Gradnja hiše - 10.del "Polaganje vinila, obdelava stopnišča, keramika, kamin, škarpa , vrata, pohištvo in SELITEV"

Pozdravljeni. Mineva pol leta od mojega zadnjega vnosa v spletnik. Od pričetka gradnje je minilo dve leti in pol. Vesel sem, da ta spletnik pišem v novi hiši. Teh šet mesecev smo bili precej dejavni. Po končanem beljenju sem dobil tudi talne obloge in pričel s polaganjem. Vinil 4,5mm na klik sistem s podlogo 0,6mm, sva s kolegom položila v enem tednu. Zatem je prišel keramičar in prvo naredil naklonski estrih v tuš kabinah, vse skupaj premazal s hidroizolacijo in pričel polagat keramiko. Vmes sem naredil končno izravnavo stopnic. Ker so bile talne obloge končane, sem priklopil tudi kaminsko peč in testno zakuril. Vmes smo naredili tudi manjšo škarpo (oporni zid) na zgornji strani hiše, kjer bo terasa. Po končani keramiki so pripeljali in vgradili notranja vrata. Tudi mizar je počasi pričel sestavljati pohištvo. Jaz sem vmes nalepil vinil na stopnice in do konca položil vinil v kletnih prostorih, razen v garaži, kjer bo epoksi. In sredi oktobra je bila ena lepa sončna sobota, ko smo naredili veliki premik in vse preselili iz mansardnega stanovanja v novo hišo in prvič prespali v njej. Moram reči, da je bil občutek odličen! So se pa pojavile prve tegobe nove hiše in sicer slab pritisk vode in suh zrak zaradi rekuperacije (32% RH pri 23 stopinj celzija). Ni bilo druge kot, da smo kupili hidrofor in vlažilnik zraka. Še malo slikovnega gradiva:Komentarji


Mareex_87

Pohvalno. zelo lepa hiška. Tudi mene zanima stroškovnik, če vam ni odveč poslati na zs.

Sjee

Pozdravljeni, zanima me katere tuš armature so v kopalnicah in kako sta profila za steklo monitrana v ploščice. Ali je spodnji potopljen v ploščice ali je na zgornji strani, kjer je estrih raven(ni padca)? In pa seveda vse pohvale za spletnik. Lp

Alky

Pozdravljini, zelo lepa hiša in vse lepo predstavljeno. Zanima me, če imate kakšen stroškovnik-lahko na zs.Hvala in uživajte.

pero666

Pozdravljen, čestitam za odličen spletnik. Na koncu bi me zanimal še stroškovnik, po fazah in skupaj,če boš pri volji (lahko na zs). Hvala in veliko užitkov v bivanju.

djjerry

Hvala. Odločil sem se za vinil Wineo 4,5mm na klik, brez plute ali HDF podlage. Folija je tudi od Wineo in sicer: https://www.wineo.de/zubehoer/daemmmatten/silentcomfort/ Vse skupaj kuplejno pri Kutin v Kranju. Odločitev za to je bila preprosta, zadevo sem videl pri kolegu in cena je bila ugodna. In še za EKO fanatike je brez ftalatov.

bostjandd

Djjerry, zelo dobro si tole uredil. Kapo dol. Imam eno vprašanje glede vinila: Katerega si izbral in zakaj? Katera je tista 2mm samolepilna pena po vinilom? Lp, Bostjan

djjerry

Hvala. Kar se tiče vinila 4,5mm na klik, je zelo nezahteven glede neravnin estriha. Mi smo vinil položili na estrih takšen, kot je bil narejen, brez dodatne izravnave in brušenja. S sekiro sem samo potolkel kakšne večje kamenčke, ki so štrleli iz estriha. Tako na pogled in občutek ni opazit nobenih nepravilnosti, ker se je vinil lepo prilagodil terenu. Tudi manjše kamenčke, ki so štrleli iz estriha, je kompenzirala tista 2mm samolepilna pena, ki je spodaj. Drugo pa je, če gor položiš 3m dolgo vaglato, tam se pa vidijo hribčki in doline. Ni pa zaradi tega nobenih težav, ker za razliko od laminata, ki pri neravninah škripa in se upogiba pri hoji, se vinil prilagodi (uleže) po terenu in pri hoji ne čutiš, da je spodaj neravno.

tomash

Tudi jaz moram pohvalit tale spletnik. Kar nekaj ur sem porabil, da sem šel čez vse tvoje spletnike danes, je bilo prav užitek. Me pa zanima, ali je vinil na klik sistem, manj pikolovski kar se tiče estriha? Berem tule po forumu kakšne (vizualne) težave imajo/so imeli z lepljenim vinilom in 'površnim' mojstrom, ki je ročno polagal estrih. Si opazil kakšno valovanje vinila, ali kaj podobnega pod kotom?

Anonym

Pozdravljen, Moram prav pohvaliti tale spletnik. Zagotovo en izmed najboljših! Res odlično napravljeno, vidi se tudi po vseh detajlih, da je bila natančnost vedno na prvem mestu. In tudi na koncu je vse zelo okusno in premišljeno napravljeno. Še posebno je lepo spremljati, ker sem jaz zelo na podobnem - tudi časovni okvir gradnje, samo eno leto zadaj in je vedno lepo videt, kaj me še čaka :) Pa tudi lokacija gradnje je zelo blizu ;) Uživajte še naprej v teh čudovitih občutkih in naj trajajo čim dlje!

djjerry

Vsa keramika je bila kupljena tu: http://www.keramika-jovan.si

clarixee

Živjo, vljudno bi prosila za info, kje ste kupili "mozaik" ploščice v kopalnici pri tušu na 12. sliki? Hvala vnaprej!

djjerry

Talno gretje pod tuš kabino ni nič posebno, je le del kopalniške zanke. Smo pa pri zalivanju estriha tisti del naredili brez estriha, ker je potem keramičar naredil naklonski estrih sam. Odtočno cev mi je pripravil vodovodar na približno pravo mesto, potem pa je keramičar sam povezal kanaleto na tisto cev. Kanaleta, ki jo imam: http://www.tuskanalete.si/plasticne-kanalete/apz8-simple Še slike: Cev, ki je desno pri dimniku, je pripravljena za kanaleto [img]http://s9.mojalbum.com/589069_17938558_23186314/gradnja-hise/23186314_z.jpg[/img][br] Po vlivanju estriha: [img]http://s9.mojalbum.com/589069_18072361_23379938/gradnja-hise-zakljucna-dela/23379938_z.jpg[/img][br] Hidroizolacija tuša pred keramiko in že zabetonirana kanaleta: [img]http://s9.mojalbum.com/589069_18072361_23920566/gradnja-hise-zakljucna-dela/23920566_z.jpg[/img][br]

Mav3r1ck

Živjo! A bi mi lahko povedal kaj več o talnem gretju v tuš kabini? Sem pred estrihi in bi zadevo kopiral ;) Glede odtoka me zanima - kanalete. A si kasneje še kaj cevi prestavljal ali si jih že na začetku postavil in samo montiral kanaleto? Je kanaleta na spletu mogoče? Hvala vnaprej za odgovore ;)

Fantocci

Lepo prikazano. Uživajte.

djjerry

Pri meni v hišo pride cev 26mm oz. 1 cola, po hiši je potem 18mm oz. 3/4 cole(merjen zunanji premer). Sicer v kletnih prostorih nimam težav, višje, kot se pomikam v hiši, slabše je. V mansardi je komaj malo teklo iz pipe. Višinske razlike nekje 8 metrov jašek z merilnim števcem je še kakšen meter nižje.

Matjaz_V

Super narejeno. Glede pritiska vode - meni je inštalater dal pretanko cev od merilne ure do bojlerja (oz. do glavnega razvoda topla-hladna voda). Čeprav on "povsod dela tako", pri meni pač ni delovalo, ker je v tem okolišu slabši pritisk vode. Po menjavi cevi je vse OK.

Anonym

Se mi zdi, da imamo enak kuhinjski pult. Pa ograja je "enaka", samo sidrana drugače. Škoda, da niste "lesne" keramike na zamik polagali. Izgleda dobra imitacija, samo potem čisto keramicarsko položeno. Vsaj malo zamika bi bilo fino, imam pa za znake se eno vprašanje. Ali bi se lahko keramika polagala tudi kot parket - torej neurejeni zamiki, ali je kaka tehnična ovira?

djjerry

Hvala. Da ne bo kakšne pomote, celotna kopalnica vključno s tušem je keramika v imitaciji lesa.

Johan_R

Lepo ste si uredili! Všeč mi je tuš z "lesenim" dnom! :)