Novice

Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?

Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn.

Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju centralnega gretja rekli: »Do jeseni pa nujno naročim remont!« Tokratno pomlad končno lahko storite nekaj precej bolj dolgoročnega – in tudi dolgoročno gospodarnega: preverite, kako bi bilo, če bi vašo stanovanjsko hišo ali poslovni prostor raje ogrevali s toplotno črpalko!

Tiki v letošnjo pomlad stopa s serijo izjemno energetsko učinkovitih toplotnih črpalk za ogrevanje doma in sanitarne vode. Po dolgoletnem razvoju znotraj koncerna Gorenje je Tiki danes sestavni del globalne švedske korporacije NIBE Industrier, s proizvodnim obratom v srbski Stari Pazovi in sedežem družbe v Velenju. Sedemdesetletna tradicija domačih inženirskih izkušenj se je odlično ujela z globalno vizijo vodilnega proizvajalca toplotnih črpalk – in rezultati tega srečanja so zdaj nared za vaš dom.Od grelnikov vode do toplotnih črpalk

Viri naše vsakdanje toplote danes niso več cenjeni, če skrbno ne ravnajo tako z energijo kot z okoljem. S toplotnimi črpalkami Tiki je mogoče ogrevati tako prostor kot sanitarno vodo, njihova največja prednost pa je, da najdejo toploto tam, kjer jo je zadosti in je praktično zastonj: v zraku ali pod zemljo, odlično pa se obnesejo tudi v kombinaciji s solarnim sistemom. Tu je Tiki mojstrsko spojil lastno tehnološko tradicijo z naborom najdosobnejših globalnih trendov, ki jih prinaša močan skandinavski lastnik.

K odločitvi za toplotno črpalko bo poleg tehnološke odličnosti bistveno prispevala ekonomska »računica«: investicija v toplotno črpalko se lastniku ali lastnici stanovanjske hiše povrne v nekaj letih – dovolj je le spremljati, kako pada račun za energijo. Računi pokažejo, da se strošek segrevanja sanitarne vode v družinskem proračunu zmanjša kar do 75 %! Če pa je toplotna črpalka priključena na hišni solarni sistem, se v času presežene energije voda segreva na maksimalno temperaturo 65°C praktično zastonj ! 

Zaradi tega bodo toplotne črpalke temeljito spremenile grelne navade mnogih.

Prokurist družbe Tiki Peter Šilc pravi: »Ključ našega uspeha ostajajo ljudje: v razvojnem laboratoriju, proizvodnji in prodaji. Zato toliko bolj skrbno izbiramo naše partnerje, da bodo znali uporabnikom ne le montirati in servisirati naše naprave, ampak jim tudi kar najbolje svetovati v procesu izbire.«Poiščite partnerja na ti

Prav Tikijevi partnerji na terenu po Sloveniji so pravi naslov za vse podrobnosti. Tiki je v procesu prenove blagovne znamke temeljito prenovil tudi spletno stran, ki na naslovu www.tiki.si ponuja vse tehnične podrobnosti posameznih naprav. Tam se lahko nazorno podučite, kateri model toplotne črpalke najbolje ustreza tipu in velikosti vaše hiše ali poslovnih prostorov, s praktičnim prikazom posameznega tipa pa boste lahko hitro ugotovili, ali bo vaša toplotna črpalka Tiki stala v kleti, garaži ali zunaj.

Linija Compact ima tako denimo 180-litrski hranilnik vode s titanovo anodo. Hranilnik je emajliran in ima aktivno korozijsko zaščito. Linija Hydro pa omogoča kombiniranje  in obstoječimi inštalacijami in drugimi viri ogrevanja. Izvrstna možnost je kombiniranje s hranilniki Tiki Space, ki so opremljeni z velikim toplotnim izmenjevalnikom. Spoznali boste tudi, kako enostavno lahko toplotne črpalke Tiki upravljate na daljavo, za vse pa velja tudi posebno 5-letno jamstvo.

Pomemben element v vaši končni odločitvi bo gotovo tudi dejstvo, da Eko sklad ponuja nepovratna sredstva in ugodne kredite za nakup energetsko učinkovitih in okolju prijaznih toplotnih črpalk Tiki. Pozanimajte se pri Tiki partnerjih, kako je s tem v vaši občini oziroma regiji.

Povzemimo: s toplotnimi črpalkami Tiki lahko preko celega leta samostojno ogrevamo ali hladimo individualne hiše in grejemo sanitarno vodo. Stroški ogrevanja so med najnižjimi, saj toplotne črpalke večino energije pridobijo brezplačno iz okolice. So tihe in okolju prijazne, saj v ozračje ne oddajajo nobenih emisij (ne CO2 ne SO2 ne prašnih delcev). Toplotne črpalke Tiki so zato ogrevalni sistemi sedanjosti in prihodnosti.