![]() |
|
Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ (/showthread.php?tid=70953) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
|
Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Popson31 - 28.12.2017 In pa zakaj je INVERTER TČ Nibe F2120 naenkrat 'najboljša' ? če pa so ON/OFF bile in bodo 'zakon' :roll: ? Mislim da je sassapo s tem ko je rekel “najboljsa” imel v mislih “najboljsa” v rangu oziroma v segmentu klima toplotnih crpalk.. Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - sassapo - 28.12.2017 edid Napisal:sassapo Napisal:V objekt, ki potrebuje večji del ogrevalne sezone preko 50°C v radiatorjih, TČ zrak voda ne sodi nobena. Tukaj je vsakršna nadaljnja debata odveč!Sašo, kaj nisi ravno ti tisti, ki zagovarja da je potrebno TČ izbrat glede na številne parametre (potrebe, karakteristike objekta, lokacija, ...)? V isti sapi pa potem vržeš stran HT TČ, po možnosti še vsa azijska jajca in na koncu pristaneš seveda na eni ali dveh TČ. Jao jao, vsi trgovci ste enaki. Če bi si prebral vse kar sem napisal in ne samo tisto, s čimer me hočeš demantirati bi se lahko ugriznil za jezik. Še enkrat, če ti še vedno ni jasno! TČ se najprej izbira glede na razpoložljive finance, potem na lokacijo, lokacijo postavitve, hišo itd. Kje si zasledil, da jaz ne maram klima TČ, da jih ne servisiram montiram? Kot sem napisal so to čisto solidne naprave svojega razreda! Ni pa vse enako kot želite nekateri prikazat. Razlike so in to ne majhne, tako pri nabavi življenjski dobi, ceni servisiranja ob morebitni okvari in ne nazadnje pri porabi. Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - sassapo - 28.12.2017 Popson31... nisem napisal, da je najboljša! Ampak, da je najboljša izbira za ne prosto postavitev in vložen denar, če jasno ustreza zahtevam objekta in lokaciji
Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Popson31 - 28.12.2017 Sassapo nekako tako sem tudi mislil, se pravi glede na karakteristike in na trenutno ponudbo v konkurenci se pravi kakovost+cena+ustreznost za objekt= Nibe ![]() Ma ne zajebavam se vsaka je po svoje najboljsa sploh za tistega ki kupuje..isto je pri avtu nekomu je nov clio najboljsi glede na to kaj vse dobi za neko sprejemljivo ceno ampak verjamem da ce bi imel moznost bi si ta nekdo namesto cliota kupil bmwja, audijo, M benza
Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - nick101 - 28.12.2017 Migaj Napisal:[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")emundiaunichr("46")si/toplotna-crpalka-hitachi-yutaki-s-ras-4whnp-in-rwm-4-0ne-11-kw]dobra cena za Yutaki S 80[/url]Tole je hitachi Yutaki S, ne s80. s80 Enofazni modeli, Zunanja enota RAS-4HRNME-AF RAS-5HRNME-AF RAS-6HRNME-AF Enofazni modeli, Notranja enota RWH-4FSNVFE RWH-5FSNVFE RWH-6FSNVFE Trofazni modeli, Zunanja enota RAS-4HRNME-AF RAS-5HRNME-AF RAS-6HRNME-AF Trofazni modeli, Notranja enota RWH-4FSNFE RWH-5FSNFE RWH-6FSNFE vir <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimatiziran.si/uploads/2/3/0/4/2304888/toplotne_%C4%8Drpalke_cenik_-_hitachi.pdf">http://www.klimatiziran.si/uploads/2/3/ ... itachi.pdf</a><!-- m --> csamo001 Citat:Če torej niso radiatorji pri nas površinsko popolnoma podhranjeni, bi moral dosegati še precej nižje temperature dvižnih vodov kot ti. Termostatski ventili pa so res zakon za optimiranje sistema (in bivalnega udobja), edino kar je treba pazit je, da termostatski ventil ni v prostoru kjer je tudi termostat ogrevalne naprave.[img]httpunichr("58")//i0unichr("46")kym-cdnunichr("46")com/photos/images/original/000/000/122/bush_doing_it_wrong_1unichr("46")jpg[/img] Ventile na radiatorjih odpri do konca in jih do aprila/maja (konca ogrevanja) niti ne poglej, če imaš TČ. Na urnike pozabi, tč mora delati 24/7. Temperaturo dvižnega voda/krivuljo ogrevanja nastavljaj preko sobnega regulatorja/korektorja. Za katero tč gre ? Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Migaj - 28.12.2017 hvala za popravek Nick - samo na tvojem linku so pa cene visoke -čeprav brez DDV PS termostatski ventili + TČ :x :oops: Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Migaj - 28.12.2017 Meni je povsem vseeno, pa če kdo kupi DHT ali pa več nobeden. Praviloma imajo vse druge TČ (visoko) EKO subvencijo in če bodo DHT hoteli še naprej prodajat, bodo morali ceno precej spustiti. To pa bo znak, da je načeloma pri vseh TČ-jkah še zelo veliko prostora za nižanje cen. NAUK: Tudi v slabem lahko vedno najdeš kaj dobrega :wink: Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Bullet - 28.12.2017 [/quote] DHT na ključ te pride 7000! Preden klamfaš neumnosti po forumu se raje vprašaj kdo več zasluži, ko znaš toliko računat. Ali tisti, ki instalira praktično dva inverterja za 7000 ali tisti, ki za malček manj enega. Pa nehajte enkrat dregat v zadeve, kjer pojma nimate. Držite se svojih zadev, ki jih poznate.[/quote] OK, zdj pa res ne vem...če je govora o Fujitsu razumem, če je govora o Daikin HT pa ne več..Telmos zakaj sem pa jaz dobil pol predračun za malo manj kot 10k€? Če bi mi dal tako ceno sploh ne bi razmišljal... Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Bullet - 28.12.2017 Poldee Napisal:bullet: potem verjami njim, oni so bili pri tebi in videli stanje. Je pa dejstvo, da je DHT razvita za namen visokotemperaturnega ogrevanja. Ce vsaj priblizno ves koliko stopinj moras spuscat po ceveh (predvidevam, da imas radiatorje), da imas toplo, potem lahko ze naredis neke sklepe. Ce imas dobra okna, vrata, velike radiatorje, bo najbrz ze EVI crpalka dovolj za samostojno ogrevanje. Ce pa ti DT presega 50 stopinj, potem bi sam raje vzel DHT. Cisto navadne LT pa cetudi z grelci pa si sam ne bi upal imeti kot edini ogrevalni vir. V kolikor pa imas se kak vir retja, katerega bi lahko uporabil za bivalentno delovanje s TC, potem pa imas odprtih dosti vec vrat. Karkoli bos kupil, sploh ce bo to kaka od EU raket, ne pozabi in tu napisi izkusnje. Hvala Polde. Moram pohvalit, da si zares en redkih zelo konstruktivnih ljudi na tem forumu. Tudi temo Fujitsu sem na hitro prebral in videl da se kar ornk ubadaš s temi zadevami - pohvalno. Tvoja opažanja direkt iz prakse so po mojem mnenju velikim v pomoč, tisto pravo pomoč! Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 28.12.2017 nick101 Napisal:Ventile na radiatorjih odpri do konca in jih do aprila/maja (konca ogrevanja) niti ne poglej, če imaš TČ. Najprej bi te ponovno vprašal Kako imaš ti rešeno ogrevanje? Kar se tiče termostatskih ventilov pa takole. Montirani so bili na radiatorje pred toplotno črpalko ko se je ogrevalo na kurilno olje. Tudi sedaj opravljajo svojo svojo funkcijo in to odlično. Regulacija je nastavljena na zunanjo temperaturo brez upoštevanja notranje, ker se drugače dela temperaturna razlika med spodnjim in zgornjim stanovanjem. V mansardi je stalnih +22°C. Prvi primer: Gre za bivalno mansardo z kuhinjo, kopalnico,dnevno sobo in ostale sobe.V treh prostorih so strešna okna skozi katere v sončnih dneh kar prijetno dodatno greje sploh v dveh sobah proti zahodu. Drugi primer: V kopalnici je poleg pralnega stroja še sušilni stroj Če ne bi bilo termostatskih bi bila savna. Tretji primer: Kuhinja je z jedilno mizo v prostoru.Ko pridejo gostje naj sedijo v gatah za mizo? Spet termostatski zapre in je prijetno v prostoru tudi kadar se kuha in peče.Nekaj temperature oddaja tudi pomivalni stroj.Verjemi ko so prostori stalno ogrevani se vse pozna.Še plazmo TV se čuti kako oddaja toploto.V spalnih sobah so monitirane Danfossove termostatske glave "living eco",ki reducirajo nočno temperaturo v prostorih.Res je to nadstandard, ki ga nekdo ki tega nima ne razume. Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Poldee - 28.12.2017 Oh ja. Ubadam se cisto ljubiteljsko in zato ker pac imam moznost (sem pac odkantal tiste evre za web vmesnik). Drugace se prezivljam s cisto drugim, nimam nic od tega tukaj. Mogoce si zato upam kaj vec povedat, ker nimam nobene kalkulacije. Ti samo ugodno kupi zase (ne monterje, oni ze poskrbijo zase brez skrbi) pa bo vse prav. Seveda potem se kaj napisi kako ti dela pa to. Tukaj manjka resnih informacij iz prakse kar se delovanja naprav tice. Sam se nekaj trudim s to naso FWS, samo kot vidis dostikrat izpadem sporen ;-) Je pa vse kar napisem res, nic ni zlagano/olepsano. Kot receno, nimam nic od tega. Bullet Napisal:Hvala Polde. Moram pohvalit, da si zares en redkih zelo konstruktivnih ljudi na tem forumu. Tudi temo Fujitsu sem na hitro prebral in videl da se kar ornk ubadaš s temi zadevami - pohvalno. Tvoja opažanja direkt iz prakse so po mojem mnenju velikim v pomoč, tisto pravo pomoč! Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 28.12.2017 Poldee malo te še bremeni preteklost,ki j bila zaznamovana z pikniki.Ker potem nisi zmogel in smel povedati vsega.No po tvoji daljši pavzi na forumu prihajaš nazaj močnejši.Celo Migaja si malo z koprivo.Revež je takoj zajokal,da si mo v hrbet skočil.Morda nekoč še sedeva za skupno mizo, Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 28.12.2017 DHT na ključ te pride 7000! Preden klamfaš neumnosti po forumu se raje vprašaj kdo več zasluži, ko znaš toliko računat. Ali tisti, ki instalira praktično dva inverterja za 7000 ali tisti, ki za malček manj enega. Pa nehajte enkrat dregat v zadeve, kjer pojma nimate. Držite se svojih zadev, ki jih poznate.[/quote] OK, zdj pa res ne vem...če je govora o Fujitsu razumem, če je govora o Daikin HT pa ne več..Telmos zakaj sem pa jaz dobil pol predračun za malo manj kot 10k€? Če bi mi dal tako ceno sploh ne bi razmišljal...[/quote] SECOND LIFE.Bullet zato gre! Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Poldee - 28.12.2017 Sem reku da ti ne bom odgovarjal, ampak ne morem da ne bi: kaj ti kadis, resno? V nobenga ne skacem, najmanj pa v Migaja. Je pac narobe razumu pa tud sam sem napisal zelo dvoumno, sem sele pol uvidu. Midva pa se lahko vidiva na kakem pikniku (ce bos prisel), drugace ne vidim opcije. Isto ne vem kaj naj bi prej ne smel povedat zdaj pa lahko? Pa mimogrede, ta pokroviteljski ton (ces mogoce pa bova pa kdaj skupaj sedela) te blagoreceno dela bebca. Pa to konstantno drkanje Migaja tud. Clovek ti nc ni naredu, pac ma boljso crpalko kot ti, face it :-P timi11 Napisal:Poldee malo te še bremeni preteklost,ki j bila zaznamovana z pikniki.Ker potem nisi zmogel in smel povedati vsega.No po tvoji daljši pavzi na forumu prihajaš nazaj močnejši.Celo Migaja si malo z koprivo.Revež je takoj zajokal,da si mo v hrbet skočil.Morda nekoč še sedeva za skupno mizo, Re: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - timi11 - 28.12.2017 Cela jeba stari! Zdej šele vidim ko se je razkadilo.Ti si naprijaznejši dolenc ki ga poznam.Migaj pa najbolj pošten prekmurc. |