![]() |
|
Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer (/showthread.php?tid=49256) |
Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - kody - 25.4.2015 Ker ti si referenca Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - Migaj - 25.4.2015 Moja (TČ in skupna) poraba je lahko referenca za ostale podobne objekte na radiatorjih (ogrevalna površina 200m2, srednje izolirano, zahtevno celinsko območje). Ocenjujem, da jo bolje odnese samo Lentus s TČ VV v idealnem okolju za VV. Povprečno 10 letno porabo 3.067 l kurilca + 820€ elektrike + stroški dimnikarja, sem z vložkom par 10 uric svojega dela ter cca 10.000€ (TČ+bojler+manjše korekcije izolacije) zmanjšal na cca 1.200€ do 1.300€. Te zanima še kaj? Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - kody - 25.4.2015 ne...samo mi je smešno, ker je samo tvoja vedno prava pri ostalih pa zavijaš z očmi... isti kot Telmos ( po mojem on upravlja ta račun) si pikčas pri Kronotermu... nimam nič od njih, samo tako blatenje slovenskega ne bom mirno gledal... in žal... ne moreš biti referenca...si lahko samo primer in en podatek kako se prihrani z TČ ... nikakor pa ne referenca... še posebej, ker hočeš vsepovsod bit referenca.... Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - Migaj - 26.4.2015 Migaj Napisal:talno + TČ ON/OFF + zalogovnik + hranilnik sanitarne vode + el.grelci + backup peč :oops: optimalna rešitev :roll:nimam: - talnega gretja, - zalogovnika, - dod.el.grelcev, - ne uporabljam oljne peči, pa imam veliko zahtevnejši objekt in vseskozi toplo. Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - 03pomlad - 26.4.2015 Hvala za pretekle odgovore. Trenutno imama pred sabo nekaj ponudb za TČ kronoterm + zalogovnik z bojlerjem.. ena je 11.000, druga 10.000 tretja in četrta okrog 9000. Nobena nima vštetih kakšnih popustov, cene za tč imajo vsi enake nekaj malega razlike je pri bojlerju, vendar kljub vsemu ne toliko. Če je kdo ki mi lahko te ponudbe pogleda in mi svetuje, bom hvaležen, ker kot laik težko presodim kdo me bo manj nategnil. Po eni strani ne želim plačati preveč za enako zadevo, po drugi strani pa ne želim da mi v kurilnici pol stvari manjka in zato zadeva slabo deluje. Sem z zgornje gorenjske. Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - sašo65 - 26.4.2015 kody Napisal:samo tako blatenje slovenskega ne bom mirno gledal...tu (črpalkarji) noben ne blati slovenskega > malo polukaj v temo o pralnih strojih, tam pa še men gre na kozlanje, kaj vse pišejo o Gorenju, pa meni recimo na pamet ne pride, da bi kupil stroj/hladilnik/štedillnik kaj drugega kot Gorenje.... 03pomlad Napisal:Hvala za pretekle odgovore.vidiš, tukaj je problem - to kar bodo tebi montirali(ponudbe) ne sme presešt 7000€ tudi jaz sem imel (takrat še termotehnika) ponudbo za 10-11kw krepko preko 10.000€ nato sem za cca 5600€ zmontiral FWHP 11 - prezadovoljen, da sem kupil tisti sistem, bi se počutil nategnjenega, odvrnilo me je pa že v štartu to, da je ponudnik blatil in to dobesedno te konkurenčne neprave TČ, ki jih imamo tukaj večina.... Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - xavi - 26.4.2015 To, če bi se počutil nategnjenega ne veš. Mogoče bi bil prepričan, da oni ta drugi z klima variantami sigurno zmrzujejo. Me pa čudi takšen cenovni razpon ponudb zgoraj. Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - kody - 26.4.2015 Saso65 .... Mam vse od Gorenja... Edino kat mi gre tukaj na kozlanje je... Da sem za vse v nemciji placal 50% cene kot v sloveniji skupaj z dhl dostavo... To mi gre na k**** da slovenske stvari narejene v sloveniji ( prav pise made in slovenia) dobim drugje bistveno ceneje... In ne mislim it stran od gorenja Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - 03pomlad - 26.4.2015 Ja, vse 4 ponudbe so za isto stvar. Krono... črpalko + zalogovnik z bojlerjem. Razpon pa od 9-11 k. Ima kdo konkretno info kaj vse je treba imet, da ti omenjeno dobro deluje - gre se mi za to da mi npr. najcenejši ponudnik ne bo zaradi nizke cene vgradil sistema brez kakšne komponente ki je mogoče bistvena za optimalno delovanje. Če je najdražji drag zaradi česa takega, mi ni problem plačati več, vendar da bom pa po nepotrebnem preplačal, mi pa tudi ni o.k. Nisem pa strokovnjak s tega področja, tako da vse kar lahk orečem, je da imajo material bolj kot ne vsi enak. Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - Migaj - 26.4.2015 kody Napisal:Saso65 .... Mam vse od Gorenja...s tem si vse povedal -za pol cene bi tudi jaz vzel Gorenje oz drugače povedano za DVOJNO ceno ne kupujem niti slovenskih izdelkov (kolikor sploh so slovenski) Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - kody - 26.4.2015 preberi vse... in ne samo kar ti paše... Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - Poldee - 26.4.2015 Ja kaj? Kupil si pol ceneje in to slovensko robo v Nemciji. Ce ti to ne pove kako nas tukaj brijejo tud ok... Vazno, da si preprican v svoj prav. Sam imam belo tehniko vse zivo (Hoover, Candy, Bosch, celo Beko je nov pomivalni stroj...), pa vse dela bp. Itak je vse isti smorn... Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - 03pomlad - 26.4.2015 Prilagam nekaj slik. Če je kje poznavalec, bom vesel komentarja glede cene za tole: TČ 7/8 termoteh. + hidro modul in 300l bojler ter ostala čreva... z zagonom cca. 10800 eur Za toisto varianto imam ponudbo za cca. 9000. Zdi se mi čudno, ker naj bi bilo to cenovno bolj kot ne isto.... Kje je fora? Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - kody - 26.4.2015 Zakaj nisi vzel zunanji monoblok? Samo sprasujem .... Podobno zgledo moje... Samo da imam dva kroga Re: Izbira moči toplotne črpalke - konkreten primer - 03pomlad - 27.4.2015 tole ni pri meni montirano. kaj je zunanji monoblok? Mi pošlješ slike/ceno za to kar so ti delali na ZS? |