![]() |
|
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
|
Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - aleks - 16.3.2016 madhatterja jaz podpišem, OT ali ne. sam po sili razmer živim na vasi (raje bi imel hišo v mestu ali vsaj predmestju, a sem pač kupil do koder je seglo premoženje, se pravi daleč od mesta), in od (recimo) so-vaščanov kupim le drva. pa tudi če se mi boste sedaj smejali, ampak žganje iz trgovine je odlično. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - misko07 - 16.3.2016 "Jaz bi se na vasi obesil, ampak me veseli, da ti ta hendikep ustreza Ok draženje na stran - to če kupiš meso med in žganje od sosedov ni nek zveličavni znak kvalitete. To če vidiš krave na pašniku od pomladi do jeseni ne pomeni, da niso polne hormonov, ravno tako, kot tiste v kosih na policah supermarketov." Glej, lahk se tud motim, ta moznost zmer obstaja.. Ampak sem vsake tolko na pivu pri teh sosedih in jim zaupam... Nekateri pa ocitno vse kmete mecete v iste kose in je najboljsa roba v trgovini... Papir vse prenese. In zaboga, lahk se sekam drva al ne? Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - aleks - 16.3.2016 po mojem jih boš dolgo sušil. vsaj tako pravijo na našem koncu, kjer so sekali že pred mesecem dni in so bile bukve precej "mokre". menda zaradi mile zime? Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - medo9 - 16.3.2016 Misko07: sekaš lahko, ampak bodo zelo mežene... odvisno tudi od nadmorske višine. Če jih boš imel pod streho in na prepihu, bodo pozno jeseni že za kurit. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - groga - 16.3.2016 Drva se sekajo vedno za naslednjo zimo - sedaj za zimo 2017/18. Pokuriš precej manj in tudi peč in dimnik sta ti hvaležna. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - 3uroš - 16.3.2016 jaz mam za prodat ravno taka drva kot jih predlagate, da so za kurit. Suha pokrita eno leto in pol, bukev, breza,hrast. cena od 45 eur. Če koga zanima se lahko javi na zs. Škofja loka Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - medo9 - 16.3.2016 Brez zamere, ampak hrast je treba susiti kar 3 poletja. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Hanzi - 16.3.2016 Aleks: gozd ni pisalna miza. Enkrat lahko na siht pripraviš 3 klaftre drv, drugic pa niti klaftre. Pa bos v drugem primeru bolj zmatran se vracal domov. Ti si soseda ujel najbrz pri prvem opravilu (stevilo klafter pišem na pamet, samo razmerje ti hocem povedat). Tudi vulkanizer ti pobere 20, 30 in vec evrov za 15 minut dela. Ima kater gozdar 100 evrov/h? Ne se prevec razpistoljit. Sicer pa ha (dovolj za tvoje potrebe po kurjavi in mizarskih proizvodih) gozda dobis ze za kakšnih 5 jurjev. Sekaca in izvlek naročiš pri izvajalcu (ali pa sam nabavis opremo ce so vsi predragi) in prides lahko do poceni drv. Bos pa mano manj piva in sira pridelal. :wink: Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - stepski - 17.3.2016 Ima kater gozdar 100 evrov/h? Ja ima, pa mu je bilo spotoma, ker je pri sosedu opravljal sečnjo, dva hloda že podrta, dožine 4m poteg z vitkom cca 5 m iz "grabna " in šest rezov z motorko 120 eu, maksimalno tričetrt ure dela, leto nazaj... plus cepljenje posebaj, bi bilo vseeno če bi tista drva vzel pri najdražjem kmetu ali "mekurju"... Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Hanzi - 17.3.2016 Imam tudi jaz nekaj hlodov za potegnit. Prosim za kontakt tega gozdarja. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - aleš.h - 17.3.2016 Citat:pri nas se večinoma tako vedenje zatuška, zato si izvedel za kršitve iz Lidla in od drugih trgovcev iz tujine.Ni res, zadevo so odkrili pri našem inštitutu za preverjanje, ki je državna, ne zasebna agencija. Pa tudi ZPS je ugotovila isto za tole konjsko meso. Enako je bilo pri medu, spet na delu državna agencija, notranja kontrola je bila enaka nič. Vse skupaj so pa razkrili spet neodvisni preiskovalni novinarji iz Nemčije, zasebne institucije za kvaliteto so pa vse lepo skrile pod preprogo. Citat:ker tam česa takega ne moreš izvesti nekaznovano.Kaj da ne? Ikea je to meso prodajala leta. VW skoraj desetletje prodaja nezakonite avte in od držav pobira subvencije za eko vozila ter dobiva davčne popuste. Francoski zasebnik je ženskam z rakom vsajeval industrijski silikon!!!! Bayer je pobil nešteto žensk zavedajoč se, da je njegovo kontracepcijsko sredstvo smrtno nevarno (recimo Yasmin tabletke)!!!!!!! GM je sežgal ljudi s svojimi ključavnicami čeprav je vedel, da so smrtno nevarne. Itn. Pa noben ni bil kazensko preganjan, nikoli. Citat:tvoje navedbe za mleto meso iz trgovin lidl in hofer gotov ne držijo. Slabo bereš etikete, potem. Evo ti ZPS izledke: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.zps.si/index.php/mediji/izjave-za-javnost-2013/6483-zps-test-predpakiranega-meanega-mletega-mesa">https://www.zps.si/index.php/mediji/izj ... etega-mesa</a><!-- m --> [img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")zpsunichr("46")si/images/stories/hrana_nova/testi/oznake_mletomesounichr("46")jpg[/img] Spredaj piše SVEŽE MLETO MESO, zadaj na drobno pa PRESNA MESNINA z dodatkom škroba, vlaknin, barvil in dodatki ... Zadevo so prijavili na inšektorat, trgovine so bile kaznovane. Notranja kontrola spet ni delovala ... Leto in pol kasneje so bili pa znova kaznovani, ker niso znali pojasniti izvora svojega mesa. Spet ni bilo notranje kontrole ... Ne vem kaj je tako težko razumeti ... :roll: Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Poldee - 17.3.2016 Itak da goljufajo, saj drugace ne morejo bit nizkocenovci... Men tud sodelavc nonstop o temu Hoferju nabija, kako je super, samo preverjena roba, kontrolirano poreklo pa vse... V bistvu pa sem fasemo tisto, kar za DE ni vec ok. Zelenjava je itak druga klasa, ne glede v kateri trgovini kupis. Tud men ni jasno zakaj je to tako tezko razumet. Domace je najboljse oz. naj bi blo naceloma, samo tud kle je vedno vec nategunstva. Zal. Zato je treba preklopit na res DOMACE Ce se komu da in sploh ma moznosti za to
Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - aleks - 17.3.2016 aleš.h Napisal:Ni res, zadevo so odkrili pri našem inštitutu za preverjanje, ki je državna, ne zasebna agencija. Pa tudi ZPS je ugotovila isto za tole konjsko meso. Enako je bilo pri medu, spet na delu državna agencija, notranja kontrola je bila enaka nič. katera agencija? kakšen inštitut za preveranje? tisti ki niti ni akreditiran za analize odpadkov? ne zavajaj z ustanovami ki niti akreditacij nimajo. ZPS je samo uredništvo klubskega časopisa s precej drago naročnino. in kot tak tudi nima s čim ugotavljati ničesar. aleš.h Napisal:Kaj da ne? Ikea je to meso prodajala leta. VW skoraj desetletje prodaja nezakonite avte in od držav pobira subvencije za eko vozila ter dobiva davčne popuste. Francoski zasebnik je ženskam z rakom vsajeval industrijski silikon!!!! Bayer je pobil nešteto žensk zavedajoč se, da je njegovo kontracepcijsko sredstvo smrtno nevarno (recimo Yasmin tabletke)!!!!!!! GM je sežgal ljudi s svojimi ključavnicami čeprav je vedel, da so smrtno nevarne. Itn. Pa noben ni bil kazensko preganjan, nikoli. Industrijski standardi testiranj so postavljeni tako, da ustrezajo proizvodnji, to je zato ker ES postavlja praktično nedosegljive standarde (za normalno ceno) motornih vozil. GM ni evropski, v ameriki je korporativno pravo drugačno, tega zdaj ne mešajmo v kmetijstvo (pa čeprav ima tudi kmetijstvo nezanemarljiv lobistični vpliv, tako pri nas kot v ES).[/quote] aleš.h Napisal:[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")zpsunichr("46")si/images/stories/hrana_nova/testi/oznake_mletomesounichr("46")jpg[/img] ni kaj razumeti, tudi oni imajo dobavitelje. če nič drugega je omenjena sestava, kogar zanima, si prebere, kar je že boljši znak, kot če ne bi blo omenjeno nič. sicer spodnji vzorec po mojem ni iz hoferja 100%, niti ni razvidno iz kje naj bi bilo. Mleto mešano meso je v Hoferju v 2 cenovnih razredih. ZPS je cajteng, in da naredijo novico, vzamejo take vzorce, da naredijo novico. če ne bi bilo novice, nihče ne bi plačeval njihove 50 evrske letne naročnine. pripravkov jaz večinoma ne kupujem, niti kot recimo čevapčičev/mase ali začinjenega mesa. kot pripravek kupim edino včasih pečenice in zorjeno meso. berem jaz etiketo, brez skrbi. od kod pa meso izvira me ne moti. se ne onesvestim ko ni slovenskega porekla, če cena štima. obstajajo pa stranke tudi za pripravke, recimo meso z dodatkom hidratov. to so ljudje, ki že itak vsipavajo star zmlet kruh v mesne hlebčke, da malo "podaljšajo" meso. stiska je v sloveniji pač velika, za drago slovensko hrano je krivo slovensko kmetijstvo. špansko ne more biti krivo, ker se prodaja hrana v trgovini z vsemi maržami in prevozi enako ali včasih celo ceneje kot pri naših kmetih na dvorišču. slovaško in poljsko tudi ne. kot kaže, še hrvaško kmetijstvo ni krivo. kriva je pogoltnost, in to da v sloveniji pač mislimo, da ekonomija deluje tako, da drug drugemu deremo kožo z hrbta. Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Poldee - 17.3.2016 aleks: pa se tebi ne zdi, da ce bi kar tako 'nardil' tako novico, da jih Lidl, Hoffer in ostali ne bi stozil do amena? Navsezadnje se jim dela skoda, ce niso krivi seveda. Hvala bogu, da imamo nekoga, ki vsaj malo gleda. Ze za tisto limanje mesa preko encimov bi jih najraj na goli otok poslal... Glej, katastrofa je to, samo ljudje nic, ze navajeni na vse... Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - telmos - 17.3.2016 Moj kmet pripelje do nekih 65 km od njega cepljene in žagane na 30 cm na dvorišče zapakirane po 55 eur/m3. Seveda 10m3 naenkrat. Za tiste v okolici Tolmina pa jih pripelje do 4m3 s prikolico po 50eur/m3 Če vam je to predrago, si jih pa sami štimajte. |