![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - cheba - 28.1.2016 V online manualu so podatki samo za vodo 35. Glede na štartni tok, kakšen soft starter tudi ne bi bil odveč. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Fantocci - 28.1.2016 Al pa kurbl, da bi ji malo pomagal
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 28.1.2016 Je res da ni tabel za najt ampak vseeno me zanima če je to max. input 3,9 KW , kar pa dvomim da zmore 65°c ! Če se dela primerjava se mora strikno delat glede na vloženo + doblejno vmes pa je uparjalnik pa še mnogo stvari .... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 28.1.2016 Citat:CTC EcoAir je torej izjemno zmogljiva, zanesljiva in tiha toplotna črpalka ZRAK/VODA, ki pokriva vse ogrevalne potrebe objekta. Njene prednostiso: -kompaktna izvedba; -večstopenjski ventilator; -osnovna regulacija z mehkim zagonom; - delovanje do -22 C zunanje temperature; - ogrevanje vode do 65 C; -visoko grelno št.(COP) do 4,9 (7/w35/30); -izredno zmogljiv Scroll kompresor; -elektronski ekspanzijski ventil; -učinkovit sistem odmrzovanja izparilnika (brez ustavljanja kompresorja); -izjemno tiho delovanje; -enostaven priklop brez poseganja v hladilni sistem toplotne črpalke; -primerna za vse vrste nizko ali visoko temperaturnega ogrevanja; -serijsko vgrajen lovilnik kondenza.Izsek iz cenika...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tiliaunichr("46")si/ceniki/Cenik%20TILIAunichr("46")pdf[/url] Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 28.1.2016 Citat:delovanje do -22 C zunanje temperature; - ogrevanje vode do 65 C; -visoko grelno št.(COP) do 4,9In kljub temu, da gre za zelo renomiranega proizvajalca, še iz obdobja peči na drva in ELKO (še sam sem jo imel, oziroma moji starši), je previdno zamolčano, da zgornje trditve sicer držijo, a izključujejo ena drugo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 28.1.2016 Tako sedaj imam naležni termometer, samo ko sem prodajalcu povedal zakaj ga potrebujem, je rekel da če ga dam le na cev pri sedanjem delovanju peči ne bo imelo smisla. Da moram mešalni ventil dati na ročno in na 0, da bo vseskozi poganjal vodo in tista temperatura bo prava?!? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 28.1.2016 hock: Mešalni ventil na 0. Zakaj že?
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 28.1.2016 Po njegovi razlagi nekako takole: Če sedaj izmerim temperaturo DV mi ne bo pomenila nič, ker ta peč dela kratek čas, in ima zato takrat tudi večjo temperaturo. Da če me zanima temp DV (zaradi prehoda na TČ), bi moral "izklopiti" mešalni ventil, zato da bi peč delala 24/7, nato nižati temperaturo kotla dokler ne bo na ta način gretja v hiši primerna temperatura. In do toliko, oz manj naj bi potem delovala tč. Sam itak ne vem...Vem pa da gre danes popoldne temp DV, brez da bi kaj prestavljal, tam nekje do 49-53stopinj. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - alanford - 28.1.2016 Ne! Peč pustiš pri miru in z mešalnim ventilom zmanjšuješ temp. Obtočna dela nonstop. Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 28.1.2016 "Izklopiti mešalni ventil" ne pomeni, da ga zapreš, pač pa da izklopiš regulacijo (avtomatiko, elektroniko) in ročno nastaviš mešalni ventil na tako temperaturo, da ti bo ob 24/7 ogrevanju vzdrževalo potrebno temperaturo v prostoru (npr 22 stopinj) Ker to ne moreš zadeti v prvem poskusu, boš se pač malo igral. Če sedaj ogrevaš s 50 stopinj in več, boš morda ob 24/7 ogrevanju potreboval le 40 stopinj. Meriš seveda temperaturo na dvižnem vodu (vsaj 30cm za mešalnim ventilom) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - TeMpL - 28.1.2016 Za kako resno testiranje (temperature) je trenutno hudo pretoplo..... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 28.1.2016 Migaj Napisal:V takih okoliščinah ta TČ seveda sploh ne deluje, kar Homer lepo navede.zdravapamet Napisal:CTC TČ dosega 65 stc /-22 kljub temu, da si Migaj želi da nebi...Podajanje takih nepopolnih podatkov, je zavestno in načrtno zavajajoče, ti pa to drugim očitaš :oops: Homer Napisal:Na slikah, ki jih je podal zdravapamet so videt zelo lepo montirane kotlovniceCitat:delovanje do -22 C zunanje temperature; ogrevanje vode do 65 C; visoke grelne št.(COP) do 4,9In kljub temu, da gre za zelo renomiranega proizvajalca, je previdno zamolčano, da zgornje trditve sicer držijo, a izključujejo ena drugo. -bi rekel, da je možakar vesten strokovnjak na svojem področju. Ker pa mi hkrati deli slabšalne oznake, nasvete ter podtikanja, bom za konec še jaz podelil nasvet: zdravapamet, raje se drži montaže, ker od tega živiš, jaz od ogrevalnih naprav ne. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - alanford - 28.1.2016 TeMpL Napisal:Za kako resno testiranje (temperature) je trenutno hudo pretoplo.....Res je. Primerne so temperature okoli in pod ničlo. Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 28.1.2016 Pa črpalka na max. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Brezdomec - 29.1.2016 Boljše so seveda nižje temperature, vendar lahko tudi sedaj poskusiš, da boš vsaj približno vedel, pri čem si. Ko pa se bo temperatura spustila, boš že imel nekaj občutka za "posledice štelanja" mešalnega ventila. In bo manj možnosti, da te prehiti pomlad.... |