![]() |
|
Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov (/showthread.php?tid=57109) |
Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Homer - 1.9.2014 Ni kaj ovreči, ker vse kar si napisala drži. Kalkulacije so seveda zgolj primer, ker v resnici (vsaj za moj primer lahko dokažem) fasada stane bistveno več kot TČ. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - edid - 1.9.2014 @CimaBella V kolikšnem času se ti pa izplača osebni avtomobil? Nikoli! Avto je strošek in pika. Podobno je z ogrevanjem. Zadeva se izplača, ko vloženi denar pride nazaj na tvoj TRR - po možnosti še oplemeniten. Torej na investicijo v ogrevalni sistem lahko gledaš kot na čisti strošek. Je pa res, da se lahko primerjalno vmes pogovarjamo o prihrankih. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Homer - 2.9.2014 Po istem vzorcu lahko nadaljuješ.... Kdaj se izplača hiša? Nikoli! Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - telmos - 2.9.2014 Isto velja za tisto preseravanje v nastavitvah, da bi se prišparalo 2 eura/leto. Jaz svoje še pogledam ne. Če me prav ne bi sprovocirali, za defroste na radijatorjih še vedel ne bi. Kaj še, da bi razmišljal o kakih zalogovnikih v ta namen. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - CimaBella - 2.9.2014 @Homer: + 1 glede tega, kaj je prej, fasada ali zamenjava energenta. Sicer pa: Homines quod volunt credunt, oziroma, vdam se. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - telmos - 2.9.2014 Cimabella, jaz sem fasado delal lani. Cena je pa astronomska in se nikdar ne povrne. Za sabo pa ne potegne le malo stiroporja, lepila, mrežice in zaključnega sloja ampak en kup drugih stvari, kot so police, rolete, rekuperator..... znesek vsega skupaj z odbito subvencijo pa krepko preko 24 keur. Fasada je lepa, žena zadovoljna, prišparanega je pa malo. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Sivka - 2.9.2014 Hiša je luksuz, avto je luksuz, cigareti so luksuz, pivo je luksuz. Nič od tega ne rabiš, pa vseeno nekaj od tega imaš. Da lahko jamraš, kako je drago. O čem bi se sploh pogovarjali, če tega ne bi bilo? :?: :wink: Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - sassapo - 2.9.2014 No, mene je fasada natanko 150m2 prišla nekaj preko 3k€, cokel in in zaključni sloj pa tudi ne bo 2k€. 150m2 s kvalitetnim materialom DEMIT in debelino stiropora 16cm, se da definitivno naredit za 5k€ Po vseh predračunih, ki so se vrteli okoli 12k€, je ob pivu padla odločitev, da bomo fasado naredili v prijateljskem krogu. Nihče ni vedel kako in kaj, ampak če to delajo delavci iz bivših jugo republik bomo še mi. Par dni dopusta in vikend, pa sem prišparal vsaj 6k€. ps. Pa še fajn je bilo
Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Homer - 2.9.2014 Za to moraš imeti svoj oder, ali pa dobrega prijatelja, ki ti ga posodi zastonj, za recimo malo daljše obdobje. Ta prijateljski krog mora biti na razpolago, ko ga ti potrebuješ. Sicer če delaš sam, za lepljenje stiropora ne bo problema do višine 2-2,5m, naprej pa boš od skakanja gor in dol spustil dušo. Skratka to niso variante za vsakogar. Zato je za večino tista cena, ki jo dajejo ponudniki, ki se s tem ukvarjajo. In če je to sanacija hiše, potem moraš na to ceno dodati še skoraj toliko, za zamenjavo obrob, polic, rolet, balkonov, rešitve toplotnih mostov in še kup del, ki jih potegne za sabo. Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Homer - 2.9.2014 Sivka Napisal:Hiša je luksuz, avto je luksuz, cigareti so luksuz, pivo je luksuz. Nič od tega ne rabiš, pa vseeno nekaj od tega imaš. Da lahko jamraš, kako je drago. O čem bi se sploh pogovarjali, če tega ne bi bilo? :?: :wink:Živeli bi srečno v jami ob odprtem ognju
Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Berghaus - 2.9.2014 In to celih povprečnih 25 let..... Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Homer - 2.9.2014 Ampak srečno! :lol: Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Sivka - 2.9.2014 Se grem stavit, da bi bili bolj srečni, kot v novodobni hiši. Posebej ženske, ker ne bi rabile karnaprej s cunjo okrog letat. Enkrat na mesec bi malo odrinila odpadke s tal, pa bi bilo spet kot novo! :lol: Zdaj pa smo razvajeni,da je hudo; prezračevanje, pa dovolj svetlobe, pa take ploščice, pa točno taka kopalnica..... :roll: Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - CimaBella - 2.9.2014 Ampak vlage v jami se pa ne znebiš. :lol: Re: Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov - Sivka - 2.9.2014 Te tudi posebej ne moti. Če je prepih, ker ni vrat, pa plesni tudi ni. :wink: |