PodSvojoStreho.net
Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ (/showthread.php?tid=70953)

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 29.12.2017

Homer Napisal:Prvo kurilno sezono sem se malo "lovil in zgubljal" z nastavitvami in vodil evidenco temperatur.
Od takrat naprej skorajda ne taknem več, ker ne mislim mazohirati za kavo ali dve razlike v ceni.
Pa tudi mi ni "hišni ljubljenček", da jo bom gledal in gladil........

Imava zelo podoben pogled.Ne da se mi :!: :wink:

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Migaj - 29.12.2017

sassapo Napisal:... Da bi pa lahko katerokoli TČ iz klima segmenta pa naj bo to Daikin, navaden ali HT, Mitshubishi, Fujitsu, Toshiba, Hitachi, panasonic... primerjal z Nibe F2120 je pa milo rečeno smešno. Popolnoma drug razred, druga arhihektura, druga kvaliteta izdelave, o krmilju pa tako škoda izgubljat besed
Drug razredm drufa arhuitektura, druga kvaliteta, drugačno krmilje - argumentiraj prosim, da bomo še mi razumeli razlike :wink:

PS
meni je npr. zelo všeč moderen in lep uporabniški vmesnik
[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=wrlSGRtuKkQ]nibe f2120 graphical users interface[/url]

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=chib0_57oOo&t=1s">https://www.youtube.com/watch?v=chib0_57oOo&t=1s</a><!-- m -->

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - edid - 29.12.2017

sassapo Napisal:Da bi pa lahko katerokoli TČ iz klima segmenta pa naj bo to Daikin, navaden ali HT, Mitshubishi, Fujitsu, Toshiba, Hitachi, panasonic... Primerjal z Nibe F2120 je pa milo rečeno smešno.
Popolnoma drug razred, druga arhihektura, druga kvaliteta izdelave, o krmilju pa tako škoda izgubljat besed
Hmm, sem malce pogledal NIBE F2120 spece. Če se ne motim, je to navadna inverterska klima TČ. Zakaj jo ne bi mogli primerjat z recimo Fujitsu Waterstage? Če bi TČ rabil za nizke temperature, bi se prej odločil za FWS high power verzijo, ker NIBE že pri 0 st začne zgubljat na moči, FWS HP jo pa konstantno drži še tja do -10 do -15.

Spet neke trgovske bučke torej?

edid Napisal:
sassapo Napisal:Da bi pa lahko katerokoli TČ iz klima segmenta pa naj bo to Daikin, navaden ali HT, Mitshubishi, Fujitsu, Toshiba, Hitachi, panasonic... Primerjal z Nibe F2120 je pa milo rečeno smešno.
Popolnoma drug razred, druga arhihektura, druga kvaliteta izdelave, o krmilju pa tako škoda izgubljat besed
Hmm, sem malce pogledal NIBE F2120 spece. Če se ne motim, je to navadna inverterska klima TČ. Zakaj jo ne bi mogli primerjat z recimo Fujitsu Waterstage? Če bi TČ rabil za nizke temperature, bi se prej odločil za FWS high power verzijo, ker NIBE že pri 0 st začne zgubljat na moči, FWS HP jo pa konstantno drži še tja do -10 do -15.

Spet neke trgovske bučke torej?

Dodajam diagram od Nibe.Edid ti dodaj od Fujitsu.

bravo, in kaj ta diagram prikazuje kaj :roll:
krneki

Pa še enkrat diagram maximalnih moči TČ in njenega COP-a (ter minimalnih moči)

Ne vem Migaj meni zgleda kot Vag..a v ležečem položaju.

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - sassapo - 29.12.2017

Očitno je to res tak jajc, da so morali Švedi zaradi tega modela uvest tretjo izmeno, pa še vedno proizvodnja ne dosega povpraševanja

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - cheba - 29.12.2017

Mogoče lahko zrihtaš kakšne grafe delovanja s terena. Dvižni, povratni vod, zunanja temp, temp uparjanja. Glede na top krmilje Nibe to sigurno zna. Zanimivo bi bilo videti delovanje pri temperaturah malo pod ničlo, pri max zračni vlagi in polni obremenitvi. Cikel gretja sanitarne vode ali kaj podobnega.

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Migaj - 30.12.2017

Kako jajc?
Če pa je perpetum mobile.
Vse VV se lahko skrijejo, poglej samo to letno grelno število Big Grin
Zame je talo oglaševanje ne vredno take TČ :!:

Mene bolj zanima ali ima takoimenovani F2120 12kW model enako velik uparjalnik kot 16kW različica oz. katere so fizične razlike med njima?

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - sassapo - 30.12.2017

cheba Napisal:Mogoče lahko zrihtaš kakšne grafe delovanja s terena. Dvižni, povratni vod, zunanja temp, temp uparjanja. Glede na top krmilje Nibe to sigurno zna. Zanimivo bi bilo videti delovanje pri temperaturah malo pod ničlo, pri max zračni vlagi in polni obremenitvi. Cikel gretja sanitarne vode ali kaj podobnega.

Jasno da zna! Vtakneš USB ključek naštimaš snemanje v intervalih po želji in imaš izrisane vse grafe. Temperature čisto vseh senzorjev, tudi na celotnem plinskem delu, frekvenco kompresorja, tok, defroste, čase vseh ciklov...
Nikoli nisem in nikoli ne bom zagovarjal nekaj kar si pohvale ne zasluži, tega mi nihče ne more očitat! Bom in sem pa vedno brez dlake na jeziku povedal svoje mnenje, ali je to graja ali pohvala je konec koncev vseeno. Tudi tale Nibe nima samo plusov!
Primerjat to napravo z segmentom klima TČ je pa milo rečeno idiotsko!
Moje pohvale si zasluži tudi in predvsem zato, ker je cena več kot poštena za to kar dobiš. Vsaj jaz trenutno ne poznam konkurenčne naprave v tem cenovnem razredu.
Na koncu mi je pa tako vseeno kaj kdo misli. Sam imam tako večji zaslužek s segmentom klima TČ, da ne bo kdo mislil, da delam reklamo zaradi € Idea

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 30.12.2017

Pošteno napisano sassapo!

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - MikMik - 30.12.2017

Boš že enkrat konkretno napisal kaj je toliko boljše pri njej!?

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - pomagač - 30.12.2017

[quote="sassapo"][quote="cheba"]

Moje pohvale si zasluži tudi in predvsem zato, ker je cena več kot poštena za to kar dobiš.

Ali se lahko Dimplex 12 lastu kosa z Nibe?

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - sassapo - 30.12.2017

MikMik... Boš že enkrat prebral! Imaš vse napisano! Če se ti ne ljubi malce pobrskat, pa ni moj problem.

pomagač... omenjeni Dimplex je dobra naprava, je pa tipa on - off in je bolj izbira za prosto postavitev. Jasno ob namestitvi sesalnega in izpušnega plenuma.
S plenumi je potem tudi dejansko skoraj neslišna.
Če imaš akumulacijsko (talno, stensko) gretje in boš imel zunanjo enoto prosto postavljeno na parceli je to vsekakor zelo dobra izbira.