PodSvojoStreho.net
Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ (/showthread.php?tid=70953)

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Poldee - 28.12.2017

Ni, sam teb mal dogaja, to je vse.

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - bohinc - 29.12.2017

Vsem kljukcem- odvetnikom ipd. guruju foruma:
Citat:ampak tam so bile prej znamke ne radiatorji in DV je bil okoli 60 (gledano kdaj je plinska pec izklapljala). Samo ni kaj, tako se je delalo vcasih. Je pa tudi res, da nikoli (niti danes ne) niso greli 24/7. Zjutraj start, zvecer konec, vmes pa termostat izklaplja. In takih je se veliko...
Lep primer :wink: in kaj vam pišem in sprašujem?!
In kdor je grel z namensko pečjo na ELKO, plinsko bi ob istem stanju objekta ob ogrevanju 24/7 potreboval vsaj cca 10do 15stC manj. Pri tistih ki so ogrevali na olje z nenamensko na npr. drva (ter prigradno olje), pa je ta temp. razlika še večja! In ti podatki so ali so bili...ker jih je precej izginilo z razlogom :?: zaklenilo ali celo brisala tema!
In , da ma bohinc kaj čez daikin ht, so zrasle le v glavah nekaterih , ki ne znajo brat ali pa me namerno hočjo linčat z razlogom...
Bohinc ne piše , da je DHT zanič, uporabniki so z njimi zadovoljni, kvarljivost na podatke je zaenkrat mala.
Ampak ko vprašam po temp. s katerimi grejejo se nekateri enostavno potuhnejo, spet drug, bi se komot grel z lt, pa kupi hp ipd...
Raz.izdi me v letih , ker forum večinoma piše le o LT ali HT- pod katero pa se že dejansko smatra samo DHT. Pa res upravičeno?
Meni LT ne bi zmogla. Kam štejete HP, naprave z EVI pa se ne izjasnite!
Namesto odgovorov pa se družno z gurujem spravite na mene in še koga. Pa nihče ni pisal , da je z DHT kaj narobe?!
Torej kljukci nekaj je narobe z vami in vašim dojemanjem...
Kar podatkov zmore forum o ''govorečih'' višinah DV pa bi vsi kljukci lohk greli z eno izmed naprav tipa HP, EVI. IN ne ne mislim(o) le evropskih, kljukci, temveč se šteje tudi poševnooke, bo zdaj šlo?
No naj jih nekaj navedem: kak zubadan, FW hp, Estia HP verjetno so še...Pa evropske izvedbe , ki presegajo prag NT TČ in DV npr.: ochner :lol: , pa CTC, Nibe, Hotjet, izpeljanke iz IVT (buderus, bosch, yunkers)inše so, do naše , ki je menda slaba in se ne da greti z njo pa smo v 8sezoniBP :wink:
In kar je podatkov reklamnikov dht in nihovih DV(kar jih premore forum) bi se vsi komot greli z kako izmed naštetih. Če mu ni všeč EU pa poševnooke, tudi s tem nimam problemov, niti drugi...katerim to očitate! Je res ? Izgled, krmilje ipd. so postranska (nepomembna) zadeva teh debat! Idea Zgolj to pa je povod nekaterim za obtoževanja :roll: Kljukci, ne morem drugače, žal!
Hitachi YutakiS štejem v razred DHT (očitki o nepoznavanju so torej plod kljukcev)
Je pa hitachi v prednosti, ker zna delat z zgolj enim komp. po potrebi pa dvema (poraba delovanja enega ali dveh je za nekatere očitno enaka).
Bullet komot boš ogreval s katero izmed naštetih, ali že v izboru. NE bi pa izbral zgolj LT ali po naše NT .
Moj DV (in porabe) sem podal in moral secirati neštetokrat že omenjenim (viden je v porabah, temi TT. Ne bom pa pisal zopet tistim, ki itak ne znajo brat....Če koga zanima naj uporabi iskalnik. Te podatke večina skriva, o potrebnih za nujen visok DV in DHT, pa ne duha in sluha :!: Idea In zopet bom tarča napada, namesto konkretnih podatkov o teh uporabnikih s porabo prej in zdaj, ter DV!?
p. s. namig: moj DV pri zun. nuli je 42stC, ki se z vsako stopinjo v +ali- za enako spremeni :wink: , nimam LT :!: (ki ne bi zmogel... Idea ), kaj torej lastim en zmazek od TČ, v množici drugih podobnih?!Ki bi grele vsem, ki pihajo v en rog? So vsi lovci?! [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=JjmTcRrqCXo[/url]
Nagrada: pohvala , da je en razumel o čem pišem leta....

Prosim vse: brez žaljenj dalje, zgolj dejstva (ne ''kaj je rekla''... ta in ta) s konkretnimi podatki !? Bi šlo?

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 29.12.2017

JOJ,JOJ Bohinc vojna bo!
Jutri bo zasedala Velika loža.Vse bo odvisno kaj bo rekel Veliki mojster.Zidarji bodo potihem opravili svoje delo!

Poldee Napisal:Ni, sam teb mal dogaja, to je vse.
Lepo bi bilo če bi bil malo manj žaljiv! Včeraj si me zmerjal z fašistom,danes z narkomanom in ....Malo potrpenja, sej ni vse tkozajeban.

Timi11, prosim tudi tebe... :wink:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=37953&start=5460[/url]

Elite iskrena hvala :!: Idea :wink:

p.s. 7-8 let nazaj... (za nakatere tudi dandanes :roll: ) bi to zmogla edino...

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - csamo001 - 29.12.2017

nick101 Napisal:csamo001
Citat:Če torej niso radiatorji pri nas površinsko popolnoma podhranjeni, bi moral dosegati še precej nižje temperature dvižnih vodov kot ti. Termostatski ventili pa so res zakon za optimiranje sistema (in bivalnega udobja), edino kar je treba pazit je, da termostatski ventil ni v prostoru kjer je tudi termostat ogrevalne naprave.
[img]httpunichr("58")//i0unichr("46")kym-cdnunichr("46")com/photos/images/original/000/000/122/bush_doing_it_wrong_1unichr("46")jpg[/img]

Ventile na radiatorjih odpri do konca in jih do aprila/maja (konca ogrevanja) niti ne poglej, če imaš TČ.
Na urnike pozabi, tč mora delati 24/7.
Temperaturo dvižnega voda/krivuljo ogrevanja nastavljaj preko sobnega regulatorja/korektorja.
Za katero tč gre ?

Kot kaže bereš zelo površno: nimam (še) TČ. In zaradi te površnosti najbrž tudi prideš do takšnih zaključkov, kot jih zgoraj opisuješ. Termostatski ventili sodijo v vsak ogrevalni sistem, ker s tem dejansko po posameznih prostorih reguliraš različne danosti, da dosežeš temperaturo, kot jo v posameznem prostoru želiš. Odpreti ventile v vseh sobah do konca (običajne, ali pa termostatske), pa je ena večjih neumnosti, ki sem jih kadarkoli prebral. Ker nenazadnje to v praksi pomeni,da imaš v vsaki sobi različno temperaturo (ker se dobitki in izgube od sobe do sobe razlikujejo).

Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Poldee - 29.12.2017

Zmerjal? Od zdej kot da te ni, np.

timi11 Napisal:Lepo bi bilo če bi bil malo manj žaljiv! Včeraj si me zmerjal z fašistom,danes z narkomanom in ....Malo potrpenja, sej ni vse tkozajeban.

Polda , tebe bi cenil, če se ne bi tko obračal po vetru..., predvsem pa tudi sprenevedal...Tud ne ostalih , ki delajo reklame...ampak namesto konkretnih odgovorov pa raje :roll: [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=6jDY2hI2P2g[/url]

Kaj je fašist ipd...če ne žalitev?! Odprite novo temo, temu namnejeno...T

Pogrešal te bom Poldee!
Kako si lahko tako prizadet od besed in provokacij.Dej zberi se in se skuliraj.Malo manj agresivno,da bo zivlenje bolj lepo.
EJ A TI JE BIL ŠTOS VŠEC.Stran ali dve nazaj.
NO KWA JE ZDEJ?A si se potuhnu al si šel spat? :-)

Fanta gorenska orkestranta: vazno, da sta vidva tako super cool in objektivna. Zame je ono "upam, da uvedejo minimalno porabo stroma" v tistem kontekstu pac znak malega fasistka, ne morem pomagat. Kaj te boli kolk stroma jst al Migaj porabva, da moras s takimi bednimi? Dokler ga sama placava se ne rabs s tem obremenjevat.

Tok o tem, ce se vama da, lahko se naprej glumita uzaljenost.

Csamo: pri ogrevanju s TC je veliko bolje uravnoteziti sistem kot pa temperaturo uravnavati s term. ventili. Ce drugo ne, zato, da povecas ucinkovitost radiatorja in s tem znizas potreben DV. Drugo pa zato, da imas vecjo kolicino tople vode za primer defrosta (to velja za TC zrak-voda in gretje preko radiatorjev). Ce gre crpalka v defrost, term. ventili pa so zaprti imas toplo vodo (potrebno za hiter efektiven defrost) zaprto v radiatorju. Upam, da vidis kaj namigujem. Kot ti je Nick rekel: ce grejes s TC na radiatorjih, odpri vse ventile na max, grej 24/7 in uravnotezi sistem. Ti vzame nekaj casa, ampak potem je to TO. Imam se vedno povsod Danfoss glave samo so vse na 5 (odprte), radiatorji pa spodaj ustrezno odprti.

Poldee kaj pa tvoja naredi v kuhinji kadar kaj peče in kuha.Se sleče,odpre okno ali zapre ventil? Tudi jaz imam dva radiatorja brez ventila,odprta za odtajevanje.ostalo pobere od ostalih sej niso vsi zaprti,drgač pa ne bi grelo,

Polda tvoja poraba ob tem DV me nikakor ne zanima!
Sam veš , da bi to zmogla vsaka LT (NT)! Z min. napora v ex. zime verjetno še brez grelca.
Citat:lahko se naprej glumita uzaljenost.
Kaj čem bit užaljen? Ker ni odgovorov, pač pa sprenevedanja, žalitve in odvetništvo sem prej Cry Arrow :evil: :mrgreen:
Si pa tolko bil v lovski družbi , da se niti ne izrečeš s temi podobnimi kam npr. uvrščaš FW hp? Pod LT?
Telmos je npr. Estia HP, ter Yunkers iz tvoje ponudbe LT TČ (kar ne razberem iz nekaterih mnenj in piscev)?
Na podatke , ki jih premore forum o DV ob primerni moči(ter velikosti), ne bi zmogle ogrevat v bistvu kar vsem? Saj jim večino tudi v visoki kurilni sezoni (povprečje ne presega50 stC), zgolj ex. zime redkokdo v res globokem minusu pride čez 60 stopinj )....Pa pusti ''une'' z naslovi, ki ne sodelujejo na forumu...!
Aja pa 70-80 je podan za +7(tudi cop), kaj pa deset in več minusa v praksi, ne na papiru...

p.s. Uporabnik Rentgenx...se je odpovedal forumu, ko je stavil na svojega..., ne desci? Pa je ogreval s staro štaadlerco na olje! Je kaj razlike v temp. DV in porabi napram namenski ELKO :wink:, ter mogoče še ogrevanju 24/7 ? Slike njegove peči prej, žal več ne odpira...

Kadar sem doma, odpira okno. Kaj pocne, ko me ni, ne vem :-) Sicer grejemo na 22, ampak v kuhni je vedno 23+ pa zaenkrat nikogar ne moti.

FWS HP je crpalka z vbrizgom, neki cist svojga. Ne LT ne HT. Za prve premocna, za druge presvoh. Ce moram izbrat, bi rekel srednje temperaturna. Ampak res, kaj ma to z lovsko druzbo?