![]() |
|
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263) |
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 24.1.2016 rentgenx Napisal:TČ DHT 14kW zrak voda, poraba celoletna 10.000 kWh (ogrevanje, 9 oseb, topla voda za celo hišo, 310m2, gorenjska, hiša je slabo izolirana). To pride 1.070€ brez akcij in odbitih cen, ki sem jih/bom izkoristil v prvem letu delovanja z TČ (končni zensek: 720€) Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 24.1.2016 Migaj Napisal:Saj v tej tabeli ne gre za splošno primerjavo, pač pa za primerjavo optimalnih rešitev za avtorja teme, Migaj ti "prodajaš" :wink: jaz samo komentiram.Optimalna rešitev je zate vedno DHT. :mrgreen: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - timi11 - 24.1.2016 Homer Napisal:To, da je nekaj visokocenovno, ne pomeni, da je tudi boljše. Odvisno kaj primerjaš :!: ne gledat sam številke Bmw proti renoju/hjundaju? lepo te prosim hock: Audi proti oplu in fordu? hock: Volvo proti pežoju in daewoju? hock: Tudi sam mam francoze.Imel bi pa....pa ne morem.Sekiram se pa tud ne prov nič :mrgreen: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 24.1.2016 Ne poznam najoptimalnejše rešitve :oops: Ena od optimalnih, glede na ceno investicije in predvideno letno porabo, pa je gotovo Daikin HT 14kW z grelci -katera tudi mene že peto letom kot za šalo ogreva brez dod. grelcev. Non/stop na v povprečju 22,3°C neposredno ogrevam 206m2 slabše od njega izolirano površino -pri tem niso upoštevane površine pod notranjimi in zunanjimi zidovi. Posredno pa ogrevam še nebivalni prostor 14m2 v prvi etaži ter neogrevano kletno etažo, pa hiša ima balkona, veliko teraso, in podest, ki so podaljšek betonske plošče (topl.mostovi) ipd. Okna so 20 let stara termopan (k cca 3,0), 2 strešna ter 5 kril v mansardi sem lani sicer zamenjal, vseh okenskih in vratnih kril pa je cca 40. Druga bi lahko bila po mojem podobno draga ustrezna Hotjet TČ cca 16kW in šele nato -ker je dražja, 18kW VT Kronoterm, pa še veliko drugih še dražjih je, ki jih v temi nismo omenjali npr Thermia atec 16kW, Viessman Vitocal 350A 16kW ipd itd najcenejših pa raje ne bom proporočal :oops: Vse omenjene, bodo objekt ogrevale veliko ceneje, kot kond.kotli (stroški investicije tu niso upoštevani), razen če cena kur. olja pade na cca polovico trenutne cene ali se elektrika podraži za cca 100%. Kar se mene tiče, bi bil rajši, da nabavi drugo TČ, kot jo imam sam, da se bomo primerjali. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 24.1.2016 Kolega z DHT 14 ogreva podobno hišo, kot jo imam sam, občasno pa še v L dogrejen podolgovat večji prizidek, ki pa je še brez fasade -samo rdeči cigel se vidi. Preteklo zimo, ki ni imela mrzlih špic, ni imel težav, letos pred novim letom, pa hkrati nikakor ni mogel dogreti na 10 do 12 stopinj shlajenega prizidka, dokler ni aktiviral dod.grelcev. Pa še svojo osnovno hišo je čez pustil hladiti. Njegova celotna poraba elektrike v decembru za tri gospodinjstva(v prizidku so samo občasno) je bila 280€, moja oa 183€. Me pa zelo zanima, koliko kWh bo samo s TČ in grelci porabil januarja -bom objavil, pri meni bo cca 1.700kWh. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Homer - 24.1.2016 @timi11 Sicer popolnoma offtopic, ampak če že..... Ameriške raziskave so jasno pokazale, da so "Japonci" glede zanesljivosti daleč pred "Nemci" Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 24.1.2016 Kar se avtov tice zagotovo. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 25.1.2016 Kaj pa Panasonic t cap 16kW, ima kdo kakšne izkušnje? Danes izvem da jo ima znanec od poletja 2015, vendar za cca 220m2, ima pa v planu dozidati garažo, in da mu je prodajalec rekel da 300m2 "z lahkoto" ogreva s tako... Je pa zaenkrat zelo zadovoljen.. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 25.1.2016 Lebanovski Napisal:Kaj pa Panasonic t cap 16kW, ima kdo kakšne izkušnje? Danes izvem da jo ima znanec od poletja 2015, vendar za cca 220m2, ima pa v planu dozidati garažo, in da mu je prodajalec rekel da 300m2 "z lahkoto" ogreva s tako... Je pa zaenkrat zelo zadovoljen..Ta panasonik ima popolnoma enak zunanji izmenjevalec (uparjalnik) kot dakin HT pol je bolje vzet dht. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 25.1.2016 Aha pa smo spet na daikin HT ![]() Vedno se nekako vračamo na iste tri TČ, očitno je to nek znak
Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 25.1.2016 Lebanovski Napisal:Aha pa smo spet na daikin HTJa v kolikor se boste odločili v tem rangu sigurno ! Drugače vam bi pa jaz priporočal v smeri kaj močnejšega "večjega" 18kw Hotjet , Kronoterm ali pa kaj drugega tega je še več na razpolago... :wink: Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 25.1.2016 Vendar so to popolnoma drugačne naprave in z DHT-jen neprimerljive. Isto velja tudi za Panasonica. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - ophidian - 25.1.2016 logično. Podobno odkar je Panasonic vstopil v Gorenje, tudi mi proizvajamo elektronike za Panasonic...čeprav so fizično iste kot za Gorenje, le druga nalepka gori...torej Gorenje ni tako slabo....al pa bo Panasonic postal slabši. Zadeva je podobna na Metabo/Bosch/Hilti elektronikah, ki so zelo dobro razvite, jih pa pol oni naprej prodajajo tudi pod drugimi znamkami. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 25.1.2016 mislim, da si telmosa ravno narobe razumel :oops: Panasonica, ne gre primerjati z DHT, pri panasonicu bodo v mrazu na radiatorjih peli grelci, da bo veselje -sploh na tako zahtevnem objektu, če boš res ogreval tudi pritličje. Prejel sem podatke od omenjenega uporabika DHT 14kW, ki brez pomoči grelcev v mrazu ni uspel dogreti neizoliranega prizidka poleg ogrevanja osnovne hiše podobne moji (3 etaže) in jih objavljam. Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - telmos - 25.1.2016 Dht sta praktično dve TČ v eni, Panasonic in vse ostale kao visokotemperaturne TČ pa ena v eni. Kaj potem tu ni jasno? Ne more biti isto Tč z enim hladivom, enim kompresorjem, kot Tč z dvemi različnimi hladivi, dvema kompresorjema, dvema inverterjema..... ali pač po tvoje kot Gorenje Panasonic |