![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 25.1.2016 Včasih je za mali tisk celo kdo hvaležen , ker ni treba brat vseh reklam ob strani, če malce povečaš... Havla obema Migaj pa z malimi zapisi od nekdaj nima težav, oz. sem se jih nalezel od njega , kar mu nihče ni očital... Torej le ni tako veličastna kljub 80stC ...saj jim moč menda ne pada :wink: Citat:več kot 11kW v mrzlem brez pomoči grelcev ne zmore, pa naj si bo 14 ali 16kW različica.Hvala
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - TeMpL - 25.1.2016 bohinc Napisal:Včasih je za mali tisk celo kdo hvaležen , ker ni treba brat vseh reklam ob strani, če malce povečaš...Njena edina prednost je da enako "greje" z polovico manjšimi oz manj radiajtorji.. To je vse... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 25.1.2016 Drži tole zadnje, ni pa to edina prednost -da lahko ogrevaš z normalno velikimi radiatorji. Še uporabnejša prednost je, da lahko relativno ekonomično ogrevaš tudi slabše in slabo izolirane objekte na radiatorjih. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 25.1.2016 Daikin objavlja podatke o moči pri posamezni zunanji temperaturi in natanko veš pri čem si, ostali pa teh podatkov ne dajejo, ampak previdno nastavijo, da se grelci vklopijo že pri relativno visokih temperaturah. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - TeMpL - 25.1.2016 In kdo jih ne objavlja ?? TT ? Toshiba, Panasonic, Fujitsu, Daikin.. imajo vsi bolj ali manj natančne tabele, drugih res nisem nikoli gledal... Koga si imel v mislih ? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 25.1.2016 Večkrat je bilo omenjeno da je prelomnica 43°c torej če imaš dovolj velike radiatorji ni z DHT prav nobene prednosti pri enakih kapacitetah... Poslano z mojega P023 z uporabo Tapatalk Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - TeMpL - 25.1.2016 labelsm Napisal:Večkrat je bilo omenjeno da je prelomnica 43°c torej če imaš dovolj velike radiatorji ni z DHT prav nobene prednosti pri enakih kapacitetah...43 pri 0 ali pri -10 ali -20? Pri 0 verjetno..? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 25.1.2016 Pri meni osebno je komanda vklop grelci v minusu (od -8 ali celo do -12 odvisi od vlage) ob 40min. zamiku-torej ni nujno , da se vklopijo, če medtem TČ sama zmore... Če je to visoka temp. , no ja kakor komu .... Koliko zimskega povprečja imamo pod -5stC ? In če me spomin ne vara , je celo Telmos zapisal , da je pri res nizkih temp. poraba brez ali TČ + grelci identična, naj me popravi , če se narobe razumel. In koliko og. sez. je temp. +-3stC ?! Kaj takrat počno TČ največ, ne zgubljajo en. ob tem dokaj pogosto? Zakaj tudi npr. Telmos priporoči raje večji model od laikov svetovalcev foruma ?! Sicer smo brali tudi , da enim v precej plusa ogreva sanit. vodo TČ z grelci . Samo ker gre za ''klima TČ'' to ni problem... Problem so zgolj on-off+ grelci v minusu..., ki so daleč od povp. temp. zime (dva tri tedne, malo delovnih ur...) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 25.1.2016 labelsm Napisal:Večkrat je bilo omenjeno, da je prelomnica 43°c -torej če imaš dovolj velike radiatorje, ni z DHT prav nobene prednosti pri enakih kapacitetah...Seveda ni, če lahko objekt ogrevaš večino sezone s 40/35. No morda je še prednost pri ogrevanju sanitarne vode. LWT 43°C je mejnik pri zunanjih +7°C pri primerjavi med D.HT ter D.LT, kolikšen pa je pri -7°C ? -najbrž 40 ali manj, po mojem. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 25.1.2016 Kdo jo pa turi v objekte s tako nizkimi potrebami po temperaturi vode. Saj se ja ve, kdaj se jo vgradi in zakaj. Pa ja ne boš menjal vseh radijatorjev, če lahko ustrezno dosežeš s primerno napravo in to z 2x boljšim izkoristkom. Pa za praktično skorajda isto ceno. Ti bohinjc pa ne nabijaj rogov. Tisto z grelci ali brez je debata okrog digital inverterjev in pa FWS ali Zubadana. To z DHT nima nobene zveze! Dejstvo je le, da tvoja naprava bistveno težje deluje pri npr -5°C in vtoku 50°C kot pa DHT! Da pri višjih temperaturah vtoka niti ne bi razpravljali, ker ta TT pa kakršnakoli že, pri potrebah nad 55°C pogori na polni črti tako iz stališča obrabe, kot tudi COP-ja. To je bistvo. Če ti prepričuješ ljudi, da tega itak ne potrebujejo je pa znak, da še nisi dozorel in ne upoštevaš mnenja ostalih in verjameš samo v svoj prav. Zaradi teh zadev sem lani dve napravi po enem letu kalvarij zamenjal z DHT in sedaj je zadeva OK. Poprej se je pa na račun tudi tvojega prepričevanja pol leta dogajala skorajda ločitev pri hiši. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 25.1.2016 Jaz nisem svetoval, kot ne svetujem za razliko mnogo njih o močeh bodočim potencialnim uporabnikom. Že uporabljen link npr. za Gorenje pokaže , da imajo velik razpon v kWh moči TČ. So bile menjane s tvoje strani zadostno dimenzionirane, si že enkrat modro zamolčal ob tem, ko sem vprašal... Zato je na mestu vprašanje, kdo komu nabija roge..., niti ni bila omenjena Firma TČ , ko si podal zapis z ali brez grelcev, če spomin ne vara... Za morebitno ločitev se torej ne počutim kriv (če me že obtožujejo, se jim iskreno opravičujem, vendar nič ne prodajam in montiram ) ...pač pa bi se morala stranka žalit drugam,Čudno pa , da kar zamenja TČ, kot da gre za kilo kruha, namesto reklamacije... Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 25.1.2016 bohinc Napisal:Včasih je za mali tisk celo kdo hvaležen , ker ni treba brat vseh reklam ob strani, če malce povečaš... <!-- m --><a class="postlink" href="https://adblockplus.org/">https://adblockplus.org/</a><!-- m --> Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 26.1.2016 Migaj Napisal:Seveda ni, če lahko objekt ogrevaš večino sezone s 40/35.Zelo je odvisno tudi od kapacitet ! Spodaj je tabela zubadana. Do 9kw lahko mirne volje prestavite pod ničlo ! -15/45 9kw cop 1,84 TeMpL Napisal:43 pri 0 ali pri -10 ali -20? Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 26.1.2016 Hvala yan1234 Kot vedno pripravljen v pomoč, le mere uparjalnikov že par let čakamo od nekaterih, da nam zračunaš pravo velikost... Le zakaj S od nas vztrajajo kljub inv. na širšem razmaku, razen modelov nižjega cenovnega ranga ? Švedi sploh majo? Aja, gor ni mraza, Migaj ima zahtevnejšo celino!? Razumem pomen DHT, ne oporekam (razen npr. se je pisalo: moč ne pada-poglejte malček nazaj...) , še manj pravim, da je zanič...; oporekam, da le ni tko veličastna, niti ne nuja vsem oz. prej redkim kot večini. Nekoč se je pisalo (časi rentgenx-Migaj) ''zate zgolj DHT'', kar so ovrgli že npr. nekateri FWhp-jevci! Čudi me, da se Telmos vključi v odvetništvo Migaju, Homerju, ko zmanjka drugih..., da mi nadene roge. Nič dosti uporabno pa v pomoč odločitvi odpiratelja teme Lebanovski ....stara peč , 10cm izo. !? Sem spregledal D HT in njeno pravo moč zanj , mogoče dve ? Sem mogoče spregledal naj proba (če lahko) z kako temp. DV še lahko ogreva zdaj?, kajti z TČ in konst. gretjem gre kar precej nižje... povprečja og. sez.- ne pa konice... Čakam zgolj še potrditev Sivke kako je njena TČ oh in sploh , pa da pove kako so slo. proizvodi zanič, pa ste zmagali , na celi črti! Da ni Sivka z menjano TČ, ko ve iz ''prve roke'' kako zanič so...? :roll: Le še vprašanje delate vsi v tujini, ter tu plačujete zgolj DDV . Mar ne bi blo bolj smiselno še to plačevat drugje?! Čeprav sem tud sam mel iluzije druge Švice so jo lopovi ustvarli zgolj sebi... In pa forum razumem , kot podajanje različnih mnenj, kako bere in kaj izlušči kdo je stvar in odločitv vsakega posameznika...!? Al bi moral po defoltu pasti zgolj v reklame Vit.in Tel..., nabavit njih TČ, ker vse ostalo tega sveta je klump, in se ne da ogrevat z njimi ne glede na firme oz. izvor ?! Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Brezdomec - 26.1.2016 @ Lebanovski, Predstavljaj si, da na avtomobilističnem forumu sprašuješ za nasvet o nakupu vozila. Letno prevoziš 20 ton materiala in 50000km. Eni svetujejo avto, drugi kombi, tretji kamion. Normalno. 20 ton stiroporja ali cementa? V eni furi ali 300 fur.... Pri nakupu TČ je zelo zelo pomemben podatek, kakšna je minimalna zadostna temperatura dvižnega voda. Potrudi se in najprej to ugotovi. Če ne gre, sprašuj za nasvete, kako to ugotoviti. Eno je potrebna moč TČ, drugo je tip TČ. Dokler ne bo podatka o dvižnem vodu, se lahko spiše še 100 strani, pa ne boš nič bliže rešitvi. |