![]() |
|
T-CAP 9kw Panasonic - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: T-CAP 9kw Panasonic (/showthread.php?tid=63626) |
Re: T-CAP 9kw Panasonic - Energetik81 - 1.12.2015 atomic13 Napisal:V cetrtek zaprem spodnjo etazo... in na zgornji zacnem protokol talnega oz obratno pac kje bojo majstri delali nebom kuro... da jih nebo prevroce... upam da bom uspel protokole po etapah speljat... koliko dni za posamezen protokol?? 10dovolj??? HvalaZačneš recimo na 25°, potem vsak dan 5K navzgor, tam do cca. 45°. Najvišjo T pustiš 1-2 dni, nato spet po 5K nižaš in bi moralo bit OK. Torej cca. 10dni bi moralo zadostovati. Moj Vaillant ima v programu nato po 4dneh mirovanja še eno krajšo špico segrevanja, ne vem iz katerega razloga. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 1.12.2015 Kolikor vem imajo tudi ta novi Panasonici to funkcijo, tako da ni treba na roke. Re: T-CAP 9kw Panasonic - bomber111 - 1.12.2015 Nardil bo pa tako ali tako po svoje :-) ne glede na nasvete Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 1.12.2015 Ne uporabo bom tipski protokol sam imas moznos nastavitve od 1 do 99 dni. In kak zaj jaz naj vem kak oz kako )) panasoncic rulzzz
Re: T-CAP 9kw Panasonic - Fantocci - 1.12.2015 Meni se je tudi tisti program tudi zdel predolg, pa sem na roke delal tako kot Energetik predlaga. Itak sem bil vsak dan notri, ker sem gledal temperature. In je zanimivo doživetje, ko prideš iz zunanjih -10°C v bajto, v kateri je v mansardi zrak +35°C, tla pa segreta na +45°C. Luftal sem pa vsak dan, vlaga je momentalno padla za 10 - 15%. Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 1.12.2015 Rocna nastavitev temperature pomeni da za npr -15: nastavim 40c in +15: nastavim 40c in tako graf dobim premico 40c in pol vsak dan spremenim.... edini problem je kje dobim podatek poveatne temperature iz talnega... Jabk please help itak se nic nevem nastavljat... Razen teh osnovnih nastavitev in hitrost crpalke Hvala za odgovor Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 1.12.2015 da. tako nastaviš. ampak daj malo poglej tole najprej: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.alpod.si/data/PDF_MAJ_2010/talno_ogrevanje.pdf">http://www.alpod.si/data/PDF_MAJ_2010/t ... evanje.pdf</a><!-- m --> ni treba, da šopaš na 55, bo dovolj 40, ampak bistveno je pa, da greš počasi gor pa počasi dol. na višku pa pustiš ne par dni, ni treba 2 tedna kot tam piše. T dvižnega voda je na ekranu napisana ves čas, T povratnega voda pa dobiš, če držiš tipko check par sekund, da se podatki pokažejo. s puščicami greš gor dol in tako zbiraš med 4 podatki: - T povratnega voda - T sanitarne vode v bojlerju - Frekvenca kompresorja - Morebitne napake ne vem pa na pamet pri katerem začne, tako da pojdi malo s puščicam gor dol, da prideš do pravega (tiste puščice desno od tipke check). Re: T-CAP 9kw Panasonic - bomber111 - 1.12.2015 Ja ampak T40 se ne boš včakal do aprila če boš imel vse veje odprte. To ti poskušamo dopovedati cel čas. Nima smisla da zapravljaš evre in do četrtka furaš kompletno bajto. Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 1.12.2015 Hvala. Mislim da mi pod napakami pise nek error Jutri javim. Ok kolko kvadratov pa naj vzamem npr spodnja etaza 100m2 bi sla naenkrat? Kaksne pretoke v vejah? 1l ali 2l? Te info bi mi dosti pomenile... Hvala JaBK... Upam da bom s panasoncicem zadovoljen kot ti... Hvala za info... Ker navodila so itak za en k.... Naprimer ce firstovo regulacijo nastelam v 2dneh v nulo talno plus radiatorje te ze nisem neki noob... Samo tule pa res bore malo pise ni mi pa za vsak drek klicat uvoznika... Ostali itak nimajo pojma o nastavitvah....oz manj kot jaz.. JaBK ce bo se kak pomemben parameter za nastavit mi pa poves da bo poraba cimmanjsa ko bom vseljen.., pa brez zamere ce sem deloval kot otrok na momente ampak vem da sem pac malo zaj... Ker pac vidim da se v tem trenutku vozim z fickom po Grobniku npr. Tezko mi jebpri srcu ko vidim da sem kaj zajebo in to ni mala poceni stvar... Ce nam bo pa mrzlo naslednje leto pa itak nimam pojma kaj bom naredo... Sem dobavitelju reko ce kak toplovodni kamin zraven .... Pa se je smejo.., samo itak me cel cas prepricuje da je dovolj mocna.. Da eni za 160m2 jemljejo 5kw itd... Eh nemrem se pac pomirit da nisem probo z eloblokom... Rad bi vido vzporeden test... In marsikomu olajso pomoc pri investicijah ki so v primeru elobloka dozivlj... Pa se to ce je pumpa na 3 stopnji od 7 ali na vecji pri tem je glasna da ziher nebom mogo zaspat ce bo tisina v hisi... Nekam glasna. Je... Zunanja enota pa super kot da je ni no.1 Re: T-CAP 9kw Panasonic - DELPHI - 1.12.2015 Ka si ti nor! Re: T-CAP 9kw Panasonic - Energetik81 - 1.12.2015 O madonca, pa kaj bi ti z Eloblockom? Potem bi šele jamru, ko bi imel za enak učinek vsaj 2x večjo porabo kot jo imaš zdaj. Pretoke daj največje kot gre, da s tem znižaš dT in s tem potrebno temperaturo DV za enako tople estrihe. Kako slišiš pumpo, a nimaš zaprte v kurilnici? Iz talnega se pa nima kaj slišat. Re: T-CAP 9kw Panasonic - sassapo - 1.12.2015 Pa ne mi rečt, da imaš samo eno pumpo za celo hišo!? Obtočna črpalka bo na najvišji hitrosti morda celo zadostovala za vso kvadraturo, ne vem pa kako boš zadovoljen z zvokom nje hock:
Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 1.12.2015 Kurilnico in hiso deli megablok 20cm brez vrat ni prehoda. Ja panasoncic ima eno pumpo... Sedaj jo mam na 3 hitrosti na 7 komot folga.. Glasnost je pa kot da bi hotelo nekaj poletet Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 1.12.2015 Res, jaz ne ne slišim. Resda je v kleti, ampak do sedaj nimamo se enih notranjih vrat. Notranjo enoti slišim samo v kurilnici, pa se to samo med defrosti ali ko spremeni iz ogrevanja SV na ogrevanje hiše (ali morebiti obratno). V spalnico bolj slišim zunanjo enoto ko dela na max. Tudi jaz imam samo eno črpalko za celo hišo. Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 2.12.2015 Crpalka dela nonstop. Tak da se slisi nonstop. |