![]() |
|
Peletna peč & gorilnik + zalogovnik(?), regulacija, dodelave - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Peletna peč & gorilnik + zalogovnik(?), regulacija, dodelave (/showthread.php?tid=60325) |
Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 28.1.2015 Se en info v prednosti so novejsi kombinirani kotli kar se tice izkoristka, samo kar se tice sevanja peci v prostor, (zaradi boljse izolacije)..... zgube zaradi dimnih plinov so primerljive...... Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - okvals - 30.1.2015 marlon Napisal:Žerjavar Napisal:Si morda kdaj meril (ali računal) koliko elektrike porabiš za vsak vžig? Ne spomnim se, da bi kje že zasledil ta podatek.deklarirana moč grelnika zraka je 550 W in deluje, ajde 30 min./dan (6 vžigov po 5 min.) V gorilniku, ki ga uporabljam je deklerirana moč patronskega grelca samo 250 W, za vžig po recimo dveh urah pavze (samo ogrevanje peči - brez odjema), potrebuje cca 4- 6 minute. Po 10 minutni pavzi gorilnik (pri pogoju odjema v sistem cca 42 stopinj), za ponoven vžig potrebuje nekje 50% manj časa, ki je naveden zgoraj. Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 31.1.2015 Sam bom danes stestiral spodnji gorilnik..... Pa da vidimo..... prvo bo dobil pelet, ki je ferrolija zabasal po 2h...... :twisted: :twisted: S kombiniranim kotlom bi se moral boljse obnest, saj ima bolj vertikalni plamen...... Lp Colin Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - najrad1 - 31.1.2015 No pa poročaj o novi pridobitvi. Če ni skrivnost kam si vezal tisto pumpo med kotlom in zalogovnikom ? Lp Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 31.1.2015 Danes jo bom zvezal s seltronom ce omogoca...... drugace pa jo imam vezano preko termostata, ki jo prozi glede na doloceno temperaturo...... Lp Colin Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - folagra - 31.1.2015 colinmcrae Napisal:Sam bom danes stestiral spodnji gorilnik..... Ne bi bilo ceneje privoščit sedanjemu gorilniku boljše pelete. Jaz imam isti gorilnik in do letos (tretja sezona delovanja) nisem imel še zastoja zaradi kvalitete pelet. Cev gorilnika čistim enkrat na teden, kotel na dva tedna. Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - okvals - 31.1.2015 Coln, pogumno, mimo grede si prodal gorilnik? Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 31.1.2015 Ne se je se na voljo ..... prvo paljenje novega, sem vec kot zadovoljen..... plamen v peci skoro vertikalen ciscenje gorilnika .....Danes samo da sem usposobil sistem..... jutri dobi tako kot eni imenujejo..... zemljo napisal v prejsnjem postu kaj bom naredil..... :twisted: :twisted: Aja se nekaj o tako enakomernem plamenu in doziranju, sem pri ferroliju samo sanjal...... Lp Colin Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - kadotr - 31.1.2015 ...za več denarja, več muzike... Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 31.1.2015 Glede na to da ima vgrajeno vremensko regulacijo, do 3 ogrevalnih krogov, moznost regulacije peci in zalogovnika prozenje dodatne peci glede na parametre...... sam sicer tega ne uporabljam, ker mam seltrona... se ce hoces dosect nek izkoristek sistema stvar ali pa strosek hitro sesteva.... @kadotr bi prej rekel pri prejsnjem.... prevec denarja za premalo muzike..... :wink: :wink: Lp Colin Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - okvals - 31.1.2015 Ok. Lepo slišat. Strošek, montaža, nabava gorilca? Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - jani65 - 31.1.2015 colinmcrae Priloži kakšen video delovanja. Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 31.1.2015 Okvals nic prej ne bom rekel nic dokler nebom 200% da pri meni doma stvar funkcionira v nulo..... @kadotr..... jutri poslikam moje dimne kanale v peci, glede na to, da je pretok plina s tem gorilnikom skozi pec dosti nizji pri isti moci, kot pri prejsnjem, bi rad iz dimnih plinov izstisnil se nekaj toplote, ne bo vec toliko vplivalo na pretocnost teh cevi..... jutri pomerim in poslikam zadevo..... vsak nasvet glede turbolatorjev bo dobrodosel..... @jani65 danes se mi ne da nic vec ob priliki posnamem in objavim..... Ps: ne vem ce sem omenil razumljiv slovenski meni.... Lp Colin Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - okvals - 31.1.2015 Ok, utrujen, spat! Turbolatorji in ostalo moj nasve NE. Ni nujno da imam prav glede na tvojo peč in sistem, pri svoji tega nigdar več ne bom naredil. lp Re: Zalogovnik za vodo v kombinaciji s peletno pečjo DA ali - colinmcrae - 1.2.2015 Fotka plamena .... drugace kot z mobitelom ne morem... poskusil posnet video z mobitelom je no go.... se mu na peci ko deluje gorilnik zgornja vratca premalo odprejo.... Nastudirat se morem kalo mu definiram krajsi cas ohlajanja ( zaradi sparanja materiala ma tako narejeno).... slika gorenja je pelet, ki so ferrolija zadrgnili v 2h, tisto kar bi ga zadrgnilo je lepo vidno pred gorilnikom.... Lp Colin |