PodSvojoStreho.net
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Brezdomec - 29.1.2016

Zanima me, koliko izkoristka sploh prinese kondenzacija pri olju v primerjavi z nizko-temperaturnim kotlom pri temperaturi dvižnega voda:

-) 30°C
-) 40°C
-) 50°C

Moje laično mnenje je, da v primeru "majhnih radiatorjev" kondenzacija ne pride do izraza in je morebiti bolj smiselen (cenejši a kvaliteten) nizkotemperaturen kotel.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 29.1.2016

Citat:Ravno včeraj sem govoril s trgovcem iz Ljubljane, ki pravi da ljudje množično iščejo samo zunanjo enoto za ugoden denar ker jim je crknil kompresor
Iz komentarjev na forumu ni razbrati ravno, da "množično" crkujeo kompresorji.
Zato to izjavo trgovca ne jemljem resno!

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Brezdomec - 29.1.2016

zdravapamet Napisal:......

Nizkotemperaturni kotel z kondenzacijskim modulom prihrani cca 5-7%.
Namenski kondenzacijski kotel prihrani cca 10-13%.

Ostalo naredita regulacija in gorilnik.

Hotel sem izpostaviti, da nad temperaturo cca. 55°C kondenzacije ni. Res pa da ob vremenski regulaciji tudi poddimenzionirani radiatorji ne bodo stalno nad to temperaturo.

Tudi pri kondenzacijskem kotlu temperatura dvižnega voda nekaj vpliva na izkoristek.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 29.1.2016

zdravapamet Napisal:Pa še zate par stavkov Migaj.

Moj namen ni, da bi se kregal in preganjal a moraš me razumeti, da me je praksa naučila, da je ljudem treba stvari predstaviti korektno in pošteno.
Brez olepšav, direktno. Samo tako vidim uspeh na dolgi rok.
S klima TČ ni nič narobe če stranka pred nakupom ve kaj kupuje. Ravno včeraj sem govoril s trgovcem iz Ljubljane, ki pravi da ljudje množično iščejo samo zunanjo enoto za ugoden denar ker jim je crknil kompresor. Kaj to pomeni si naj vsak razloži sam.
Metati vse v isti koš pa nima smisla. Tudi pri TČ so velike razlike.

Se ti pa za moje besede tukaj javno opravičujem.
Vsekakor ne potrebujem sovražnikov.

Opravičilo! Zakaj že?
Če že kdo bi se moral opravičevati Migaj ,ki vse prevečkrat prireja,žali,manipulira in ne dokaže z podatki.
To kar znaš ti narediti v kurilnicah so za marsikoga mokre sanje.Sploh teoretikov in matematikov,ki dneve in dneve študirajo navodila in tehnične podatke.
Zdravapamet slike prikazujejo estetiko in kvaliteto.Prepričan sem da za tem stoji urejena in odgovorna oseba zato se za delo ni treba bati.Le tako naprej pa še kako predstavitev objavi.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - madhatter - 29.1.2016

sassapo Napisal:TČ je kvalitetna natanko toliko kot so kvalitetne ključne komponente (uparjalnik, kondenzator) za vse ostalo poskrbijo fizikalni zakoni kateri so z grafi ali brez popolnoma enaki za vse naprave naprave na svetu Idea

Res, ampak kaj to pomaga laiku, nekomu, ki se ravnokar odloča kupit TČ?
Fino je da so tehnični parametri naprav specificirani čim bolj podrobno oziroma z relevantnimi in preglednimi navedbami.
Vsaj pri meni taka transparentnost vzbuja večje zaupanje v produkt, tudi če "razgali" s tem naravo svojega delovanja. V primeru da bi sedajle izbiral, bi se omejil na izdelke, ki mi to lepo odkrito predstavijo.

Ja, res je, lahko izbiraš s krasnim strokovnjakom, ki ti to potem zmontira, sam se pa ne beliš svoje čudovite glavice s temi čudnimi podatki, bljak.

Ampak izbira strokovnjaka je podobna ruleti. Oz. šansa, da naletiš na dobrega je manjša kot pri ruleti. Dobro je vsah tehnične karakteristike imeti na dlani. Potem rabiš še srečo pri izbiri nekoga, ki bo znal svetovat pri izbiri še s praktične strani in znal odgovorit logično0 na tvoja vprašanja (ki bodo v primeru objavljenih in transparentnih tehničnih specifikacij tudi bolj relevantna in bodo pomagala razkrinkati "strokovnjakov" morebitni blef. Po moje smo vsi slišali po nekaj primerov grozljivk glede svetovanja, vgradnje in zgrešenih nastavitev raznih šalabajzerjev.

Pri drugih tehničnih izdelkiih, ki so kompleksnejši, sam rad poleg marketinških katalogov in iskanjem uporabniških informacij po forumih pred nakupom različnih modelov po možnosti pridobim tudi priročnike posameznih naprav. Iz vsebine teh se da izvedeti običajno veliko, glede na izdelek pa je dober podatek tudi dovolj podrobna tehnična specifikacija v priročniku.

Včasih to res ni edino zveličavno, vsekakor pa daje potencialnemu kupcu to boljši občutek kot pa pokroviteljstvo in samohvala proizvajalca ali strokovnajaka.

Hard facts rule!

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sassapo - 29.1.2016

Pri izbiri TČ in izvedbi kurilnice, je prvo in osnovno pravilo!
Izbrati takšno, ki je najustreznejša glede na hišo, lokacijo, zahteve, ter (želje stanovalcev) določit finance, ki so namenjene ogrevalni napravi in kurilnici.
Sedaj ko vemo v katerem kakovostnem in cenovnem razredu iščemo, bo izbira dosti enostavnejša.

zdravapamet Napisal:Lahko, da imaš občutek, da so vsi uporabniki TČ aktivni na forumu. A temu ni tako. Sploh tisti starejši ne.
Kje pa so potem uporabniki vseh ostalih TČ o katerih ni napisanega skoraj ali pa nič. In tudi teh je vgrajenih ogromno.
Dober glas v deveto vas, slab pa v 15.
Preberi del problemov v temi "............ okvarjen kompresor".
To je le majhen delež vseh problemov. Ostali izbruhnejo na plano pa 5-7 letih delovanja.
Samotolažba ne bo nič pomagala.
Če je to namenjeno meni, bom zelo kratek.
Seveda niso vsi uporabniki TČ tukaj na forumu, a množične okvare kompresorjev, bi vseeno prinesle tudi množične zapise na forumu. Menda ja ne trdiš, da crkujejo kompresorji le tistim starejšim in neuporabnikom interneta?

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Gasper123 - 29.1.2016

Še več, ponavadi so forumi ravno za reševanje takih ali drugačnih problemov in je več takih uporabnikov, ki se registrirajo samo za ta namen.

Tisti, ki jim vse deluje nimajo kaj dosti za pisat.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 29.1.2016

Mogoče je pa res. Npr. starejši par nabavi tč. Zmontirajo, vodo nastavijo na 55-60 stopinj. Stanovalci se obnašajo enako kot prej, torej zakurijo zgodaj zjutraj, zvečer ugasnejo. Intrneta ne uporabljajo, vnes malo zmrzne, nimajo informacij in strojelom je blizu.

To je bilo že velikokrat na forumu, monter nastavil 55 stopinj, poraba visoka, ampak tako je prav se je glasil odgovor.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 29.1.2016

To lahko pripišemo neveščemu monterju oz. serviserju, ne glede na firme TČ.
Se pa žal dogaja. V tem primeru je boljša ločena enota.
Zato je fajn, če je investitor prej seznanjen z + in - .
To mu lahko predstavi fer ponudnik, ki stoji za svojim delom tudi v težavah ; ne kot v uvodu omenjeni...

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Merlin1 - 29.1.2016

madhatter Napisal:
sassapo Napisal:TČ je kvalitetna natanko toliko kot so kvalitetne ključne komponente (uparjalnik, kondenzator) za vse ostalo poskrbijo fizikalni zakoni kateri so z grafi ali brez popolnoma enaki za vse naprave naprave na svetu Idea

Res, ampak kaj to pomaga laiku, nekomu, ki se ravnokar odloča kupit TČ?
Fino je da so tehnični parametri naprav specificirani čim bolj podrobno oziroma z relevantnimi in preglednimi navedbami.
Vsaj pri meni taka transparentnost vzbuja večje zaupanje v produkt, tudi če "razgali" s tem naravo svojega delovanja. V primeru da bi sedajle izbiral, bi se omejil na izdelke, ki mi to lepo odkrito predstavijo.

Ja, res je, lahko izbiraš s krasnim strokovnjakom, ki ti to potem zmontira, sam se pa ne beliš svoje čudovite glavice s temi čudnimi podatki, bljak.

Ampak izbira strokovnjaka je podobna ruleti. Oz. šansa, da naletiš na dobrega je manjša kot pri ruleti. Dobro je vsah tehnične karakteristike imeti na dlani. Potem rabiš še srečo pri izbiri nekoga, ki bo znal svetovat pri izbiri še s praktične strani in znal odgovorit logično0 na tvoja vprašanja (ki bodo v primeru objavljenih in transparentnih tehničnih specifikacij tudi bolj relevantna in bodo pomagala razkrinkati "strokovnjakov" morebitni blef. Po moje smo vsi slišali po nekaj primerov grozljivk glede svetovanja, vgradnje in zgrešenih nastavitev raznih šalabajzerjev.

Pri drugih tehničnih izdelkiih, ki so kompleksnejši, sam rad poleg marketinških katalogov in iskanjem uporabniških informacij po forumih pred nakupom različnih modelov po možnosti pridobim tudi priročnike posameznih naprav. Iz vsebine teh se da izvedeti običajno veliko, glede na izdelek pa je dober podatek tudi dovolj podrobna tehnična specifikacija v priročniku.

Včasih to res ni edino zveličavno, vsekakor pa daje potencialnemu kupcu to boljši občutek kot pa pokroviteljstvo in samohvala proizvajalca ali strokovnajaka.

Hard facts rule!

Mislim, da je to ena največjih zmot sodobnega časa. Papir in internet preneseta vse. Podatke lahko prikažeš na več različnih načinov. Večina uporabnikov pa tako nima primerjave in v resnici ne ve. Z tem je dosežen tudi cilj prodajalca. To dokazujejo zadnje industrijske afere.

Moje mnenje je da je bolje najt takšen produkt v katerega lahko zaupaš na podlagi "renomeja" in ne na podlagi kosa papirja, ki prenese vse in ko ga kupiš pozabiš nanj in se z njim več ne ukvarjaš.

Vedno je veljajo in bo kolikor plačaš toliko dobiš. Redko obstajajo izjeme.

Homer Napisal:
Citat:Ravno včeraj sem govoril s trgovcem iz Ljubljane, ki pravi da ljudje množično iščejo samo zunanjo enoto za ugoden denar ker jim je crknil kompresor
Iz komentarjev na forumu ni razbrati ravno, da "množično" crkujeo kompresorji.
Zato to izjavo trgovca ne jemljem resno!

Moram te razočarat, živiš v nerealnem svetu. Verjetno tisti, ki se z tem ukvarjajo poznajo področje bolje od laika.

Mislim, da sem kar v realnem svetu.
Na tem forumu je toliko "črpalkarjev", da bi se neka množičnost crkovanja kompresorjev morala poznati.......
Če pa ima trgovec probleme z neko konkretno TČ in konkretnega proizvajalca, potem bi bilo dobro, da se to objavi, ne pa da se posplošuje na vse. O tem da je lahko v ozadju še kaj drugega pa raje ne bi........

Mogoče pa slabo bereš.

Razmisli, koliko je tukaj različnih uporabnikov TČ tukaj. In koliko je tukaj prijavljenih napak.
Če to pretvoriš boš dobil nek približek. Če se tebi to zdi malo......

Crknjena kompresorja dva v enem letu