PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - kadotr - 9.11.2014

Razmišljam gorenjsko: cenejši bo ogled, inštrukcije in preizkus sekire Fiskars pri M....., kot jo na slepo kupiti. Pa če pridem čez pol države. Tomaž!

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - dm9346 - 11.11.2014

sekiro dobil v petek, včeraj jo malo testiral. ne moreš primerjat ne z x17 ne s tistimi starimi cepilkami od (pra)dedov. kaj več ko bom začel konkretno pospravljat drva v drvarnico!

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - misko07 - 11.11.2014

Kolk si placal za njo? Na mimov... je 51€, neverjetno kako se cena spreminja...
@kadotr, spomladi bi se dalo preizkusit tole, ja... pa mal bi se zakadlo, pa polilo...

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - medo9 - 11.11.2014

Tudi meni je včeraj padla v oči v prevzemnem centru Mimovrste (mimogrede: ste vedeli, da se tam najbolj splača kupovati mačjo (verjetno tudi pasjo?) hrano).
Imajo razstavljene vse - od najmanjše do največje.

misko07 Napisal:Kolk si placal za njo? Na mimov... je 51€, neverjetno kako se cena spreminja...
@kadotr, spomladi bi se dalo preizkusit tole, ja... pa mal bi se zakadlo, pa polilo...

na mimovsrste so jo imeli prejšnji teden za 49€ in nekaj drobiža.

x25 je danes na mimovrste 47,90.
x17 pa samo 33,60.
Sem pa danes prvič videl "cepilni bat" x46 za 49,50€

medo9 Napisal:x25 je danes na mimovrste 47,90.
x17 pa samo 33,60.
Sem pa danes prvič videl "cepilni bat" x46 za 49,50€

vsi ki vam danes na mimovrste kaže ceno za to sekiro drugačno od medotove, dajte si pobrisat piškotke in jo boste imeli na voljo po 47,90 Smile

???
jaz napisal 47,90.
ti pa praviš, da vidim narobe, ker tebi kaže 47,90 :roll:

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - cevko - 11.11.2014

Pripadniki sekirce, preveč se ven mečete s tem, kako so bolj uporabne od hid. cepilcev, koliko X oznak mora imeti, da je če dovolj dobra, ker ona za 20eur pač ni.... :mrgreen:

Evo, jaz sem pa kupil sekirco Leveraxe 2 :lol: :mrgreen: :lol:

Bo to dovolj dobra ? :lol:

NOT.

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Hanzi - 11.11.2014

vsako je treba dvigniti

medo9 Napisal:???
jaz napisal 47,90.
ti pa praviš, da vidim narobe, ker tebi kaže 47,90 :roll:

jaz sem napisal, da tisti ki ne vidijo te cene, kajti meni je preden sem pobrisal piškotke bilo napisano 51€ Wink sedaj jaz tudi vidim ceno 47,90€

dm9346: ah, razumem.

Hanzi: ja, vsako je treba dvigniti in potem še dobro dol spustit ;-)

Cevko: ne gre za ven metanje :roll:, gre za uporabniško izkušnjo. Dokler nisem poskusil, ne bi verjel, da je možna takšna razlika.

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - jobizer - 11.11.2014

Stari cepilni sekiri se pri nas reče ČUK in po moje ni to ime brez veze Big Grin Če imaš manj kot 40 l še gre in smo jih dost scepili sedaj pri 60 pa bi bil res čuk če se ne bi znašel drugač. Big Grin

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - krnekdo1 - 11.11.2014

Ajde odprite si že temo o cepilkah. Dosti ste že nasrali tukaj.
Iz enega vprašanja o cepilcu pride ven prepucavanje o xyz čudih, ki telepatsko scepijo Triglav.

Re: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - okvals - 11.11.2014

Načeloma ne kurim drva, mam pa to možnost. Vse vas pa vabim da razekate nekje 10 kubikov hlodovine, sam jo bom pa ražagal na "pajičke".

In to hlodovino sem takoj pripravljen kupit, je ogledana, če ste za stvar.

Sestava bukev, hrast in gaber. Vse od žledoloma. Torej lepa rast, zavita rast, veje že pri dveh metrih od korenin ven ipd..

Vabljeni z vsi z "VRISKAV" sekiro. Ponudbe poberam do, no ja se bomo zmenil Big Grin

Ko bo pa rasekano, bo pa "likof", nekje podobno kot je bilo v mojih časih ko sem na roke z prjatli betoniral ploščo za hišo. (še zmeraj stoji Big Grin )

lp