ne rabiš GD? Kaj pa če enkrat povežeš vodo, kanalizacijo..? Po slikah sodeč zgledajo super. Edino zunanjost bi oblekli v les ali kaj podobnega. Je pri nas samo ta adria, ki se ukvarja s tem? Kakšne rabljene bi bile super. Namenjene bi bile za oddajanje kot apartmaji. Re: Življenje v mobilni hiši - bernik - 20.7.2010 Jaz vidim problem v tem, da smo malo preveč zakompleksani vsi skupaj. Sam gledam eno ponudbo: In me je pičlo, kaj pa če bi res postavil za nekaj časa? Trenutno sem v najemu in bi imel naložbo povrnjeno v petih letih, pol pa lahko tudi naprej prodaš...Sicer imam GD, pa me vseno zanima konkretno kaj bi rabil za postavitev takšnega objekta? Re: Življenje v mobilni hiši - pibomarco - 20.7.2010 katero ponudbo, a ta paviljon? Je kakšna sika in kakšna je kvadratura? Drgač teli boksi so pa res fugly
Re: Življenje v mobilni hiši - bernik - 20.7.2010 Marco P. Napisal:katero ponudbo, a ta paviljon? Je kakšna sika in kakšna je kvadratura? Drgač teli boksi so pa res fugly Nisem imel striktno ta paviljon v mislih, recimo pa nekakšna izvedba iz več kontejnerjev z streho (malo olepšano). Drugače samo malo razmišljam, ker imam ravno čas..mi je nekako zanimiva opcija, ampak kot kaže bi težko šlo čez vse birokrate. Re: Življenje v mobilni hiši - mucek4 - 20.7.2010 bernik Napisal:...mi je nekako zanimiva opcija, ampak kot kaže bi težko šlo čez vse birokrate. Kaj imaš tukaj v mislih pod birokrati? Koliko papirjev pa rabiš za to? Re: Življenje v mobilni hiši - bernik - 20.7.2010 mucek4 Napisal:bernik Napisal:...mi je nekako zanimiva opcija, ampak kot kaže bi težko šlo čez vse birokrate. Jah sicer se nisem natanko poglobil v zadevo, mislim da bi rabil GD za takšno zadevo. Preveriti bi bilo potrebno LI in vse akte, če je sploh možno postaviti na parcelo (streha...). Če ima kdo kakšne izkušnje bi bila pa zaželjena informacija iz prve roke? Re: Življenje v mobilni hiši - KIRURG - 22.7.2010 Pozdravljeni Iz lastnih izkusenj vam lahko povem da dolgorocno bivanje v tej hiski ni mozno, mogoce kje v malce toplejsih krajih. Ko pa temparature padejo pod 5 stopinj pa se pricnejo tezave. Sam sem jo kupil ker so mi pri adriji trdili da ni nobenega problema z stalnim bivanjem v njej, to trditev pa so sedaj, ko sem jo kupil in prezivel z druzino eno zimo v njej, spremenili v da je hiska namenjena izkljucno samo za zacasno bivanje. Za nase vremenske razmere bi bilo potrebno hisko dodatno izolirati in pokriti z nadstreskom. Trenutno zivimo v tej hisi ker smo podobno razmisljali da je poceni in kaj vec rabis kot to. Nas je pa strah naslednje zime, pa tud poleti ce ne stoji v senci je v njej vroce kot v kotlu. Bi morala klima delat non stop da se ohladi. Ko jo ugasnes je takoj spet vroce. Re: Življenje v mobilni hiši - mucek4 - 22.7.2010 In koliko je bilo treba zrihtat papirjev, če že imaš izkušnje? Re: Življenje v mobilni hiši - KIRURG - 22.7.2010 Za samo hisko nic, Ampak ce hoces zivet v njej pa rabis vodo in elektriko. Za to dvoje pa rabis gradbeno dovoljenje, se pravi gradbeno parcelo. Razen ce imas prijaznega soseda ki ti da vse na crno. Re: Življenje v mobilni hiši - mucek4 - 22.7.2010 Torej hočeš reči, da tako hiško lahko postaviš na nezazidljivo parcelo kot "vikend", kjer se pač odpoveš priključkom (oz vodo dobiš iz bližnjega potoka, elektriko pa iz celic)? Re: Življenje v mobilni hiši - KIRURG - 22.7.2010 Tocno tako. Na upravni enoti nimajo prav nobenih zahtev. Jo tretirajo kot prikolico ali avtodom. Kje v sloveniji bi jo pa postavil ? Re: Življenje v mobilni hiši - mucek4 - 22.7.2010 Bogu za hrbtom pa še 3 km naprej. V naših hribih v idiličnem koščku gora, kjer imamo en kos pozabljenega gozda. Ni pogojev, da pridobiš gradbeno dovoljenje, pa če si intimni prijatelj župana :lol: Re: Življenje v mobilni hiši - KIRURG - 22.7.2010 Ce mislis zivet v njej je tako, da prostorsko ni problema je super. Problemi se pricnejo ko je mrzlo pod 5 stopinjami se pricne povsod na stenah in oknih nabirat vlaga da kar tece. Je potrbno veckrat dnevno brisat. Zaradi vlage se nam je na za sedezno nabrala plesen. Bojim se da bo pohistvo iz iverke pricelo razpadati. To je posledica pretanke izolacije. S kurjavo je tako da radijatorji ki so noter so premalo. Ko kuris je toplo ko nehas je mrzlo. Temperatura je morala biti nad 25 stopinj da si imel obcutek toplote, tla so vedno hladna. Obvezno bos moral naredit se eno samonosno streho zaradi snega drugace ga bos moral skozi cistiti ter dodatno izolirat stene. To nameravam storiti jaz, upam se pred zimo. Re: Življenje v mobilni hiši - ekokoncept - 31.7.2010 mucek4 Napisal:In koliko je bilo treba zrihtat papirjev, če že imaš izkušnje? v slo imajo navado, da tudi vrtne ograje ne dovolijo sestaviti brez gr. dov. takšne hiške se uvrščajo med nezahtevne obj. za katere potrebuješ zazidljivo in ne kmetijsko površino, pridobiš Li in sam vložiš za gr. dov. v obliki skice (formular na netu). osnovni podatki so do 30m2 in h=3,5m. lahko se lotiš tudi 'čebelarstva' za vodo in el., sicer pa kot je opisal kirurg. lp reklamo odstranil vuego (iz dopusta), 31.7. |